Zasoutěžte si o napínavý příběh z vesmíru

reka styx uvod
Sci-fi romány se u čtenářů těší velké oblibě, a to nejen zahraniční, ale i z pera českých autorů. Jedním takovým je i druhé vydání vesmírného příběhu, kde nechybí napětí ani zápas dobra se zlem, jak už to v každém dobrém příběhu bývá…

Život a smrt mimo Zemi

Vesmír není laskavý. Dobro se krčí v norách, zlo tvoří vrchol potravního řetězce. Pod ledovým krunýřem Jupiterova měsíce Europy se rozprostírá tajuplný oceán.

Skupina vědců s nadšením zahajuje jeho průzkum, aniž tuší, čemu stane v blízké budoucnosti tváří v tvář. Temné vody ukrývají zahnívající tajemství a vyslance lidstva očekává poznání, že nejen život, ale i smrt mohou nabývat ve vesmíru netušených podob. Království plynného obra není místem pro slabé…

Přístav u řeky Styx

Autor: Pavel Fritz

Vydalo: nakladatelství Epocha
Počet stran: 456
Vazba: brožovaná
Vydáno: 02/2024
ISBN: 978-80-278-0163-3

Knihu Přístav u řeky Styx do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

Keneth zamyšleně zíral na stěnu ze dvou třetin zaplněnou obřím tělesem Jupitera. Za dvanáct hodin bude na cestě. Prázdná konferenční místnost tonula v pološeru, což umocňovalo falešný dojem, že jej od vesmíru nedělí nic než čirá okenní tabule. Monstrózní příčně pruhovaná planeta se netečně vznášela před jeho zrakem, obklopená aureolou čehosi neuchopitelně zlověstného. Jako by nerudný plynný obr vysílal podprahové varování všem případným vetřelcům. Možná za to mohla nespoutaná síla a dynamika mračen valících se po povrchu jako gigantické řeky či obrovské cirkulující víry obtékané zkrabatělými, rudými stuhami, ale ten pohled člověka téměř drtil…

K dispozici máte i kompletní ukázku.

O autorovi

Pavel Fritz (*1970) je profesí biolog, vydělávající si na chléb mezi přístroji (či spíše papíry) virologické laboratoře. Rovněž je chronický Pražák, zřídka překračující hranice rodného města. Zájem o fantastiku jej provází od dětství, avšak s psaním započal až ve středním věku. Prvním počinem vzešlým z jeho dílny byl scifi román Letka 307, válečný deník stíhacího pilota Johna Cardery, svádějícího boje v záludném vícerozměrném hyperprostoru, kde psychická zátěž představuje stejně nemilosrdného protivníka jako nepřátelští letci. Následoval hard scifi román Přístav u řeky Styx, sledující pohnuté osudy vědecké expedice na Jupiterově měsíci Europě. Tento syrový příběh z podmořské základny si vysloužil nominaci na cenu Akademie SFFH v kategorii „nejlepší původní čes. nebo slov. kniha“. O rok později mu vyšla povídková sbírka Archa zrůd  žánrově kombinující sci-fi, fantasy a horor, jež získala nominaci na cenu Aeronautilus v kategorii „kniha roku“. Prozatím posledním dílem je povídková scifi sbírka Studené světlo hvězd. Vedle výše uvedených titulů vydal řadu samostatných povídek, s nimiž se můžete seznámit například v časopise XB-1, sbornících z řady Žoldnéři fantasie či antologiích Ve stínu Říše (povídka nominována na cenu Aeronautilus v kategorii „povídka roku“) a Legendy: Praga caput regni. Do budoucna plánuje vydat obsáhlý fantasy román o trojici kouzelnických učedníků.

(Zdroj informací: Epocha)

epocha

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila a její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

 Vyhrajte knihu Přístav u řeky Styx

Vesmír může být lákavý, ale také velmi nebezpečný. O tom se záhy přesvědčí i vědci, kteří si od průzkumu slibují mnohé. Je však možné, že nakonec dostanou víc, než původně chtěli. Pro slabé jedince tady ale rozhodně není místo!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Přístav u řeky Styx vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Přístav u řeky Styx
probíhá od 23. února do 7. března 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Přístav u řeky Styx

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřístav u řeky Styx

Fritz, Pavel

Epocha, 2024

Zasoutěžte si o napínavý příběh z vesmíru - DISKUZE

Počet reakcí: 12
  1. DANIELA1 napsal:

    Dobrý den,ještě mi nepřišla kniha Sisi.

  2. kolazu napsal:

    Dobrý den, dnes dorazila kniha Kronika města MISTLE END – Gryfova zkouška. Moc děkuji a přeji hezký den.

  3. kriszpin napsal:

    Dobrý den, vyhrála jsem knihu Přístav u řeky Styx, ale stále nedošla. Mám se přeptat na poště ( občas mi zapomenou hodit lístek do schránky), nebo ještě nebyla zaslána? Děkuji

  4. sylver napsal:

    Dobrý den.
    Kniha 10× se nadechněte a bude po únavě dorazila v pořádku.
    Děkuji

  5. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Dobrý den, omlouváme se za překlep, už je napraveno a správná možnost je v nabídce.

  6. zurekpetr napsal:

    Také jsem si toho všiml, nejedná se z Vaší strany o překlep?

  7. Ajrad1981 napsal:

    Dobrý den.
    V článku je uvedeno, že Letka 307 je válečným deníkem Johna Cardery, ale v soutěži o knihu Přístav u řeky Styx taková varianta mezi možnými odpověďmi není.

    Darja

Napsat komentář