Rubrika: Pozvánky

Nenechte si ujít v týdnu od 22. do 28. července 2024

nenechte_si_ujit

Měsíc autorského čtení stále pokračuje, vydejte se i vy na některá z probíhajících autorských čtení v Brně či Ostravě. Výběr je opravdu veliký, každý si jistě najde spisovatele, který ho svou tvorbou zaujme. 

Nenechte si ujít v týdnu od 15. do 21. července 2024

nenechte_si_ujit

Červenec se přehoupl do své druhé poloviny a s ním i Měsíc autorského čtení. Pokud tedy budete v následujícím týdnu v Brně nebo Ostravě, určitě si zajděte poslechnout některé ze zajímavých čtení nejen českých autorů.

Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. července 2024

nenechte_si_ujit

Měsíc autorského čtení pokračuje, a tak si ani v následujícím týdnu nenechte ujít čtení v Brně či Ostravě. Těšit se můžete nejen na české autory (např. Marka Torčíka), ale i na tchajwanské, protože letošním čestným hostem je Tchaj-wan.

Nenechte si ujít v týdnu od 1. do 7. července 2024

nenechte_si_ujit

Červenec je Měsícem autorského čtení. Navíc je to čas prázdnin a dovolených, takže pokud zrovna máte cestu do Brna či Ostravy, určitě se na některé čtení stavte. Letošním čestným hostem je Tchaj-wan, poznáte tak i tamní literární tvorbu.

Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. června

nenechte_si_ujit

I poslední červnový týden přináší několik zajímavých literárních akcí. Děti se mohou zúčastnit čtení z knih Krabička a Ani za nic. Dospělí by si neměli nechat ujít třeba setkání s básníkem Petrem Čichoněm či umělkyní Denisou Sobolovou.

Nenechte si ujít v týdnu od 17. do 23. června

nenechte_si_ujit

Nevíte, jak si zpříjemnit další pracovní týden? Co třeba některou z literárních akcí? Nenechte si ujít setkání s Ivou Hadj Moussa, která vám představí svůj román Těžké duše, či uvedení mysteriózního hororu Ignis fatuus Petry Klabouchové.

Nenechte si ujít v týdnu od 10. do 16. června

nenechte_si_ujit

Máme před sebou další červnový týden a my vám opět přinášíme přehled akcí, kterých se můžete zúčastnit. Nenechte si ujít křest knihy Barvy – Procházka pestrým světem Sáry Boušové či oslavu 20. výročí existence Knihovny Václava Havla.

Nenechte si ujít v týdnu od 3. do 9. června

nenechte_si_ujit

I v červnu se můžete těšit na různé literární akce. Nenechte si ujít třeba mezinárodní básnický festival Stranou – evropští básníci naživo či besedu s Veronikou Opatřilovou o jejích knihách s LGBTQ+ tematikou.

Nenechte si ujít v týdnu od 27. května do 2. června

nenechte_si_ujit

Už víte, jak strávíte poslední květnové a první červnové dny? Co navštívit některou z literárních akcí? Koná se třeba přednáška o samizdatové literatuře, beseda s Petrem Horáčkem a křest knihy Mami, pocem! či Lež má krátké nohy. 

Nenechte si ujít v týdnu od 20. do 26. května

nenechte_si_ujit

Příští týden nás ve světě literatury čeká především 29. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2024. Dále si nenechte ujít třeba besedu s Alenou Mornštajnovou či uvedení knihy Pacanka Kláry Elšíkové.