Rubrika: Populárně-naučná – knižní tipy

Jak na to – odpovědi na vaše otázky

tipy pondeli 18.3. (1)

Knižní tipy, které jsme pro vás dnes vybrali, jsou plné zajímavých informací, ale i návodů, rad a tipů, jak se v životě poprat s tím, co nás může potkat. Let do vesmíru to zrovna nejspíš nebude, ale takový břišní tuk nebo dobrodružství v divočině, to nás rozhodně zaskočit může. Tak do toho!

Zahrajte si o užitečné rady, jak správně dýchat

dychani-nahled

Věděli jste, že během dýchání nevdechujete pouze vzduch, ale také energii? Nejde o žádný esoterický výmysl, ale o skutečnost založenou na vědeckých studií. Naučte se, jak na to s knihou Egora Egorova.

Je čas udělat břišnímu tuku pápá

Jak zhubnout bricho_uvodni

Nová kniha Sarah Shockeové nabízí dvoufázový výživový program, s jehož pomocí nejenže objevíte lahodné recepty, ale navíc zhubnete a zpevníte břicho. Kromě toho také prospějete svým játrům.

Zadáno pro ženy

Zeny-o-zenach-pro-zeny

Dnes si na své přijdou ženy: představíme vám pět knih různých žánrů. Nejprve se podíváme na populárně-naučnou literaturu, díky které se zlepšíte v kreslení, v péči o sebe a uděláte změny v pracovním životě. A těšit se samozřejmě můžete i na beletrii!

Buďte spokojení v životě

tipy ctvrtek 14.3

Taky máte sem tam problém s časem? Moc práce a povinností a málo prostoru, ve kterém by bylo možné všechno stihnout? Třeba se ale jen zbytečně stresujeme a nebo si prostě úkoly a energii neumíme správně rozložit. Mrkněte, jak to jde (možná) dělat lépe…

Naděje je důležitější než katastrofy

krajina dandzia uvod

V jednadvacátém století jsme tak dokonale informovaní o všem špatném, co se kolem nás děje, až je toho na člověka prostě příliš. Radek Mikuláš se ve své knize esejů snaží o jediné, a sice vyzdvihnout to, kde můžeme čerpat ještě naději a sílu a částečně potlačit to špatné kolem…

Historie protifašistického odboje

odboj-nahled

Zajímáte se o 2. světovou válku a o tehdejší podoby odboje? Potom vás jistě potěší dnešní tipy. První stylem spíše beletristická kniha se perspektivou amerického autora zabývá odboji během bojů o Paříž. Druhá publikace nabízí vhled do českého odbojového hnutí v regionu střední Moravy.

Tak trochu jiný život

tak-trochu-jiny-zivot-nahled

Dnes vám představíme knihy, které pojednávají o opomíjených, ale přesto důležitých tématech. První kniha se zabývá sebevraždou z pohledu teorie i zkušeností lidí, kteří se ve své profesi s tímto problémem setkávají. Druhá kniha představuje příběhy žen, které se dobrovolně i nedobrovolně nikdy nestaly matkami.

Láska (i ta k Bohu) prochází žaludkem

recepty uvodni

Nejenom vírou ducha je živ člověk a k dobrému životu je potřeba i dobré jídlo. Vybrané pokrmy české, ale třeba i italské kuchyně, vám přináší nová kuchařka, kterou připravila sestra boromejka Vojtěcha. Jistě si vyberete!

Múzické instituce socialistické armády

nezne_zbrane

Dnes se podíváme na historii z jiného úhlu, než bývá zvykem. Václav Šmidrkal se totiž ve svém díle Něžné zbraně zaměřil na múzické instituce socialistické armády. Co myslíte, proč socialistická armáda kladla na jejich existenci takový důraz?