Vydejte se na románové cesty

Vydejte-se-na-romanove-cesty
Léto se nese ve znamení cest za dobrodružstvím a poznáním. Zavítejte s námi skrze stránky níže představených knih do cizokrajných zemí, hloubky lidské mysli, či životů známých osobností. Vzhůru za nevšedními zážitky!

Náš první titul budou jistě všichni znát. Jeho autorem je pražský Němec a ve svém díle nás provede Amerikou. Připravte se ale také na pocity strachu, úzkosti a izolovanosti, které jsou typické pro jeho hrdiny. Román vychází v novém kabátku v nakladatelství Omega.

Amerika

Rodiče poslali šestnáctiletého Karla Rossmana do Ameriky. Chtěli se vyhnout pikantnímu skandálu – chlapce totiž svedla jejich služka. Pracovitého a čestného, nicméně i velmi naivního hocha na začátku ubytuje zámožný strýc. Brzy se nepohodnou, Karel dostane kufr, jízdenku do San Franciska a musí se začít protloukat životem na vlastní pěst. Podle některých odborníků je román Amerika nejlepší Kafkova kniha. Kromě typických popisů osamocení v absurdním a bezohledném světě v ní najdeme také nemalou dávku specifického situačního humoru, který není u tohoto autora příliš obvyklý.

Autor: Franz Kafka
Přeložila: Dagmar Eisnerová

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7390-253-7
Doporučená cena: 229 Kč

 

Přečtěte si více o knize Amerika.

Ukázka z knihy

Když šestnáctiletý Karel Rossman, kterého poslali chudí rodiče do Ameriky, protože ho svedla služebná a měla s ním dítě, vjížděl na lodi zpomalující už jízdu do newyorského přístavu, všiml si, že sochu Svobody, na kterou se už dlouho díval, znenadání jako by prudce ozářilo slunce. Zdálo se mu, že najednou napřahuje paži držící meč, a že vzduch kolem ní volně proudí. (str 5.)

Přečtěte si i zbytek ukázkové kapitoly.

Jste příznivci Kafkových děl? Nahlédněte do článku o knize Zámek, přečtěte si recenzi staršího vydání knihy a začtěte se do recenze jeho biografie.

————————————————

V první knize jsme navštívili Ameriku, nyní se okrajově podíváme do historického Egypta a bájné Atlantidy. Především ale do vlastní duše. Při četbě však nemusíte mít strach z žádných negativních pocitů, právě naopak. Můžete zjistit, jak s nimi pracovat, vyhýbat se jim a také mnoho dalších odpovědí na základní životní otázky. Vydává nakladatelství Práh.

Aloha

Kdo jsme a proč jsme tady? Má naše existence nějaký hlubší smysl? Existují mimozemské bytosti a obklopují naši planetu? Proč je důležité věnovat velkou pozornost našim pocitům? Jak si člověk může vytvořit život takový, jaký chce? Jaký byl život v Atlantidě a v Egyptě? Může se člověk vyléčit úplně sám bez lékařů? Jak vychovávat děti? Co je pravá láska?

Vydejte se s autorkou Janou Mosely její vlastní cestu za poznáním a najdete, stejně jako ona, překvapivé odpovědi na mnohé základní otázky o životě.

Autorka: Jana Mosely

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 145×195 mm
ISBN: 978-80-7252-578-2
Doporučená cena: 199 Kč

Více informací o knize Aloha naleznete na webu nakladatelství.

Rozjímáte často nad otázkami o životě a smrti? Máte rádi duchovno a chcete si zlepšit a zkvalitnit svůj život? Pak vás možná potěší článek, který vám představí mnoho dalších knih zabývajících se touto tematikou.

Soutěž!

O knihu Aloha si na našich stránkách nyní můžete i zasoutěžit! Dnes máte poslední šanci zkusit štěstí!

————————————————

Čas na menší zchlazení! Po Americe a duchovních toulkách nás čeká další velké cestování – Rusko a Německo! Fjodor Michajlovič Dostojevskij byl jedním z největších světových spisovatelů. V této knize vám život zmíněné osobnosti představí její obdivovatel a milovník díla, ruský vědec Leonid Cypkin (1926–1982). Vychází v nakladatelství Prostor.

