Jak na to

Rady_a_tipy_pro_lepsi_zivot
Dnes vám představíme pět knih plných cenných rad z různých oblastí života. Dozvíte se, jak malovat akvarelovými barvami, jak se zbavit bolesti zad, jak jednat s člověkem s narcistickou poruchou osobnosti a jak být dobrým lídrem.

Pokud rádi malujete a chtěli byste se zlepšit v používání akvarelových barev, pořiďte si knihu Mariny Bakasovové.

Chcete se naučit malovat akvarelovými barvami nebo chcete prostě jenom prohloubit svoje dovednosti? Zajímá vás, jak namíchat správný odstín a jak vybrat vhodný štětec? Rádi byste si užili trochu legrace při malování různorodých motivů? Pokud je vaše odpověď na kteroukoli z těchto otázek „ano“, pak je tato kniha právě pro vás!
Akvarel ve čtyřech krocích (Four-Step Watercolour) od autorky Mariny Bakasovové je plný užitečných tipů a návodů, jak postupovat při tvorbě vlastních obrázků a ilustrací. Autorka vám hned na začátku představí jednotlivé pomůcky, které jsou pro malování akvarelem potřeba, a ukáže vám, jak se od sebe liší různé techniky.
Jestli tápete, jakým motivem začít, můžete nahlédnout do roztomilého seznamu! Na výběr máte hned ze 150 jídel, tvarů, zvířat a věcí. Je libo namalovat si ve čtyřech krocích citrón, zmrzlinu nebo papouška?
U každého motivu vás čeká doporučení, jestli začít na suchém, anebo mokrém podkladu, spolu se seznamem vhodných barev, případně tipů na jejich míchání. Spolu s tím v knize najdete doporučení ohledně obtížnosti. Tak na co čekáte? Popusťte uzdu své tvořivosti a hurá do toho!

Akvarel ve čtyřech krocích

150 jednoduchých motivů
Autorka: Marina Bakasovová
Přeložila: Veronika Nohavicová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 165×2360 mm
ISBN: 978-80-7413-583-5
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Akvarel ve čtyřech krocích vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukázka z knihy

akvarel_ve_ctyrech_krocich_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Marina Bakasovová se narodila v ruském Brjansku a odmala milovala kreslení a malování. Po absolvování Moskevské státní Stroganovovy umělecké univerzity začala pracovat jako ilustrátorka na volné noze. Umění, obzvlášť malování, je její vášní. Sledovat ji můžete na Instagramu @marinabksv.

Zdroj informací: nakladatelství Zoner Press

————————————————

Bolesti zad trápí mnoho lidí. Patříte-li k nim i vy, přečtěte si několik cenných rad Rolanda Liebscher-Brachta a doktorky Petry Brachtové, které najdete v jejich díle Páteř a ploténky. Uvidíte, že vám pomohou se bolesti zbavit.

Ronald Liebscher-Bracht a doktorka Petra Brachtová se již více než 30 let věnují vědeckému výzkumu a terapii. Během této doby se jim podařilo vyvinou jedinečnou a vysoce účinnou metodu léčby bolesti zad.

V knize se dozvíte:

  • jak vzniká bolest zad a proč klasická terapie z dlouhodobého hlediska nepomáhá,
  • jak vám metoda Liebscher & Bracht dává reálnou šanci na zbavení se bolesti,
  • jak si můžete od bolesti zad pomoci sami díky speciálně vyvinutému programu, který se skládá z lehké osteopresury, protahovacích a posilovacích cviků a fasciální masáže,
  • jak můžete okamžitě zmírnit akutní bolesti zad a
  • jak si zachovat pohyblivost a žít bez bolesti až do vysokého věku.

