Rubrika: Beletrie pro dospělé – recenze

Fantazie dává naději

Vypravecka_z_osvetimi-nahled

Sebrali jim lidská práva, majetek, domovy, nechali je žít ve špíně, zimě a o hladu. Přesto je nedokázali všechny zlomit. Možná to bylo i tím, že myšlenky jim zotročit nedokázali!

Konec hry

na_lede

Čeho všeho jsou lidé schopni, aby se jejich sny staly skutečností? A kdo lépe bruslí? Krasobruslařka, nebo hokejista?

Kamera, klapka, akce!

Hanks_Bijak

Zúčastnili jste se někdy natáčení celovečerního filmu? A pokud ne, chtěli byste u toho být? Ať už si chcete kouzlo filmové klapky připomenout, nebo je chcete i bez předchozích zkušeností teprve poznat, Biják Toma Hankse vám v tom rozhodně pomůže.

Romantika pro starší a pokročilé

Rande_s_padesatkou-nahled

Máte pocit, že v padesáti už máte život za sebou? Děti vyletěly z hnízda, práce vás mučí stereotypem a říkáte si, že do důchodu už zbývá málo? I tak se můžete nadít příjemného překvapení – nové lásky!

Sestry na zabití

Prestan_mi_lhat-nahled

Sourozenecké vztahy mohou být komplikované. Noru a Sophii dělí jeden rok a v dětství byly jako dvojčata. Jenže pak se všechno změnilo…

Začít znovu

nikdy_nikdy

Litovali jste někdy některého ze svých rozhodnutí? A přáli jste si ho zvrátit?

Není dítě jako dítě

Neff_ZlatyPomeranc

Znáte to: děti jsou skvělé. Kdo by odolal radostnému smíchu lidského mláděte? A nakonec je jedno, jestli se zrodilo z lůna ženy, nebo přišlo na svět z podivné zlaté koule. Jakmile ho uvidíme vyrůstat, uděláme pro jeho bezpečí a úsměv cokoli. Nebo snad ne?

Válka v srdci

posledni-sbohem-nahled

Tak dlouho bojoval pro svůj režim, až mu válka zakořenila v srdci. Stal se ďáblem, který nedokázal přestat válčit. Když ne za režim, tak aspoň sám za sebe. A každý, kdo se mu postaví, přijde o život…

Na stopě – času a pandemii navzdory

King_Holly

Říká se, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Ale tvrdit, že jedna zmizelá osoba zločin nedělá, s tím bychom už asi nesouhlasili, že? Když se navíc záhy ukáže, že těch zmizelých je mnohem více, máme před sebou napínavou detektivku se vším všudy. Přihoďme ještě autorovo královské jméno a úspěch je zaručen.

Kdo mi zachránil život?

Slunce_nad_zatokou-nahled

Její život visel na vlásku kvůli zákeřné chorobě. Měla štěstí – našel se pro ni vhodný dárce. Teď může žít naplno!