Čtení pro romantické duše

tipy ctvrtek romantika (1)
Pokud patříte mezi čtenářky, které čas od času sáhnou po knize s kapkou romantiky, máme něco přesně pro vás. Do tipů na čtvrtek jsme vybrali hned tři romány, které jsou pravým oddechovým a romantickým čtením pro ženské duše.

Hlavní hrdinka Mel nachází díky dědictví opravdový domov. Ke spokojenosti chybí snad už jenom láska. Tam je ale Mel docela obezřetná a nechce si k tělu pustit hned tak každého. Právník Alex by to ale možná dokázal změnit…

Mel je úspěšná mladá žena se skvělou kariérou. Jednoho dne ale dostane dopis, který otřese jejími pečlivě připravenými plány. Prateta jí odkázala veškerý majetek pod podmínkou, že bude jeden rok bydlet v jejím domě na pobřeží a povede tam obchod s uměním. K dědictví dokonce patří i pes. V kouzelném přímořském městečku na ni čekají milí lidé i přátelé z dětství, a hlavně právník Alex, ze kterého se jí vždycky rozbuší srdce. Při procházkách po pláži s malou labradorkou Čoko objevuje radost ze života. A najednou si uvědomí, že našla štěstí a domov. Odváží se do svého života pustit i lásku?

Psí štěstí

Autorka: Petra Schierová
Přeložil: Rudolf Řežábek

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-247-7838-9
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Psí štěstí vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Silvana při pohledu na obrovský diamant na prsteníčku také zářila jako sluníčko. Melanie poslušně předstírala, že s ní radost sdílí, ale dobře věděla, že růžové brýle se jako obvykle příliš rychle zamlží. Podle všeho to ale zatím tak daleko nedošlo, protože Silvana svým přehnaně rozmáchlým rukopisem krátce vylíčila romantický výlet do města. Melanie si nemohla pomoct a obrátila oči v sloup. Už dávno si přestala přát, aby její matka konečně našla toho pravého. Takového, po jehož boku by zestárla. Ve skutečnosti toto přání pohřbila před tolika lety, že si sotva pamatovala, jestli ho vůbec někdy pocítila. Rychle pohlednici odložila a roztřídila další reklamní letáky. Nakonec narazila na dopis od svého pronajímatele, ve kterém jí sděloval, že vedlejší náklady na nájem se od podzimu zvýší pouze o jedno procento, a ne o pět procent, jak se původně očekávalo.

Můžete si stáhnout kompletní ukázku.

O autorce

Petra Schier (*1978), žije se svým manželem a psem v malé komunitě v Eifel. Vystudovala historii a literaturu a od roku 2003 působí jako autorka na volné noze. Její romantické vánoční a romantické romány, které vydávají MIRA Taschenbuch, HarperCollins a Weltbild se těší u čtenářů velké oblibě. Je předsedkyní dvou porot literárních cen DELIA a je tedy členkou rady autorského sdružení DELIA. Pod pseudonymem Mila Roth také samostatně a úspěšně vydává různé knižní série, v současnosti především v oblasti thrillerů.

Zdroj informací: web autorky

————————————————

O tom, co v životě chce, přemýšlí i hrdinka další knihy Georgie. Když se po mnoha letech rozhodne splnit si přání, která si zaznamenávala při studiu na střední škole, zjistí, že to zdaleka nebude tak jednoduché, jak si myslela. Nebo ano?

Návraty domů z „velkého světa“ bývají často stresující, ale někdy mohou přinést nečekaná překvapení. Právě to se stalo Georgii, která po několika letech odešla z LA, kde pracovala jako asistentka slavné režisérky, jež se rozhodla ukončit svou kariéru. Georgie má v rodném městě nejlepší přítelkyni a hlavně spoustu vzpomínek a nesplněných přání zaznamenaných v zápisníku z doby studií na střední škole. Rozhodne se, že je realizuje, ale zjišťuje, že se změnila nejen ona, ale i okolní svět. Přesto se vydá na cestu, která ji má dovést ke zjištění, co vlastně v životě opravdu chce, a tuto cestu jí zkříží muž, kterého původně považuje za jeho mladšího bratra, za svého středoškolského idola. A tím se začne odvíjet milostný příběh plný nečekaných zvratů, osobitého humoru, podivných akcí, zajímavých lidí a hlavně vnitřních prožitků obou hlavních hrdinů, kteří prožili dost odlišnou minulost, ale teď jsou spojeni přítomností a snad i budoucností…

