Rubrika: Populárně-naučná – knižní tipy

Průvodce světem čísel pro každého

cisla uvodni

Ne každý z nás je kamarád s čísly. Ti, kteří v nich však zálibu mají, si mohou užít poutavou publikaci Olivera Lintona, ve které je řeč o číslech snad ve všech jejich podobách. A kdo ví… Třeba si čísla oblíbí i ti, kteří jim dříve na chuť zrovna nepřišli.

Jak na to

Rady_a_tipy_pro_lepsi_zivot

Dnes vám představíme pět knih plných cenných rad z různých oblastí života. Dozvíte se, jak malovat akvarelovými barvami, jak se zbavit bolesti zad, jak jednat s člověkem s narcistickou poruchou osobnosti a jak být dobrým lídrem.

Příběhy ukrajinských intelektuálů

disent uvodni

Kdo všechno se podílel na utváření tzv. kulturní opozice vůči sovětskému režimu? Seznamte se s řadou literátů, literárních kritiků či intelektuálů, kteří se do obecného povědomí dostali jako „generace šedesátníků.“

Psychologie pro děti

tipy-duben

V dnešních knižních tipech si představíme dvě knihy, které ocení rodiče, pedagogičtí pracovníci i děti. Podíváme se totiž na to, jak dětem pomoci vybudovat psychickou odolnost a vyrovnat se s nepříjemnými pocity, jako jsou strach či smutek.

S nakladatelstvím Grada do ptačího světa

nebe

Dnes pro vás máme ornitologický speciál! Vydejte se do říše ptactva a zjistěte mnoho zajímavých informací o tvorech, kteří nás dennodenně obklopují. První kniha se vydává po stopách ptáků z celého světa, další dvě knihy jsou ve formě atlasu, díky kterým se v přírodě lépe zorientujete!

Jsem žena

jsem zena uvod

Do dnešních tipů jsme vybrali knižní novinky, které potěší především ženy. Ať už hledáte vysněného partnera, chcete proniknout do světa zdravého životního stylu, být vědkyní nebo si něco dobrého uvařit, jste na správné adrese. Pro každou z vás něco máme…

Vyhrajte nový pohled na životní nezdary

kdyz-veci-nejdou-tak-jak-chcete-perex

Ne vždy nám všechno jde od ruky a vychází tak, jak jsme si naplánovali nebo vysnili. Takový je bohužel život, ale i z těchto okamžiků lze načerpat nadhled, poučit se z nich a znovu nabýt duševní pohodu.

Být sama neznamená být nešťastná

Sama a stastna_uvodni

Marie Luise Ritterová se v knížce Sama a šťastná snaží ukázat, že věci, které jsme obvykle zvyklí dělávat jen ve dvou, můžeme dělat i sami a mít z nich zasloužený požitek. Protože i na našich snech a zájmech záleží.

Tipy pro zdraví

zdravi-tipy-nahled

Dnešní tipy se ponesou ve znamení zdraví a celkového zlepšení vašeho života! První kniha se zabývá zrakem a očima. Autorka představuje různé metody, jak trénovat zrak či jak uvolnit oči. Druhá kniha se podrobně věnuje hormonům v lidském těle a jejich potenciálu zkvalitnit váš život. Přejeme inspirativní čtení!

Historie Palestiny v 1. polovině 20. století

prislib a naplneni uvod

Dobře poznat a především pochopit historii jediného státu není snadný úkol. A v případě Palestiny je to snad ještě složitější. I proto nás autor, sionista a novinář, v této publikaci pečlivě doprovází historickými událostmi a souvislostmi tak, aby vše bylo co nejvíce srozumitelné.