Páteř a ploténky

Jak se zbavit bolesti zad
Autoři: Roland Liebscher-Bracht, Dr. Med. Petra Brachtová
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 165×200 mm
ISBN: 978-80-7670-143-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Páteř a ploténky – Jak se zbavit bolesti zad vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Pokud se stále více hrbíte (obvykle celé roky), může to zajít tak daleko, že najednou nebudete schopni hledět přímo před sebe. Aby se to kompenzovalo, hlava se automaticky vytahuje dopředu, aniž bychom si toho vědomě všimli. Je to o to znepokojivější, že s tímto nesprávným držením těla jdou ruku v ruce kromě bolesti zad a šíje také závratě a další smyslové poruchy v oblasti hlavy. (str. 26)

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

O autorech

Roland Liebscher-Bracht vystudoval strojní inženýrství, ale celý život trénoval a vyučoval asijská bojová umění a tělesnou výchovu. Díky tomu mohl společně se svou ženou vyvinout zcela novou, vysoce účinnou metodu léčby bolesti. Od roku 2007 školí lékaře, alternativní lékaře a fyzioterapeuty. V současné době využívá metodu Liebscher & Bracht k léčbě bolesti více než 3500 terapeutů v Německu, Rakousku a Švýcarsku.

Dr. Petra Brachtová je doktorkou všeobecného lékařství a naturopatie. Již více než 30 let pracuje jako nutriční terapeutka a specialistka na ortomolekulární medicínu a vede vlastní soukromé Centrum zdraví Liebscher & Bracht v Bad Homburgu. Hlavním cílem její péče je aktivace samoléčebných mechanismů, které jsou vlastní každému člověku. Díky optimalizaci stravovacích a pohybových návyků svých pacientů dosahuje vynikajících výsledků.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

Bolesti dolní části zad vám pomůže odstranit také Anabel Murchisonová. Stačí se držet cvičebního plánu, který si pro vás připravila. Výsledkem bude správné držení těla a také vyvážené svalové zatížení.

Změňte své tělo za pouhých 30 dní podle jednoduchého, pečlivě vysvětleného cvičebního plánu na budování silného a stabilního středu těla. Zachovejte si mladistvé držení, koordinaci pohybů i sílu svalů při každodenních aktivitách. Zlepšete svůj sportovní výkon a snižte riziko zranění. Odstraňte bolesti dolní části zad.

30denní plán na posílení středu těla

Core trénink
Autorka: Anabel Murchisonová
Přeložila: Kristýna Navrátilová

Počet stran: 192
Vazba: lepená
Formát: 215×225 mm
ISBN: 978-80-271-5042-7
Doporučená cena: 469 Kč

Knihu 30denní plán na posílení středu těla vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Lidské tělo je úžasně výkonný stroj dokonale uzpůsobený pro širokou škálu složitých pohybů. Podporuje ho kosterní systém tvořený 206 kostmi, které jsou navzájem spojeny klouby. Zatímco některé klouby – například ty v lebce – jsou nepohyblivé, většina z nich je spojena vazy, chrupavkami a synoviální tekutinou, které je společně stabilizují, tlumí a chrání a zároveň podporují volný rozsah pohybu. Naše kosti jsou překryty kosterními svaly, které zajišťují sílu pro pohyb. Když se naše svaly stahují, táhnou za šlachy, jež spojují svaly s kostmi a pohánějí naše tělo požadovaným směrem. (str. 8)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Anabel Murchisonová je učitelkou moderního a klasického tance v australském městě Adelaide a věnuje se psaní pro lifestylové časopisy.

————————————————

Pokud máte ve svém okolí člověka s narcistickou poruchou osobnosti, určitě dobře víte, že není lehké s ním vyjít. V takovém případě jistě oceníte praktického průvodce od Wendy Behary, která vám představí několik technik efektivní komunikace s takovými lidmi.

Jistě jste se někdy setkali s člověkem, který se chová arogantně, bez pochopení druhých, nebo neustále dává najevo, že je ta nejlepší superhvězda na světě. Tyto projevy se vyskytují u lidí s narcistickou poruchou osobnosti a je velmi složité s nimi vycházet. Přesto se o to musíme pokoušet, třeba když se narcisticky chová naše kolegyně nebo vedoucí. Ačkoli nás takový vztah frustruje, musíme najít způsob, jak s narcistickým člověkem komunikovat a jak vztah s ním přežít.
Tato kniha je praktickým průvodcem, který nás provede zvládáním vztahu s člověkem s narcistickou poruchou osobnosti. Ano, můžeme se snažit dotyčnou osobu ignorovat, ale to nám moc nepomůže. Autorka nabízí techniky efektivní komunikace a ukazuje, jak se nenechat zahnat do pasti. Otevírá také téma soužití s narcistickým partnerem, jež má často v pozadí spoluzávislost a které může mít velmi negativní dopad na děti. Ukazuje, jak člověku s narcistickou poruchou nastavit hranice a dát najevo, jaké chování nebudete akceptovat. Knihu provázejí četné příklady z praxe.

