Rubrika: Tipy pro děti a mládež

Vyhrajte fantasy o osudu lidu Slunečního kontinentu

trnova-kralovna-perex

Věštkyně Violet sloužila po dlouhá léta věrně králi, ale nyní má na trůn nastoupit princ Cyrus. A tomu jsou proti srsti nejen její falešná proroctví „pro dobro království“, ale hlavně tvrzení, že bohyně osudu Sudičky žádají jeho smrt.

Pohádková skutečnost

deti si ctou

Dnes vám představíme tři pohádkové knihy, v nichž se děti dozví o skutečných věcech – knihovně, lučních květinách a bylinkách. Následují dvě knihy plné skutečných příběhů, v nichž děti najdou až pohádková dobrodružství – hrdinství psích a kočičích mazlíčků.

Vědecké tvoření

vedecka-dilna

Máte doma malého vědátora? A nevíte, jak ho zabavit? Pořiďte mu knihu Vědecká dílna! Obsahuje 25 projektů se srozumitelnými návody, díky kterým děti odhalí různá tajemství ze světa vědy, technologií a inženýrství.

Fantastické příběhy

Fantasy kniha - ilustrační

V dnešních tipech vám představíme čtyři knihy, ve kterých si s hlavními hrdiny užijete pořádné dobrodružství. Nechte se přenést do pohádkových světů a sledujte, jak hlavní hrdinové překonávají sami sebe. A pozor: na své si přijdou i fanoušci komiksů!

Vyhrajte příběh o strachu, který občas cítí každý

zamek v oblacich (1)

Kdo by v patnácti letech necítil v životě občas nejistotu a obavy. Všechno toto prožívá ve svých patnácti i Petr. Jak se ale se vším vypořádá? A může to vůbec zvládnout sám? Začtěte se s námi do jednoho napínavého příběhu o lidském strachu!

Srdci neporučíš, ani když jsi mumie…

pekarova dcera uvodni

U mladých dam z dobře situovaných rodin bylo dříve důležité se hlavně dobře a rychle vdát. Bláznivý, avšak výtvarně geniálně vyvedený komiks Profesorova dcera nám však ukáže, že lásce se prostě poručit nedá, ať jste kdo jste. Třeba mumie Imhotepa IV.

Čteme si s nejmenšími

deti ctou

V dnešních knižních tipech si přijdou na své malé děti i jejich rodiče. Představíme vám veršované leporelo o živlech, dobrodružný příběh o dvou rošťácích a také knížku plnou pohádek. A pro rodiče tu máme knihu o vývoji dětské řeči.

Dobrodružné čtení pro starší děti

ctenari_2teenageri

Dnes vám představíme čtyři knihy určené starším dětem. Ve dvou z nich jsou dokonce zpracované reálné osudy: Kiran Millwood Hargraveová se inspirovala skutečným příběhem polární lišky a Sue DiCicco vypráví o odvážné dívce bojující s leukémií.

Se zvířátky do pohádky

Pohadky

Dnešní knižní tipy opět potěší nejmenší čtenáře – zejména milovníky zvířat. Prožijte pořádné dobrodružství s králíčkem, jezevcem a lasičkou, kočičkou či liškou. Vyberte si zvířátko, které máte nejraději a pusťte se do čtení!

Zasoutěžte si o dobrodružství na fotbalovém soustředění

fotbalovy-kemp-perex

Tomáš a jeho kamarádi nadevše milují hraní fotbalu, a jak lépe strávit letní prázdniny než právě běháním za černobílým míčem? Přidejte se ke klukům a holkám i vy a užijte si spoustu zábavy na letním fotbalovém soustředění.