Rubrika: Beletrie – knižní tipy

Vyhrajte důkaz, že život se někdy pravidly neřídí

hledani-phoebe-perex

Phoebe má ráda, když se její život ubírá podle zajetého plánu, a čím méně mimořádných událostí ji potká, tím je spokojenější. Když však události naberou nečekaný spád, musí se poprat s problémy, které předtím nikdy neřešila.

Dějiny plné válek i lásek v románech

Romany-nejen-pro-zeny

Páteční knižní tipy jsou tu a s nimi i naše doporučení – tentokrát na několik historických románů. Představíme vám díla od méně známých autorů, ale nechybí ani tipy na pokračování známých a mezi čtenáři oblíbených historických sérií.

Další z románů Milana Kundery vychází poprvé v českém překladu

Kundera_M_Totoznost-nahled

Začtěte se do příběhu mladého muže, který našel smysl života v lásce ke starší ženě. Kniha nabízí zamyšlení o našem místě na Zemi, poznání sebe sama, o smrtelnosti, věrnosti a lásce. Dočtete se také o nevyhnutelném stárnutí každého z nás i o stárnutí moderní evropské kultury jako celku.

Žhavé čtení na léto

cteni leto pondeli(1)

Léto! Období plné tepla, slunce, relaxu a dovolených. Pravý čas sáhnout po oddechovém čtení, které nám přinese letní náladu. Přesně takové knihy jsme vybrali do dnešních tipů. Podívejte se na ně a sami si vyberte tu, která by se mohla hodit právě do vašeho kufru.

Získejte žhavou romanci z hokejového ledu

zakazane-uvolneni-perex

Summer má jasný cíl – chce se stát sportovní psycholožkou a je ochotná udělat pro to všechno. Spolupracovat na výzkumu s Aidenem pro ni ale bude oříšek. Nemůže ho vystát a on by se raději proháněl po ledě, než pomáhal Summer. Najdou k sobě cestu?

Hledání cesty k lepšímu životu

9788076701632

Přečtěte si příběh stárnoucí ženy, která stojí na životní křižovatce. Podaří se jí najít cestu k lepšímu a spokojenějšímu životu?

Letem krimi světem

krimi

Máme tu další knižní tipy – tentokrát plné napínavých příběhů. Příznivci kriminálek jistě ocení pokračování hned několika skvělých sérií od oblíbených autorů, mezi které patří např. Juraj Červenák, Tim Weaver či Richard Osman.

Fantastické léto

fantasy pondeli uvodni(1)

Dnešní tipy potěší všechny milovníky žánru fantasy. Přinášíme hned trojici knih na pohodové letní čtení. Vydejte se s námi do světa fantazie a nadpřirozena.

Inspirativní biografie

osudy uvod (1)

Životy jiných lidí mohou pro nás být dobrodružné, zajímavé, často inspirativní. I proto jsme do dnešních tipů vybrali pět zajímavých novinek, které přináší zrovna takové lidské příběhy. Jistě si z nich sami vyberete ty, které mohou být přínosem právě pro vás…

Historické obrázky

Knihy o historii - ilustrační foto

Dnes vám představíme několik knih, v nichž se různými způsobí odráží historie. Někteří z autorů se inspirovali legendami (třeba šumavskými), jiní vlastním životem. A nezapomeneme ani na klasiku! Zkrátka: opět je z čeho vybírat.