Dobrodružství, humor a fantazie v knihách pro děti

Dite dest
Tentokrát čekají na dětské čtenáře tři příběhy plné kouzel, napětí i humorných situací. Čarodějky se vydají zachránit svou kočku, studenti školy na Moldánovských věžích pátrají po pirátském pokladu a nakonec se představí nové město Botálov.

Čarodějka Morgavsa a její učednice Morgana se opět vrací na scénu. Tentokrát musí zjistit, kdo jim unesl kočku Mikeš a dostanou se až do Egypta. Dobrodružná cesta plná kouzel může začít.

Oblíbené příhody malé Morganky, které znáte ze Čtyřlístku, vycházejí poprvé v knižní podobě! Jasnozřivá čarodějka Morgavsa a její neposlušná učednice Morganka se zase musí vydat na cestu. Někdo totiž unesl jejich kočku Mikeš. Začíná nová veliká výprava za neznámým nebezpečím do dalekého Egypta. Morganka získá další kouzelnou schopnost a Krákal se možná dozví, co jsou fidlifouně.

Morgavsa a Morgana: Kočkonautky

Autor: Petr Kopl

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 193×266 mm
ISBN: 978-80-271-3393-2
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Morgavsa a Morgana: Kočkonautky vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Petr Kopl (* 1976) se narodil v Třebíči. Tam vystudoval obchodní školu. Obchodem se ale zabýval jen krátce. Velmi záhy si začal budovat kariéru ilustrátora a komiksového kreslíře. V současné době žije v Jihlavě a věnuje se komiksu a ilustracím. Petr Kopl je autorem téměř dvou desítek komiksových knih, píše scénáře, ilustruje knihy, věnuje se grafice v prestižní reklamní agentuře a s hereckou společností De Facto Mimo procestoval mnoho zemí. Je držitelem ceny Fabula Rasa v kategorii nejlepší český scenárista a nejlepší český kreslíř za rok 2012, 2013. Roku 2014 opět obhájil svůj titul Český kreslíř. Jeho už proslulé Štěky Broka Špindíry se staly bezmála kultovním komiksem současných čtenářů. Některé z jeho knih vyšly také v zahraničí. Své práce vystavoval například v Londýně, Bruselu i v Berlíně. Mezi jeho knihy patří např. Morgavsa a Morgana: Dračí chůvy, Morgavsa a Morgana: Živelné měňavice, Morgavsa a Morgana: Princezna čarodějka,  Komiksový náčrtník či Tajemný hrad v Karpatech. Více na: www.petrkopl.cz.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Wendy Wéčková touží jen po jedné věci. Vyhrát soutěž o Zlatou botu a neváhá pro to udělat cokoliv. Ani lstí získat létající boty. Do cesty se jí postaví ale Ruby a Béďa Nohovi. Jak dopadne příběh plný bot a vynálezů?

Vítejte v Botálově a seznamte se s Ruby a Béďou Nohovými. Ze všech sil se snaží zachránit svého tátu vynálezce před jeho strašlivou šéfovou Wendou Wéčkovou. Ta by udělala COKOLIV, aby vyhrála nóbl soutěž o Zlatou botu. Wenda chce za každou cenu získat létající boty, které by jí jistě vynesly vítězství, a právě ty má doma tajně schované Ivan Noha. Na cestě za létajícími botami se Wenda neštítí ničeho, ale naštěstí tu jsou Ruby s Béďou. Podaří se jim vymyslet plán, jak mocnou Wendu Wéčkovou obelstít a první cenu jí vyfouknout? Nenechte si ujít vtipnou knihu plnou bot a neobvyklých vynálezů.

Ukázka z knihy

botyukazka

Bitva o boty

Autor: Liz Pichon
Přeložila: Kateřina Chocholová

Počet stran: 448
Vazba: brožovaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-276-0198-1
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Bitva o boty vydalo nakladatelství Brio, kde najdete ukázky z knihy.

O autorce

Liz Pichon je britská ilustrátorka a spisovatelka dětské literatury. Vystudovala grafický design a od listopadu 2011 žije v Brightonu. Je autorkou série knih Tom Gates, za níž získala i prestižní ocenění (článek zde).

————————————————

V Moldánovských věžích je opět živo. Škole hrozí zánik kvůli finančním problémům, a tak se hrdinové rozhodnout najít poklad piráta Zelenovouse. Když zmizí celý učitelský sbor a objeví se piráti, ví, že si musí pospíšit.

Zdánlivě nudné Moldánkovské věže se opět stávají dějištěm záhad, napínavých pátrání a nemilosrdných slovních soubojů. Zdejší škola pro ne právě bystré syny ne právě bohatých rodičů je na mizině a hrozí jí zánik. Nemohl by ale situaci zachránit poklad piráta Zelenovouse, který kdysi sloužil v rodinném sídle Moldánků, později přeměněném na školu? Kde je ale poklad zakopán? Podaří se ho Rosolovi a Piškotovi najít? A proč je neustále sleduje jejich spolužák Pustoryl? Co má za lubem? Kam se poděly peníze z prodeje Školního diamantu ukryté v časohybném křesle? Když navíc záhadně zmizí celý učitelský sbor a ve škole se objeví horda pirátů převlečených za učitele, musejí Rosol a Piškot urychleně jednat…

Ukázka z knihy

Piškot a rosol se vraceli z vrcholu Psí špice, kam dvakrát do týdne museli vyběhnout se svým novým učitelem tělocviku , odpudivě čilým panem Svižným. Procházeli právě kolem ředitelova kabinetu, když uslyšeli strašlivý rachot a uviděli, že se zpod dveří valí oblaka prachu.
Vtrhli dovnitř a v hrůze zatajili dech. (str. 7)

Poklad Zlaté lebky

Moldánkovské věže 2
Autor: Chris Priestley
Přeložil: Vít Penkala

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-257-3599-2
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Poklad Zlaté lebky vydalo nakladatelství Argo. Nezapomeňte si přečíst ukázku. A podívejte se na první díl.

O autorovi

Chris Priestley je britský spisovatel, ilustrátor a malíř. Studoval ilustrátorství v Manchestru, poté se přestěhoval do Londýna, kde pracoval jako ilustrátor pro několik anglických novin a maloval plakáty pro Royal Court Theatre. Nyní žije a pracuje v Cambridgi. V roce 2000 vydal vlastní dětskou knihu s názvem Dog Magic. Jeho příběhy jsou příjemně strašidelné nikoli vyloženě hororové. Jsou plné napínavých a mrazivých okamžiků. Jeho nejznámější díla, která vyšla v českém překladu jsou Příšerné příběhy strýce Montaguea (nominovány na prestižní literární cenu Carnegie Medal) dále pak Příšerné příběhy z Černé lodi a Příšerné příběhy z temného tuneluPříšerné příběhy vánoční (naše recenze).

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMorgavsa a Morgana: Kočkonautky

Kopl, Petr

Grada, 2021

zobrazit info o knizeBitva o boty

Pichon, Liz

Brio, 2021

zobrazit info o knizePoklad Zlaté lebky
Moldánkovské věže 2

Priestley, Chris

Argo, 2021

Napsat komentář