Rubrika: Populárně-naučná – knižní tipy

Jsou kůrovci zkázou lesů, nebo je to jinak?

Kurovci_uvodni

Není to kůrovec, kdo může za zkázu našich lesů, ale my lidé. Nevěříte? Přečtěte si podnětnou knížku Jiřího Hulcra, která vám otevře dveře do fascinujícího světa tohoto hmyzu a poodhalí zajímavé informace.

Vyhrajte boj s bolestí

boj-s-bolesti-nahled

Trápí vás různé, třeba i chronické, bolesti, kterých se vám nedaří zbavit? Možná vám pomohou naše dnešní knižní tipy! První publikace se zabývá rolí mozku při léčbě chronických bolestí. Druhá kniha nabízí praktické a osvědčené metody, jak si efektivně od různých bolestí pomoci.

Morálka a sobectví

ctnost_sobectvi-2

Co všechno se skrývá pod pojmem morálka či sobectví? A jak se morální principy promítají do každodenních situací? Nejen to vám v knize Ctnost sobectví prozradí Ayn Randová.

Pozoruhodný svět rostlin

Tipy_Zajimave kvetiny_Z prirody na talir

Svět rostlin a nádherných květin je zajímavější, než by se mohlo zdát. Prozkoumejte ho a dozvíte se spoustu překvapivých poznatků, možná najdete i svou nejoblíbenější květinu a zjistíte, jak flóru využít i do chutných receptů.

Zasoutěžte si o netradiční cestopis z Jižní Koreji

korejske-halusky-perex

Vydejte se na cestu do hypermoderní Jižní Koreje s Dominikou Sakmárovou a celou její rodinou. Ve více než šedesáti krátkých kapitolách, které i tentokrát srší nadhledem a vtipem, si můžete přečíst jejich zážitky.

Vztahy k věcem nebo lidem?

vztahy uvodni (1)

Vztahy budujeme po celý svůj život. Sami k sobě, k přátelům, známým, rodině, kolegům. Vztahy ale nejsou spojeny pouze s lidmi, umíme si totiž pouta tvořit i k tomu, co je neživé. Kupíme majetek a lpíme často na něčem, co není důležité. A přesně o tom všem je tato kniha.

Vydejte se do záhadného světa zvuku

Akustika_uvodni

Napadlo vás, že byste si někdy přečetli knížku o zvuku? Hudebník Steve Marshall v té své zkoumá vzrušující svět akustiky a jistě zaujme každého, kdo se této oblasti nějakým způsobem věnuje, ať už další hudebníky, zpěváky nebo klidně i biology.

O dřevinách a jejich škůdcích

dreviny-a-kurovci

Dnes se zaměříme na dvě knihy tematizující fascinující svět přírody! První kniha se zabývá dřevinami na našich zahradách i například v parcích. Druhá publikace vám přiblíží říši kůrovců a ukáže vám je možná v novém a překvapivém světle.

Inspirativní biografie

osudy uvod (1)

Životy jiných lidí mohou pro nás být dobrodružné, zajímavé, často inspirativní. I proto jsme do dnešních tipů vybrali pět zajímavých novinek, které přináší zrovna takové lidské příběhy. Jistě si z nich sami vyberete ty, které mohou být přínosem právě pro vás…

Vyhrajte inspirativní příběh, jak si zachránit duši

nora-zachranuje-svoji-dusi-perex

Nora jako by ztrácela chuť žít a den za dnem se cítí prázdnější. Naštěstí si její skomírající duše stihne včas zavolat o pomoc a Nora se tak s pomocí svého silového zvířete a andělů vydá na duchovní cestu za poznáním a uzdravením.