Rubrika: Tipy

Vyhrajte důkaz, že život se někdy pravidly neřídí

hledani-phoebe-perex

Phoebe má ráda, když se její život ubírá podle zajetého plánu, a čím méně mimořádných událostí ji potká, tím je spokojenější. Když však události naberou nečekaný spád, musí se poprat s problémy, které předtím nikdy neřešila.

Jsou kůrovci zkázou lesů, nebo je to jinak?

Kurovci_uvodni

Není to kůrovec, kdo může za zkázu našich lesů, ale my lidé. Nevěříte? Přečtěte si podnětnou knížku Jiřího Hulcra, která vám otevře dveře do fascinujícího světa tohoto hmyzu a poodhalí zajímavé informace.

Dějiny plné válek i lásek v románech

Romany-nejen-pro-zeny

Páteční knižní tipy jsou tu a s nimi i naše doporučení – tentokrát na několik historických románů. Představíme vám díla od méně známých autorů, ale nechybí ani tipy na pokračování známých a mezi čtenáři oblíbených historických sérií.

Vyhrajte boj s bolestí

boj-s-bolesti-nahled

Trápí vás různé, třeba i chronické, bolesti, kterých se vám nedaří zbavit? Možná vám pomohou naše dnešní knižní tipy! První publikace se zabývá rolí mozku při léčbě chronických bolestí. Druhá kniha nabízí praktické a osvědčené metody, jak si efektivně od různých bolestí pomoci.

Zahrajte si o historické poklady světového formátu

UNESCO uvod soutez (1)

Při cestách během letních prázdnin by se vám mohla hodit encyklopedie plná UNESCO památek. A že jich po Česku je! I když publikace je určena především dětem, ocenit ji mohou i dospělí, protože lidé se pořád učí a opakování je matka moudrosti. Tak neváhejte a hurá na výlet!

Další z románů Milana Kundery vychází poprvé v českém překladu

Kundera_M_Totoznost-nahled

Začtěte se do příběhu mladého muže, který našel smysl života v lásce ke starší ženě. Kniha nabízí zamyšlení o našem místě na Zemi, poznání sebe sama, o smrtelnosti, věrnosti a lásce. Dočtete se také o nevyhnutelném stárnutí každého z nás i o stárnutí moderní evropské kultury jako celku.

Pro nejmenší k moři i do postýlky

Čtení pro děti - ilustrační

Dnes se zaměříme na nejmenší čtenáře: představíme vám šest pohádkových příběhů, které s sebou můžete vzít třeba na dovolenou. Pokud se však nikam nechystáte, určitě je dětem můžete přečíst i doma – nejen před spaním.

Morálka a sobectví

ctnost_sobectvi-2

Co všechno se skrývá pod pojmem morálka či sobectví? A jak se morální principy promítají do každodenních situací? Nejen to vám v knize Ctnost sobectví prozradí Ayn Randová.

Pozoruhodný svět rostlin

Tipy_Zajimave kvetiny_Z prirody na talir

Svět rostlin a nádherných květin je zajímavější, než by se mohlo zdát. Prozkoumejte ho a dozvíte se spoustu překvapivých poznatků, možná najdete i svou nejoblíbenější květinu a zjistíte, jak flóru využít i do chutných receptů.

Žhavé čtení na léto

cteni leto pondeli(1)

Léto! Období plné tepla, slunce, relaxu a dovolených. Pravý čas sáhnout po oddechovém čtení, které nám přinese letní náladu. Přesně takové knihy jsme vybrali do dnešních tipů. Podívejte se na ně a sami si vyberte tu, která by se mohla hodit právě do vašeho kufru.