Odzbrojte narcistu

Komunikace, empatie, strategie
Autorka: Wendy Behary
Přeložil: Ivo Müller

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 160×228 mm
ISBN: 978-80-262-2131-9
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Odzbrojte narcistu vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

Stojí za zmínku, že většina odborníků v oboru udává, že více než 75 % narcistů jsou muži, takže z tohoto důvodu používáme v knize mužské zájmeno častěji. (Rovněž i já jsem zvyklá pracovat s narcisty – muži.) Částečně se to přisuzuje vlastnostem souvisejícím s genderem a dále socializaci v oblasti emoční zranitelnosti, agresivity, soutěživosti, omezené náklonností k druhým lidem, dominanci a společenským normám, zejména jak se aplikují v otázkách tipu příroda vs. výchova při vývoji dítěte. (str. 23–24)

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Wendy Terrie Behary založila a řídí Centrum kognitivní terapie New Jersey. Podílí se také na vedení Institutu schematerapie. Ve své terapeutické praxi se specializuje na narcismus a vysoce konfliktní páry.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Zajímavý pohled na vedení (či také leadership) naleznete v knize Kdo jsem já, abych vedl. David Novák propojil biblické principy vedení s praktickým přístupem, který lze uplatnit v jakékoli oblasti – od byznysu až po osobní život. Co by tedy měl splňovat dobrý lídr? Tři věci: vést, inspirovat a jít příkladem!

Vedení neboli leadership je téma, které se čím dál více dostává do obecného společenského povědomí. Lídry potřebujeme všude – ve firmách, v neziskové sféře, ve veřejném prostoru, a samozřejmě v církvi. Přitom je to překvapivě právě křesťanství, které nabízí řadu principů a hodnot, jež jsou výbornou inspirací pro vedoucí a lídry dneška. David Novák v této knize na základě biblických pasáží poutavě rozebírá rozdíl mezi mocí a vlivem i úskalí a nebezpečí, s nimiž se lídr setkává. Především ale hovoří o tom, jak na základě podmanivého Kristova příkladu můžeme skutečně sloužit druhým lidem, když se sami nacházíme ve vedoucí pozici.

Kdo jsem já, abych vedl

Autor: David Novák

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7255-052-4
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Kdo jsem já, abych vedl vydalo nakladatelství Návrat domů.

Ukázka z knihy

Nikdy ve vedení nepodléhejte porážce, zoufalství a neúspěchům. Naopak se z nich učte a připomínejte si, že jsou nezbytnou cenou, kterou ve vedení zkrátka musíte platit. Nikdy nepřestávejte jít správným směrem jen proto, že cesta je dlouhá a těžká. Krátká a lehká cesta obyčejně nevede k velkým cílům. (str. 32)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

David Novák (1966) je blogger, učitel a teolog. Je autorem několika knih a řady časopiseckých článků. Jeho zamyšlení můžete pravidelně poslouchat v podcastu Víra ve vírech doby. V současné době působí ve vedení sboru Církve bratrské na Praze 13, vyučuje na Evangelikálním teologickém semináři a je předsedou Rady Církve bratrské. K jeho zálibám patří vytrvalostní běh.

Zdroj informací: nakladatelství Návrat domů


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAkvarel ve čtyřech krocích
150 jednoduchých motivů

Bakasovová, Marina

Zoner Press, 2024

zobrazit info o knizePáteř a ploténky
Jak se zbavit bolesti zad

Liebscher-Bracht, Roland – Brachtová, Petra

Kazda, 2024

zobrazit info o knize30denní plán na posílení středu těla
Core trénink

Murchisonová, Anabel

Grada, 2024

zobrazit info o knizeOdzbrojte narcistu
Komunikace, empatie, strategie

Behary, Wendy

Portál, 2024

zobrazit info o knizeKdo jsem já, abych vedl

Novák, David

Návrat domů, 2024

Napsat komentář