Rubrika: Recenze

Vyúčtování se životem

Diky_grazie_merci_nahled

V pětaosmdesáti vyhrála jackpot v kasinu a rozhodla se, že peníze využije k cestě proti proudu času. Pochopí její jednání okolí? A stihne to vůbec? Kolik času jí zbývá?

Kresli, vybarvi a nalepuj

Kreslime_s_Peppou

Baví vaše děti kreslení? Mají neustále v ruce pastelky či fixy? Dnes vám představíme titul, který je v této činnosti podpoří.

Svět bez povinností

Strugacti_DraveVeciNasiDoby

Přemýšlíte někdy nad osudy zaniklých civilizací? Kam se propadli obyvatelé kdysi mocných zemí, o jejichž rozkvětu a síle nám dnes vyprávějí už jen ruiny světů, nad nimiž se i teď tají dech? Nemohl je nakonec zničit jejich vlastní blahobyt?

Démon v duši

Fracassi_SirotcinecVUdoli

Když se o někom řekne, že je posedlý ďáblem, zpravidla se jen pousmějeme, případně chápavě pokývneme hlavou. Pokud se to navíc týká dítěte, dnešní svět má tendenci hledat chyby hlavně ve společnosti. Ale co když tam venku opravdu řádí krvežízniví démoni?

Hledačka pohřešovaných

nezzmizela-nahled

Není policistka, ani soukromý vyšetřovatel, přesto našla již čtrnáct pohřešovaných. Ani jeden nebyl živý. Podaří se patnáctou objevit dřív, než zemře?

Trable s muži

recept-na-pana-dokonaleho

Snad každá žena sní o tom, že po svém boku jednou bude mít dokonalého muže. Jenže kde ho najít?

Najít pravdu

Child_VarovnySignal_audio

Napadlo by vás, že při pátrání po osudu člověka zmizelého před třiceti lety může jít o život? Mě tedy ne. Ale jak se zdá, pořád jsou mezi námi tací, kteří si svou identitu budou chránit za každou cenu. I kdyby to znamenalo další a další oběti.

Temná hůrka

prodlouzeny_vikend

Jak se může zvrtnout naplánovaný prodloužený víkend s přáteli na farmě nacházející se daleko od civilizace? Třeba tak, že někdo z přátel přijde o život!

Jenom tak roztáhnout křídla

LeGuinova_Kridlocky

Toužili jste někdy létat? Nemyslím v letadle. Mám na mysli létat jako ptáci, vlastními silami. Pěkně si protáhnout křídla, zaplachtit si, pak křídly mávnout a stoupat k obloze jako bájný Ikarus? Samozřejmě bez obavy ze slunečních paprsků. Co kdyby to vážně šlo?

Nepříjemné dědictví

zacalo-to-polibkem

Vévoda z Rothwellu se vrátil z cest po Kanadě, aby převzal panství po svém zemřelém otci. A rád by se také oženil. Jenže okolnosti nejsou tak jednoduché, jak by se mohlo zdát…