Rubrika: Očima šéfredaktorky

Převážně napínavé Očima

ocima-nahled

Na začátku roku není příliš mnoho novinek na recenze, nakladatelé se po předvánočním maratonu jen pomalu rozehřívají. Proto je čas dočíst to, nač zatím nebyl čas. A tak v dnešním recenzním přehledu najdete knihy i audionahrávky z loňského roku. Navíc kromě napínavých detektivních záhad zbyl čas i na lehkou romantiku.

Novoroční očima

ocima-zima

Před Vánoci se mi nepovedlo najít si čas na sepsání článku, proto mohu zahájit nový rok svým recenzním občasníkem. Sice bude plný audioknih (s jednou výjimkou), ale rozhodně nebude monotematický. Mimo mé oblíbené detektivky totiž obsahuje i romantiku, historický román a novinářův pohled na soužití v Izraeli. I když jde o starší titul, události z počátku října z něj udělali žhavou aktualitu.

Podzimní vícežánrové očima

ocima-nahled1

Kniha, komiks, audiokniha, historický román, biografie, autobiografie i detektivka řízná, autentická či plná humoru – to vše se objeví v dnešním souhrnu krátkých recenzí. Literatura je pestrá paleta, z níž si každý může vybrat podle své momentální nálady a chuti. A já s nadšením vyzobávám…

Letní multižánrové Očima

ocima-sefradaktorky-nahled

V dnešním recenzním souhrnu se můžete setkat s oblíbenými muminky v audioknižní podobě, autobiografickým komiksem i novinkovými thrillery. A připomenete si spolu se mnou jeden z románů Aleny Mornštajnové.

Očima (a hlavně ušima) šéfredaktorky na léto

ocima-sefradaktorky-nahled

Všichni se určitě těšíme na léto, čas slunných a dlouhých dnů a také cestování. Přemýšlíte, jakou audioknihu vybrat do auta jako kulisu na mnoho kilometrů? Třeba vám s volbou pomůže několik krátkých recenzí, v nichž si připomenete boj za čest a spravedlnost, ať již v dobrodružné klasice, či detektivkách…

Májové očima: nová pokračování oblíbených krimi sérií

ocima-nahled1

Omlouvám se, ale dnešní příspěvek bude monotématický. V krátkých recenzích vám nabídnu několik postřehů k novým dílům oblíbených krimi sérií. Až na jednu tištěnou detektivku půjde o audio podoby knižních předloh.

Dobrodružné Očima na únor

ocima-unor

Začal nám nejkratší měsíc v roce, v němž podle pranostik má vládnout třeskutá zima. Pokud tedy trávíte dny v teple, dopřejte si bohaté dobrodružství jak na severu, tak v Africe, v klasických detektivkách, ale i úplně nových příbězích. Nasaďte si sluchátka, ponořte se do stránek, ale hlavně se nechte inspirovat v dalším letošním výběru šéfredaktorky.

Novoroční očima a ušima

ocima-zima

Původně jsem vám chtěla dát tipy na vánoční dárky, ale nějak jsem to nestihla. Tak dnes přicházím se svými recenzními postřehy, které vás třeba inspirují k četbě/poslechu v novém roce.  A až na jednu výjimku to bude vše ze žánru krimi. Výjimky musí být, vždyť potvrzují pravidla…

Podzimní Očima

ocima-sefradaktorky-nahled

V mém dnešním recenzím výběru najdete opět více audioknih než těch tištěných. Ale i tak jde o žánrově pestrý výběr. Najdete tu klasiku pro děti, romantiku pro ženy, nezbytné detektivky i povídky slavného britského autora.

Očima, ale především ušima na léto

ocima-sefradaktorky-nahled

Dnes mám pro vás zase několik tipů na poslech audio zpracování oblíbených titulů, ale také knižní novinku od oblíbené autorky romantických románů. Můžete se zaposlouchat do verneovky, vybraných dílů humorných krimitrilogií i klasiky z pera Agathy Christie.