Průvodce světem čísel pro každého

cisla uvodni
Ne každý z nás je kamarád s čísly. Ti, kteří v nich však zálibu mají, si mohou užít poutavou publikaci Olivera Lintona, ve které je řeč o číslech snad ve všech jejich podobách. A kdo ví… Třeba si čísla oblíbí i ti, kteří jim dříve na chuť zrovna nepřišli.

Co to jsou čísla? Kolik jich rozlišujeme druhů? Proč Pythagora tolik zajímala čtvercová a trojúhelníková čísla? Lze najít nějakou souvislost mezi takzvanými dokonalými čísly a prvočísly? Existují vůbec čísla, která by nebyla ničím zajímavá? Matematický kouzelník Oliver Linton ve své nové knize nabízí přehledného a názorného průvodce světem čísel – od čísel přirozených přes iracionální a komplexní až po transcendentní. Setkáme se s otázkami, nad nimiž se zamýšlelo mnoho velkých postav světa matematiky od Eukleida a Fibonacciho po Eulera a Fermata, a dozvíme se, co všechno pro nás tito géniové v číslech objevili.

Čísla

Do nekonečna a dál
Autor: Oliver Linton
Přeložil: Petr Holčák

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 145×175 mm
ISBN: 978-80-7675-066-1
Doporučená cena: 225 Kč

Knihu Čísla vydalo nakladatelství Dokořán.

Ukázka z knihy

cisla ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Oliver Linton působil jako učitel fyziky, celý život se zajímal o počítače a hrál významnou roli v rozvoji používání počítačů ve školství. V současnosti se zabývá programováním, cestováním, fotografováním a psaním článků na řadu témat pro svou webovou stránku www.jolinton.co.uk. Žije v Británii.

Zdroj informací: Dokořán

Řada Pergamen

Kratičké, výtvarně zaměřené ochutnávky velkých témat se špetkou mystiky a radosti z čiré spekulace – tak by se dala charakterizovat řada Pergamen. Atraktivní grafické zpracování a půvabné ilustrace dělají z těchto knížek ideální dárky pro sběratele a milovníky krásných knih. V edici vyšly mj. tyto tituly: Platónská a archimédovská tělesa, Diagram, Zápletka, Změněné stavy, Stíny, Zázračné stromy, Perspektiva a jiné optické klamyKřivky, Keltské vzory nebo Posvátná čísla.

Zdroj informací: Dokořán


dokoranNakladatelství Dokořán vzniklo v roce 2001 a dosud vydalo více než 600 titulů, z nichž asi 1/3 tvoří překlady z angličtiny, francouzštiny, němčiny, holandštiny, čínštiny, italštiny, polštiny a ruštiny. Od počátku se zaměřuje na populárně-naučnou a odbornou literaturu s výběrovými přesahy do kvalitní beletrie a poezie. Snaží se vydávat tituly nejen zajímavé, ale i profesionálně vyrobené. Tituly pečlivě posuzuje, zadává renomovaným a odborně zdatným překladatelům, jazykově vybaveným redaktorům, spolupracuje se špičkovými grafiky a tiskárnami. Díky tomu si získali pověst kvalitního nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČísla
Do nekonečna a dál

Linton, Oliver

Dokořán, 2024

Napsat komentář