Rubrika: Tipy pro děti a mládež

Zasoutěžte si o pátrání po tajemné dívce ze studny

ali-a-divka-ze-studny-perex

Prázdniny sotva skončily a Ali už se lepí smůla na paty. A aby toho nebylo málo ve škole, slyší hlasy. Všechny události jsou však jen předzvěstí fantastického dobrodružství, které na Ali čeká a ke kterému se můžete přidat.

Kouzelné příběhy

Čtení, fantasy, magie - ilustrační

Do dnešních tipů jsme zařadili čtyři knihy, které v sobě ukrývají kouzelné příběhy. Prožijte další dobrodružství s kočkou s nindžovským výcvikem a také s čarodějkami z Podivína. Seznamte se s dospívající čarodějkou Kiki a chlapcem z džungle jménem Mauglí.

Kočičí život v komiksu

sugar-nahled

Pro všechny milovníky a milovnice koček (ale rozhodně nejen pro ty) tady máme autobiografický komiks o tom, jaké to je žít v jedné domácnosti s kočkami! Hlavní hrdinkou knihy je kočka Sugar, jež se samotným autorem byla celých 18 let a která vás provede jejich každodenním životem.

Děti ve víru dobrodružství

Young Adult

Středeční knižní tipy jsou tu: tentokrát jsme vybrali čtyři dobrodružné příběhy pro starší děti. Vydejte se společně s hlavními hrdiny na pozoruhodnou cestu domů, vyhrajte bitvu v podzemí, složte gryfovu zkoušku a navštivte Austrálii…

Pes – nejlepší přítel člověka

lilly_leti_rogalo

Dnes potěšíme malé i velké milovníky psů: představíme vám totiž knihu Jaroslava Kovandy s názvem Lilly, letí rogalo! Najdete v ní mnoho historek ze života psů a přesvědčíte se, že pes skutečně může být nejlepším přítelem člověka.

Zasoutěžte si o boj proti všemocnému černokněžníkovi

zamek-z-pavuciny-kouzel-perex

Za kouzelnou bránou se skrývá magická říše, ale její obyvatelé nejsou šťastni, jak byste možná v kouzelném světě čekali. Všemocný černokněžník ji zaklel a navíc je nebezpečný i pro ty, kteří žijí na druhé straně brány. Dokáže ho Olja zastavit?

Dobrodružně-tajemné příběhy

čtoucí děti - ilustrační

Dobrodružných příběhů není nikdy dost! Proto jsme jich několik vybrali i do dnešních knižních tipů. Kromě dobrodružství se ovšem můžete těšit také na záhady, tajemství, vyšetřování a plnění důležitých úkolů.

Klub Klikařů potřetí v akci

bitva_v_podzemi

Milovníci dobrodružných příběhů by si neměli nechat ujít nový díl série Klub klikařů. Tři přátelé – Jirka, Šárka a Lukáš – společně dokázali zabránit několika katastrofám. Jenže jak dopadne jejich setkání se starými nepřáteli?

Osud československých legionářů formou komiksu

Svoboda_uvodni

Působivě zpracovaný komiks Jeana Denise Pendanxe a Krise sleduje dobrodružnou cestu dvou československých legionářů v Rusku. Fiktivní deník jistě zaujme nejen mladší čtenáře.

Zasoutěžte si o další příběh Klubu Klikařů

Bitva v podzemi_uvodni

Pokud máte rádi dobrodružné a napínavé příběhy dětských partiček, máte se na co těšit! Další detektivní příběh pro Lukáše, Jirku a Šárku právě začíná. Ocenit jej mohou nejenom malí čtenáři, ale všichni ti, kteří rádi četli třeba populární „foglarovky“.