Rubrika: Tipy

Jak na to – odpovědi na vaše otázky

tipy pondeli 18.3. (1)

Knižní tipy, které jsme pro vás dnes vybrali, jsou plné zajímavých informací, ale i návodů, rad a tipů, jak se v životě poprat s tím, co nás může potkat. Let do vesmíru to zrovna nejspíš nebude, ale takový břišní tuk nebo dobrodružství v divočině, to nás rozhodně zaskočit může. Tak do toho!

Vyhrajte fantasy o osudu lidu Slunečního kontinentu

trnova-kralovna-perex

Věštkyně Violet sloužila po dlouhá léta věrně králi, ale nyní má na trůn nastoupit princ Cyrus. A tomu jsou proti srsti nejen její falešná proroctví „pro dobro království“, ale hlavně tvrzení, že bohyně osudu Sudičky žádají jeho smrt.

Zahrajte si o užitečné rady, jak správně dýchat

dychani-nahled

Věděli jste, že během dýchání nevdechujete pouze vzduch, ale také energii? Nejde o žádný esoterický výmysl, ale o skutečnost založenou na vědeckých studií. Naučte se, jak na to s knihou Egora Egorova.

Je čas udělat břišnímu tuku pápá

Jak zhubnout bricho_uvodni

Nová kniha Sarah Shockeové nabízí dvoufázový výživový program, s jehož pomocí nejenže objevíte lahodné recepty, ale navíc zhubnete a zpevníte břicho. Kromě toho také prospějete svým játrům.

Zadáno pro ženy

Zeny-o-zenach-pro-zeny

Dnes si na své přijdou ženy: představíme vám pět knih různých žánrů. Nejprve se podíváme na populárně-naučnou literaturu, díky které se zlepšíte v kreslení, v péči o sebe a uděláte změny v pracovním životě. A těšit se samozřejmě můžete i na beletrii!

Buďte spokojení v životě

tipy ctvrtek 14.3

Taky máte sem tam problém s časem? Moc práce a povinností a málo prostoru, ve kterém by bylo možné všechno stihnout? Třeba se ale jen zbytečně stresujeme a nebo si prostě úkoly a energii neumíme správně rozložit. Mrkněte, jak to jde (možná) dělat lépe…

Získejte kyberpunkovou bibli!

Neuromancer soutez audio uvod

Věhlasné dílo sci-fi žánru a navíc přímo kyberpunku… Přesně to jsme pro vás tentokrát připravili do naší knihomolské soutěže. Líbit se bude zejména zarytým příznivcům, ale věříme, že si sci-fi najde i nové fanoušky!

Naděje je důležitější než katastrofy

krajina dandzia uvod

V jednadvacátém století jsme tak dokonale informovaní o všem špatném, co se kolem nás děje, až je toho na člověka prostě příliš. Radek Mikuláš se ve své knize esejů snaží o jediné, a sice vyzdvihnout to, kde můžeme čerpat ještě naději a sílu a částečně potlačit to špatné kolem…

Pohádková skutečnost

deti si ctou

Dnes vám představíme tři pohádkové knihy, v nichž se děti dozví o skutečných věcech – knihovně, lučních květinách a bylinkách. Následují dvě knihy plné skutečných příběhů, v nichž děti najdou až pohádková dobrodružství – hrdinství psích a kočičích mazlíčků.

Vědecké tvoření

vedecka-dilna

Máte doma malého vědátora? A nevíte, jak ho zabavit? Pořiďte mu knihu Vědecká dílna! Obsahuje 25 projektů se srozumitelnými návody, díky kterým děti odhalí různá tajemství ze světa vědy, technologií a inženýrství.