Léto v Baden-Badenu

V románu se ve fascinujícím rytmu odvíjí cesta vypravěče z Moskvy sedmdesátých let do Leningradu, která se prolíná s cestou Fjodora Michajloviče Dostojevského a jeho druhé ženy Anny Grigorjevny, kteří krátce po svatbě odjíždějí v polovině dubna roku 1867 z Petrohradu do Evropy, kde stráví následující čtyři roky.
Je zimní večer a vypravěč cestuje vlakem z Moskvy do Leningradu, ve vlaku otevírá Deník Anny Grigorjevny Dostojevské a rázem se čtenář ocitá na cestě s Dostojevským a jeho mladou novomanželkou, zažívá jejich strasti a starosti v zahraničí, neustálé finanční a existenční problémy, prožívá s nimi tiché rodinné štěstí i bouřlivé hádky, Dostojevského žárlivost, jeho epileptické záchvaty, vyhrocené vztahy k lokajům i k hlavnímu oponentovi I. S. Turgeněvovi, návštěvy galerií a zejména jeho všepohlcující vášeň k ruletě, která manželům způsobí takové existenční problémy, že jsou nuceni dát do zástavy své oblečení i snubní prsteny.

Léto v Baden-Badenu není ani románem o Dostojevském, třebaže vypravěč sleduje jeho biografii. Je to především román o lásce k Dostojevskému a dalo by se také říct o lásce Anny Grigojevny ke svému muži.

Autor: Leonid Cypkin
Přeložil: Jakub Šedivý

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 107×181 mm
ISBN: 978-80-7260-317-6
Doporučená cena: 277 Kč

Zjistěte více informací o knize Léto v Baden-Badenu.

Ukázka z knihy

(…) splynul s čímsi nedostupným, co se nyní stalo součástí jeho těla – zpola ležel na koberečku mezi její postelí a stě­ nou, kam ho dovlekla Anna Grigorjevna, která nemohla pod tíhou jeho těla popadnout dech – pod hlavu mu podložila polštář – jeho křeče už ustávaly, ale na rtech měl ještě pěnu a ona ji utírala – pomalu otevřel oči a podíval se na ni prázdným pohledem – „Comme ça“ – řekl kdovíproč francouzsky – „Jsem tady, Feďo, s tebou“ – poklekla k němu a pevně se přitiskla tváří k jeho chladnému čelu – „Jsem tady s tebou“ – zopakovala a to opakování znělo jako povzdech zármutku a něhy. (str. 129–130)

Zajímá vás celá ukázka? Stáhněte si ji ve formátu PDF!

Máte v oblibě biografie a životní osudy? Inspiraci můžete nalézt v našich tipech.

————————————————

V závěru dnešního výčtu navštívíme zemi vína a slunce, kolébku klasicismu, domov mnoha historických a světových osobností a nekonečnou studnici památek. Vítejte ve Francii! Pokochejte se její krásou, nasajte tu pravou atmosféru a pojďte snít. Pro své čtenáře připravilo nakladatelství LEDA.

Malá cesta po Francii

Sladká Francie přinese obdivovatelům ovoce výlučně jako celek, a proto není moudré omezovat její krásy na pozlátko předváděné v Paříži. Svérázné kouty této různorodé země uhranuly i vyznavači pitoreskna Henrymu Jamesovi, a tak se jimi jako nejslavnější americký reprezentant zjemnělé tradice konce devatenáctého století kochá s týmž zaujetím, jaké ve svých románech věnoval třeba ladným liniím kávového šálku. Mladík z dobré newyorské rodiny, pro nějž byla francouzština vstupenkou do Starého světa, přitom prokáže sympatie k joie de vivre francouzského Jihu, elegantní styl a bystrozrak znalce umění. Ale ať už se toulavý spisovatel zabývá nabubřelostí některých zámků na Loiře, rozebírá rekonstrukci středověké pevnosti v Carcassonne či linie nejznámějších katedrál…

Autor: Henry James
Přeložila: Petra Martínková

Počet stran: 496
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7335-397-1
Doporučená cena: 329 Kč

Podívejte se na další informace o knize Malá cesta po Francii.

Zajímá vás Francie? Chtěli byste o ní vědět více? Přečtěte si pár tipů!


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen tyto, ale i mnoho dalších knih za výhodné ceny.

Už jste letos cestovali? Nebo se teprve chystáte? Která kniha vám bude dělat společnost?

Podělte se s námi v komentářích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLéto v Baden-Badenu

Cypkin, Leonid

Prostor, 2015

zobrazit info o knizeMalá cesta po Francii

James, Henry

LEDA s. r. o., 2015

zobrazit info o knizeAmerika

Kafka, Franz

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeAloha
Příběh plný dobrodružství, romantiky, lásky a duchovního růstu

Mosely, Jana

Práh, 2015

Napsat komentář