Rubrika: Propozice

Startuje čtvrtý ročník soutěže o papír a tisk knihy zdarma – Book in Progress 4

Book in Progress 4_uvodni

A je to tu zase! Příležitost pro všechny, kteří by chtěli vyhrát papír a tisk zdarma na výrobu vlastní knihy. Představte svůj projekt v soutěži Book in Progress a získejte šanci vdechnout mu život.

Chomutovský kalamář 2022

chomutovsky_kalamar

Středisko volného času Domeček Chomutov ve spolupráci s redakcí okresního týdeníku Nástup, Chomutovskou knihovnou a statutárním městem Chomutov vyhlašují jubilejní 20. ročník literární soutěže CHOMUTOVSKÝ KALAMÁŘ 2022!

Knihy Dobrovský vyhlašují povídkovou soutěž

Dobrovsky_hororova povidkova soutez

Patříte k těm, kteří hýří nápady a mají blízko k tužce a papíru? Sníte o tom, že jednoho dne přijdete do knihkupectví a najdete v něm knihu, v níž bude povídka z vašeho pera? Dost bylo snění, Knihy Dobrovský umí sny přeměnit v realitu.

Svaz českých knihkupců a nakladatelů otevírá nominace do 35. ročníku Ceny Jiřího Ortena

CJOlogo

Svaz českých knihkupců a nakladatelů (SČKN) již přijímá přihlášky knih, které budou kandidovat na Cenu Jiřího Ortena 2022. Podmínkou, aby kniha mohla být nominována v 35. ročníku soutěže, je knižní vydání díla během roku 2021. Termín uzávěrky přihlášek je 31. ledna 2022.

Společnost Franze Kafky vyhlašuje 27. ročník studentské literární soutěže

Cena Maxe Broda

Společnost Franze Kafky vyhlásila 27. ročník česko-slovenské studentské literární soutěže o nejlepší esej – CENA MAXE BRODA 2021, která je určena všem mladým lidem do 20 let. 

Měsíčíník XB-1 vyhlásil literární soutěž DAIDALOS 2021

Literární soutěž Daidalos

Měsíčník XB-1 vyhlásil nový ročník tradiční literární soutěže Daidalos. Všechny úspěšné autory čekají vedle nehynoucí slávy rovněž zajímavé ceny od sponzorů, vytoužená peněžitá odměna ve formě autorského honoráře, publikování vybraných prací ve zmíněném časopisu a pro vítěze samozřejmě i samotná cena Daidalos.

Skrytá paměť Moravy – „Život v době korony“

skryta-pamet-moravy

Jubilejní 15. ročník literární soutěže pro mládež vyhlásil 24. září 2020 radní Jihomoravského kraje Ing. Tomáš Soukal. Téma Skryté paměti Moravy reaguje na aktuální společenskou situaci a nabízí mladým autorům téma „Život v době korony“. Uzávěrka soutěžních prací je 31. března 2021.

Do 31. 1. 2021 je možné přihlásit knihu mladých talentovaných autorů do Ceny Jiřího Ortena

cena-ortena-logo

Svaz českých knihkupců a nakladatelů (SČKN) přijímá od začátku prosince 2020 přihlášky knih, které se mohou ucházet o Cenu Jiřího Ortena 2021. Podmínkou, aby kniha mohla být nominována v 34. ročníku soutěže, je knižní vydání díla během roku 2020 autorem mladším třiceti let věku. 

Book in Progress 2

Book in Progress

Novinkou letošního ročníku Book in Progress je, že soutěžící o nejzajímavější knižní projekt mohou vyhrát nejen papír a tisk v hodnotě 300 000 Kč, ale také vydání knihy pod hlavičkou známého nakladatele.

Literární cena Karla Čapka má novou zvláštní cenu o robotice

Karel Čapek

Československý fandom a skupina ABB v České republice se dohodly na spolupráci v tradiční literární soutěži o Cenu Karla Čapka. Novinkou bude udělení zvláštní ceny ABB o nejlepší dílo s tématikou robotiky. Výsledky literární soutěže, včetně zvláštní ceny ABB, budou vyhlášeny na konferenci (conu) FénixCon, která se koná v Brně 4.–6. 12. 2020.