Rubrika: Osobnosti

Rozhovor s Martinem Patřičným

Patricny_Tajemstvi dreva1

Rozhovor s Martinem Patřičným k vydání 2. vydání Tajemství dřeva.

„Na co jsou nám vymyšlené krvavé detektivky o deseti mrtvolách, když pak nesneseme pohled do vlastní minulosti“ říká spisovatelka Petra Klabouchová. (II. část)

P.Klabouchova uvodni(1)

Dnes pro vás máme druhou část rozhovoru s českou autorkou Petrou Klabouchovou, kterou jsme představili už v minulém týdnu. Její knihy hovoří nejenom o české minulosti, avšak právě ta je poměrně palčivým tématem. Přečtěte si závěrečnou část rozhovoru…

„Na co jsou nám vymyšlené krvavé detektivky o deseti mrtvolách, když nesneseme pohled do vlastní minulosti“ říká Petra Klabouchová. (I. část)

P.Klabouchova uvodni(1)

Dnes jsme si pro vás připravili rozhovor s českou autorkou Petrou Klabouchovou, která pochází ze Šumavy. A i když velkou část života tráví za hranicemi Česka, naše minulost, především s ohledem na politické zločiny, ji nenechává klidnou. Přečtěte si první část rozhovoru…

„Osudy varhaníka z mého románu jsou literární fikcí, ale inspirace tady je,“ říká spisovatelka Danuta Chlupová

D. Chlupova uvodni

Danuta Chlupová pochází z Českého Těšína a řadí se k místní polské menšině, proto její knihy vycházejí zejména polsky. I přesto už česky vyšly její dva romány. Nejenom o nich bude řeč v rozhovoru se spisovatelkou, který jsme pro vás na dnešek připravili.

„Mou inspirací jsou lidé, které potkávám,“ říká Dalibor Boubín

Boubin_VlastniZakon_rozhovor_nahled

Již dlouhá léta píše recenze knih pro naše stránky. Letos mu vyšel první román, se kterým úspěšně boduje u čtenářů. Zda nebude současně i poslední, na to jsem se ho zeptala v našem rozhovoru.

„V Krušných horách jsem doma a mám to tu nade vše rád,“ říká spisovatel Štěpán Javůrek

S.Javurek uvodni

Úspěšný román Štěpána Javůrka Sudetský dům by se již brzy měl dočkat vydání druhého dílu. Román se stal čtenářsky velmi úspěšným a vy si teď můžete společně s námi přečíst rozhovor s autorem, který svá díla s oblibou zasazuje do prostředí milovaných Krušných hor.

„Dětství žije ve mně“ říká Lubomír Müller

L. Muller rozhovor uvodni

Na nedělní poledne jsem pro vás připravili rozhovor se spisovatelem, novinářem a muzikantem Lubomírem Müllerem. Uvařte si kávu nebo čaj a ponořte se společně s námi do zajímavého čtení o tomto všestranně zaměřeném muži.

„Většina kluků po knížce s dívčí hrdinkou nesáhne,“ tvrdí autorka dětských knih Pavlína Jurková

P. Jurkova uvod(1)

Napsat knihu není snadé. A napsat knihu, která osloví dětského čtenáře, je poměrně náročný úkol pro každého autora. Pavlína Jurková se však role spisovatelky knih pro děti zhostila na výbornou a s každým dalším titulem nás přesvědčuje o tom, že dětem opravdu rozumí.

„Do příběhu se musím zamilovat,“ říká spisovatelka Jana Poncarová

J.Poncarova uvod

Česká spisovatelka Jana Poncarová se ve svých románech věnuje ženským hrdinkám. Ať už jde o příběhy obyčejné každodennosti z života žen, nebo o kdysi žijící reálné osobnosti, vždy mají jedno společné: sílu ženy, která je nezdolná!

Lenka Chalupová – žena nečekaných konců

L. Chalupova uvodni

První knížku Lenky Chalupové jsem do ruky vzala začátkem roku 2021. Udělala na mě takový dojem, že jsem se během roku stihla pročíst až k novince PÁTÉ JABLKO, která vyšla letos v březnu. Navzdory žánrové odlišnosti mají autorčiny knihy jednu věc společnou. A tou je překvapivý závěr!