Rubrika: Ukázky z knih pro děti

Ukázka z knihy Čerti nejsou (Zdeněk Svěrák)

certi-nejsou-perex

Knížka Čerti nejsou od Zdeňka Svěráka a její krásné ilustrace od Jindry Čapka vezmou děti na tajemný hrad Hakenburk a do pohádek, které jsou chvílemi veselé a chvílemi smutné, ale tak už to v životě chodí. Zvítězí nakonec dobro?

Ukázka z knihy Klam lady Ginevry (Kiersten White)

Klam lady Ginevry_uvodni

Temnota ohrožuje Kamelot i život jeho legendárního vládce. Kouzelník Merlin proto vymyslí plán a přivede do hradu krásnou Ginevru. Ta však skrývá tajemství…

Ukázka z knihy Léto s draky (Ed Clarke)

Leto s draky_uvodni

Mari se už nemůže dočkat léta, které stráví ve společnosti své dračí kamarádky Dráči. Dračí rodinka a jeden neodbytný vědec se však postarají o to, aby toto léto bylo jakékoli, jenom ne poklidné.

Ukázka z knihy Klub Klikařů – Prokleté Velikonoce

Klub Klikaru_Proklete Velikonoce_uvodni

Ve druhém díle dobrodružné série pro děti od Víta Martina Matějky poblázní celou Plzeň nová mobilní hra. Dají se členové Klubu Klikařů dohromady, aby zachránili město i letošní Velikonoce?

Ukázka z knihy Kouzelná třída slaví Den dětí (Zuzana Pospíšilová)

kouzelna trida uvod

Na sobotu jsme pro všechny milovníky dětské literatury připravili ukázku z pera oblíbené české autorky. Tentokrát společně s malými hrdiny strávíme Den dětí a veselý příběh doplněný o krásné ilustrace, si určitě užijí malí i o něco větší čtenáři.

Ukázka z knihy Strašidlo z 2. B o Vánocích (Petra Martišková)

Strasidlo uvod (1) (1) (1) (1)

Společně s dnešní ukázkou se vrátíme do období Vánoc. Tyto však nebudou jen tak ledajaké, čeká nás totiž mnoho dobrodružství se strašidlem z druhé třídy. Kniha je určena malým čtenářům od sedmi let, ale díky veselým a barevným ilustracím si ji jistě zamilují i starší čtenáři.

Ukázka z knihy Mia a delfín (Zuzana Barilová)

mia a delfin

Dnes jsme vybrali ukázku z knihy, která je určena čtenářům od 9 let. Rozhodně se ale může líbit i mladším i starším čtenářům, kteří mají rádi dobrodružné příběhy, mořský svět a zvířata. Knihu doplňují pestrobarevné ilustrace české malířky.

Ukázka z knihy Co v učebnicích dějepisu nenajdete (Stanislava Jarolímková)

co v ucebnici dejepisu nenajdete uvodni

Na dnešní den jsme pro vás připravili pár perliček z dějepisu. Ale nebude to jen tak nějaká učebnice. Zajímavě zpracované informace doplněné trefnými ilustracemi zaujmou určitě i starší čtenáře a třeba i ty, kteří ve školních letech dějepis zrovna v oblibě neměli.

Ukázka z knihy Ve jménu cti (Makiia Lucierová)

ve jmenu cti uvodni

Milovníci Young Adult fantasy, zbystřete! Dnes jsme pro vás připravili ukázku z nové knihy Makii Lucier. Těšit se můžete na dobrodružství, trochu nadhledu, postavy, které si oblíbíte, a naději na to, že dobro jako vždy zvítězí nad zlem.

Ukázka z knihy Cukrový svět (Zuzana Slánská)

cukrovy_svet

Nenechte si ujít sladké dobrodružství, které si pro vás připravila autorka Zuzana Slánská. Přečtěte si ukázku z knihy pro děti, ve které vám představí svůj Cukrový svět. Ale pozor! Určitě vás přepadne chuť na něco sladkého…