Jak na spokojený život

navrat-do-kavarny-na-konci-sveta
Chcete si přečíst podmanivý příběh o tom, jak vést šťastný a spokojený život? Dnešní knižní tip by mohl být to pravé ořechové. John vás provede svými cestami po Havaji, kdy se mu setkání s místní zaměstnankyní kavárny Jessicou stane osudným, a on se tak stává jejím (i vaším) životním mentorem.

Vypravěč John býval vystresovaným manažerem, ale dnes už vede vyvážený a spokojený život. Jednou se při svých cestách na Havaji rozhodne pro vyjížďku na kole a zde, na samotném konci světa, narazí na kavárnu, která mu změní život. V kavárně potkává Jessicu, která pracuje od brzkých rán do pozdních večerů a dělá vše, co se od ní očekává. Tím ale ztrácí svoje vlastní sny a cíle. John se stává jejím mentorem a pomáhá jí znovu objevit to, na čem opravdu záleží. V rozhovorech Johna a Jessicy najde čtenář odpověď na otázku, jak se osvobodit od každodenního pracovního kolotoče. Objevte znovu svůj smysl života.

Už je to deset let, co vystresovaný manažer John přišel v Kavárně na konci světa k rozumu. Hodně se toho od té doby změnilo. Dnes vede život, který mu vyhovuje a činí ho šťastným. Hodně cestoval a navštívil všechna místa, která si už dlouho navštívit přál. Našel si rytmus, který mu vyhovuje – rok pracuje a rok cestuje po světě. Cestuje po Havaji, kde opět nečekaně narazí na magickou kavárnu. Tentokrát leží na zastrčené pláži připomínající samotný ráj. V kavárně potkává atraktivní Jessicu, která se tu ocitla také čistě náhodou. Jessica je nešťastná kvůli své stresující práci, která ji znemožňuje dosáhnout toho, co původně chtěla a brání jí splnit si sny. Na menu objeví tři otázky, které ji pomohou vidět její život s nadhledem a zamyslet se nad jeho významem. John na sebe bere roli mentora, protože on sám díky svým vlastním zkušenostem přesně ví, jak se Jessica cítí.

Návrat do Kavárny na konci světa

Inspirativní cesta k poznání sebe sama
Autor: John Strelecky
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 120×185 mm
ISBN: 978-80-7670-162-5
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Návrat do Kavárny na konci světa vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Byl nádherný den. Obloha v barvě královské modři, teplo, ale ne dusno. Připadal jsem si jako v ráji. Což jsem tak trochu byl. Havaj je jako ráj.
Pro dnešek jsem plánoval jedinou věc: projížďku na kole. Nic jiného. Projížďka bez plánu, bez předem naplánované trasy, bez doprovodného programu. Dlouhý výšlap po náhodných cestách všude tam, kam mě zavede intuice. Jen já, kolo a ráj k objevování.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

John Strelecky žije v Orlandu na Floridě. Jeho knihy, workshopy a lekce pomáhají lidem zjistit, co vlastně od života chtějí. V Německu založil organizaci John Strelecky & Friends, která má kromě jiného na starost organizaci jeho vystoupení. Událost, která mu v jeho třiceti letech změnila život, ho inspirovala k tomu, aby vyprávěl příběh Kavárny na konci světa. Kniha, která vznikla, se stala bestsellerem na třech kontinentech a tento úspěch ho dodnes nepřestává udivovat. Společně s dalšími příběhy o cestě k nalezení smyslu vlastní existence se na celém světě prodalo osm milionů výtisků jeho knih. Když John Strelecky zrovna nepíše, často cestuje. Největším dobrodružstvím jeho rodiny bylo roční putování kolem světa.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNávrat do Kavárny na konci světa
Inspirativní cesta k poznání sebe sama

Strelecky, John

Kazda, 2024

Napsat komentář