Vždycky je to Georgie

Autorka: Kate Clayborn
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 389
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7593-589-2
Doporučená cena: 400 Kč

Knihu Vždycky je to Georgie vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

Uleví se mi natolik, že si objednám dva jahodové koktejly, i když jsem vždycky dávala přednost čokoládovým. Ernie je už ve svém živlu a líčí mi, jak Darentville vzkvétá a ceny nemovitostí stoupají, a dodá, že dokonce i Washington Post zveřejnil článek o budoucí výstavbě domů v Chesepeake Bay. Potom prohlásí, že jsme na dobré cestě vyrovnat se Iverley, městu jihozápadně od nás, které má delší nábřeží a bývalo vždycky mnohem bohatší. Cítím, že nemám náladu bavit se o dalších změnách, ale zároveň jsem ráda, že se Ernie díky nim nezaměřuje na fakt, že já jsem se zjevně nezměnila.

Přečíst si můžete i celou ukázku.

O autorce

Kate Claybornová je kritikou uznávanou autorkou šesti románů. Její práce byly uvedeny v The New York Times, The Washington Post, Oprah Magazine, Entertainment Weekly, Bookpage a dalších. Ve dne pracuje ve školství a v noci (a někdy i velmi brzy ráno) píše současné romance o chytrých, silných, moderních hrdinkách, které čelí světu po boku skutečných přátel a komplikovaných rodin. Bydlí ve Virginii se svým manželem a jejich psem.

Zdroj informací: Pavel Dobrovský – BETA

————————————————

Carey a James se stanou nečekaně spolupracovníky. Nadšený z toho příliš není ani jeden z nich, přesto se však časem ukáže, že je lépe pracovat společně… A kdo ví, možná v sobě najdou větší zálibu, než si oba původně mysleli.

Carey Douglasová pracuje pro Melissu a Rustyho Trippovy, známou guru dvojici z odvětví interiérového designu, skoro deset let. Carey pochází z farmy a u Melissy a Rustyho začala pracovat ve svých šestnácti letech. Přestože si moc nevěří, má na úspěchu značky největší podíl. Za tu dobu se jí podařilo vybudovat veleúspěšné impérium. Trippovi jsou miláčci Ameriky — mají vlastní TV show a nově také knihu, se kterou vyrážejí na turné. Ovšem má to jeden háček: oblíbený a na první pohled dokonalý pár se ve skutečnosti nemůže vystát. James McCann nedávno dokončil vysokou a je z něj stavební inženýr. Není to ale to, co si představoval, a tak se ocitl u Trippových. A vlastně ani to není to, co by si představoval – hned na začátek se musí sbalit a jet s Trippovými a Carey na několikatýdenní turné po Státech. Přežít cestu bez šrámů se zdá být docela ambiciózní plán. Carey s Jamesem, kteří si na první dobrou nepadli do oka, spolu musejí pracovat na tom, aby se zaprvé manželé nezabili, a za druhé, aby celá ta bublina nepraskla. Postupně ale přicházejí na to, že když nebudou pracovat proti sobě, ale naopak spojí síly, dají šanci nejen značce, ale hlavně sami sobě vytvořit spolu něco nevšedního…

Zůstane to mezi námi

Autorka: Christina Laurenová
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7689-371-9
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Zůstane to mezi námi vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Poslouchám ji a pořád se mi nechce věřit že to končí. Stojíme ve studiu, kde se natáčely všechny díly show, a mám pocit, jako by se mi to všechno zdálo – možná proto, že jsem se za posledních pět nocí ani jednou pořádně nevyspala. S Melissou Trippovou jsem se poprvé setkala v šestnácti, nedlouho před koncem střední školy, v době, kdy jsem zoufale hledala nějaké zaměstnání, protože rodiče mě už dál podporovat nemohli.

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek, spřízněných duší, mentálních dvojčat a spisovatelského tandemu Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily několik The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán. Mimo série vyšla také oblíbené romány Láska nadivoko, Experiment s láskou, Rovnice lásky a další.

Zdroj informací: Jota


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZůstane to mezi námi

Laurenová, Christina

Jota, 2024

zobrazit info o knizeVždycky je to Georgie

Clayborn, Kate

Pavel Dobrovský – BETA, 2024

zobrazit info o knizePsí štěstí

Schierová, Petra

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář