Komiks, verše, povídka – krátké čtení pro dlouhou zábavu pro děti i dospělé

Komiksova-dobrodruzstvi
Ať už si chcete přečíst něco kratšího, nebo jen máte chuť na barevnou pastvu pro oči, jste tu správně. Nabízíme vám bohatě ilustrované knihy pro malé i větší děti, zábavu pro ustarané rodiče, soubor básní, a dokonce i kultovní klasiku v novém vydání. 

Houseňák Pepík v multiformátové knize Ó, ó, ó, vajíčko! zahajuje životní pouť za svou vyvolenou. Cestou potkává různé brouky, včelky, larvy a motýly a poznává svět. Zabavte své nejmenší bohatě ilustrovanou publikací, doplněnou o CD s písničkami a dramatizovaným textem.

Ó, ó, ó, vajíčko!

Veršovaný příběh z hmyzí říše Ó, ó, ó, vajíčko! je vyprávěním o velké lásce a odhodlání. Houseňák Pepík putuje za svou vyvolenou a nic ho nezastaví. Inspirací pro jednotlivé postavy byli skuteční brouci, včely, larvy a zejména motýli, protože jejich životy jsou často velice dramatické a plné překvapivých skutečností.
Součástí bohatě ilustrované velkoformátové knihy je CD s písničkami a dramatizovaným textem. Dobrodružný příběh spolu s dětmi vypráví a zpívá Martha Issová. Album je autorským dílem Beaty Hlavenkové a Patrika Hlavenky. Čtěte, prohlížejte, poslouchejte, zpívejte!

Autorka: Ester Stará
Ilustroval: Milan Starý

Počet stran: vázaná
Vazba: vázaná + CD
Formát: 285×240 mm
ISBN: 978-80-88268-14-7
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Ó, ó, ó, vajíčko! vydalo nakladatelství 65. pole.

Pusťte si video o knize a prohlédněte si také několik ukázkových obrázků nebo si poslechněte některou z ukázkových nahrávek na stránkách nakladatele.

Ester Stará napsala již mnoho knih pro děti. Mezi ně patří třeba Koho sežere vlk?, Největší přání, Šedík a Bubi a další. Přečtěte si u nás také rozhovor s autorkou.

————————————————

I maminky si někdy mohou dopřát trochu zábavy a odpočinku. Jak jinak než četbou o podobně „postižených“ trpitelkách, jejichž všední dny vypadají náramně povědomě. Vylepšení však spočívá v přidání bohaté dávky nadhledu a doplnění humorných pasáží o vtipné ilustrace.

Drobeček

Na těhotenském testu se objevila druhá čárka a vy záříte štěstím. Těšíte se na tu krásnou dobu, kdy budete nosit pod srdcem plod vaší lásky. A ještě víc se těšíte, až se to malé narodí, budete ho milovat, zbožňovat, bude to to nejkrásnější, nejchytřejší a nejmilejší dítě pod sluncem a vy budete ta nejšťastnější žena.
Rozhodla jste se být dobrou matkou, a tak čtete všechny knihy a sledujete ty nejmódnější blogy, které radí, jak dělat vše „správně“. A pak přijde porod a každodenní realita. A vy zjišťujete, že vaše nejúžasnější miminko se ani zdaleka nechová tak, jak jste si vysnila, a všechny ty chytré rady vám jsou naprosto k ničemu. Pomalu necháváte stranou všechny teze studovaných psychologů, postupně opouštíte svá přesvědčení, která jste si vysnila v těhotenství, a padáte na tvrdou zem. Váš život se smršťuje a vy máte jen jednu touhu – přežít.
Nathalie Jomardová je nejen talentovaná ilustrátorka, ale také matka, která se umí na výchovu podívat s nadhledem a s notnou dávkou humoru. Její kniha by neměla chybět na žádné toaletě, na které se může unavená matka zamknout a získat tak pár minut sama pro sebe.
Varování č. 1: Nečtěte v přeplněné tramvaji, mohli byste poprskat spolucestující!
Varování č. 2: Nedoporučujeme těhotným, mohly by přijít o iluze!

Autorka: Nathalie Jomardová
Přeložil: Anežka Sedláková

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 180×245 mm
ISBN: 978-80-7565-370-3
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Drobeček vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Ne, pane! Nejsem tlustá, jsem těhotná!
Drobečkovu vylodění předchází období úžasného biologického maratonu doprovázeného hormonálními bouřemi, během kterého se po dobu 9 měsíců tělo budoucí maminky viditelně a opulentně zvětšuje, zatímco uvnitř spořádaně roste drobeček.
Jakmile počůraný těhutest ukáže pozitivní hodnoty, je domácí převrat na spadnutí. Chytrý rádce dobré mámy, vážená a nepostradatelná příručka, která nechybí na nočním stolku žádné těhotné ženy, se v mžiku stává nejlepší kamarádkou drobečko-gravidní ženy (stejně jako záchodová mísa, ale ta ze zcela jiných, daleko banálnějších důvodů). Pro kocoura Špekounka, potenciálního toxoplazmózového teroristu, nastává dlouhatánské období hlubokého citového strádání.

Prolistujte si celou ukázku a nahlédněte i do dalších humorných knih o mateřství, například Proč máma pije nebo Malá máma.

————————————————

Generace dětí a rodičů, i rodiče jejich rodičů, vyrůstaly na příběhu o Mauglím. Nyní si dnes již legendární osud chlapce odchovaného vlky mohou všechny generace znovu připomenout. Vychází totiž v novém vydání, kterému nechybí barvité ilustrace Jana Hory.

Mauglí

Mauglí je indický chlapec, který se ztratí rodičům a žije v džungli mezi divokými zvířaty. Stará se o něj vlčí rodina a na Poradní skále, kde se scházejí obyvatelé pralesa, nachází věrné přátele.
Medvěd Balú, černý pardál Baghíra a vůdce vlčí smečky Akéla se za Mauglího postaví, když o jeho vydání žádá zlý tygr Šer Chán. Mauglí se stane uznávaným členem zvířecího společenství v džungli, ale s přibývajícími lety se musí vyrovnat s prostou skutečností, že je vlastně pořád člověk.
Povídka Rudyarda Kiplinga je ve zkrácené verzi citlivě převyprávěna a bohatě ilustrována.

Autor: Rudyard Kipling
Píše a kreslí: Jan Hora

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 170×245 mm
ISBN: 978-80-7553-656-3
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Mauglí vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Maugli

Prohlédněte si kompletní ukázku a předchozí vydání Knihy džunglí v knižní i audioknižní podobě.

————————————————

Mezi tolika ilustrovanými publikacemi nesmíme opomenout také jednu speciální, která osloví spíše odrostlejší děti. Jde o druhý díl komiksové série Měsíčních kronik, soustředící se na ráznou androidku Iko. Zdá se, že si vzala příliš velké sousto. Zvládne jej strávit bez vážných následků?

Iko sama sebou

Druhý díl komiksové série, která se tentokrát soustředí na ráznou androidku Iko, která má jasný přístup ke světu, přátelům i nepřátelům, nás provede také nejistotami a tápáním jejích kamarádů. Když totiž měníte světové uspořádání a snažíte se během toho udržet, nebo dokonce navázat vztahy, nic není jednoduché. Nezlomí Iko všeobecné názory na její „porouchaný“ systém? Přesvědčí Scarlet Vlka, že je pro ni nejdůležitější na světě v jakékoli podobě? A zvládne přímočará Cinder fungovat v politice? Završení komiksového doplnění Měsíčních kronik!

Autorka: Marissa Meyerová
Přeložila: Radka Kolebáčová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 158×223 mm
ISBN: 978-80-252-4548-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Iko sama sebou vydalo nakladatelství Egmont ČR.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Iko-sama-sebou

Stáhněte si celou ukázku v pdf a přečtěte si také článek o prvním dílu komiksu.

————————————————

Děti jsou pryč, všude uklizeno a vy konečně máte chvíli sami pro sebe. Neváhejte ji využít s knihou plnou vynikajících básní Jiřího Žáčka – nebo ji rovnou vezměte s sebou do některé z oblíbených kaváren! Právě na jejich počest tato hořkosladká sbírka, doplněná o fotografie Františka Dostála, vznikla.

Café Robinson

V kavárně člověk tráví čas sám se sebou a při tom se potkává s lidmi a situacemi, ve kterých je ještě kus neopotřebovaného života. Každá kavárna je pro Jiřího Žáčka jedinečná, žádnou nápodobu by do své sbírky nepřijal, a odráží se to i v názvech básní: Kavárna Mezi řádky, Café Mañana, