Prorokova křídla

morsky_ohen
Jeden z nejčtenějších autorů historických válečných románů Douglas Reeman napsal další dílo! Tentokrát se odehrává ve 20. století, kdy mladý pilot pluje se svou stíhačkou na chabé napodobenině letadlové lodi a chystá se na útok… Přežije?

Ukázka z knihy

Důstojník, ve skutečnosti to byl jenom uštvaně vyhlížející poddůstojník, podrážděně zavrčel: „Jméno!“
Současně přitom listoval seznamem mužů v malých deskách, nikterak nedbaje pobaveného úšklebku strážného a varovného pohledu ubytovatele. Rowen si svlékl pomačkaný pršiplášť.
„Tim Rowen. Já k tomuhle cirkusu patřím.“
„Promiňte, pane, nemohl jsem vědět, že −“
Oči palubního nervózně zatěkaly od pilotních křidélek umístěných nad dvojicí zvlněných proužků na Rowanově levém rameni k modrobílé stuze na jeho prsou.
„J-já… omlouvám se.“
„Nelamte si s tím hlavu,“ uklidnil ho Rowen. „To je v pohodě, když si ale nedáte bacha, někteří z pilotů na těchhle neckách vás slupnou k snídani.“
Vnořil se hluboko do vnitřností lodě, cítil, jak se kolem něj svírají, jak ho pohlcují. V duchu se usmál.
Jonáš je zpátky, ahoj, velrybo.

Mořský oheň

V nejtemnějším údobí druhé světové války, kdy německé ponorky, válečné lodě a letadla ničily spojenecká plavidla, dovážející do Británie a do Sovětského svazu válečný materiál, potřebný k tomu, aby bojovníci za svobodu vydrželi další týdny, měsíce a roky, se zrodila doprovodná letadlová loď. A na jedné z nich každý den osud vyzývá Jonáš… Ne ten starozákonní, přesto jako on do útrob velryby – ocelového kolosu pojmenovaného Growler, plavícího se po celém světě – dennodenně vstupuje šestadvacetiletý pilot-stíhač Tim Rowan. Na své stíhačce Seafire, pojmenované po biblickém prorokovi, čelí nepříteli od průlivu La Manche po moře Arktidy, od Atlantiku po Indický oceán…

Autor: Douglas Reeman 
Přeložil: Jiří Chodil

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-269-0108-2
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Mořský oheň vydalo nakladatelství Baronet.

Přečtěte si celou ukázku a dozvíte se víc!

 

Douglas Reeman

(* 15. 10. 1924, vesnice Thames Dittonreeman_douglas)
V roce 1940, v šestnácti letech, se stal členem britského Královského námořnictva. Bojoval na lodích v 2. světové válce a také ve válkách s Koreou, kde nakonec získal hodnost poručíka. Během svého života také vyučoval navigaci v jachtingu a působil jako technický poradce pro film. Roku 1985 se oženil s kanaďankou Kimberley Jordan. První díla psal pod pseudonymem Alexander Kent, což bylo jméno jeho přítele, který zemřel během 2. světové války. Jako spisovatel je zapsán od roku 1958, od té doby píše převážně historicko-válečné romány. Mezi jeho díla patří například Než přijde smrt, Útok z moře nebo Torpéda vpřed. Po celém světě už se prodalo přes 34 milionů výtisků jeho knih.

(Zdrojem informací a autorovy fotografie je www.baronet.cz)


Nakladatelství Baronet od roku 1993 vydává každým rokem kolem 80 nových titulů. Vydává romány zejména pro ženy, ale vydává i další knihy od historického románu přes science fiction a fantasy až po militaria, detektivky i literaturu faktu.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMořský oheň

Reeman, Douglas

Baronet, 2015

Napsat komentář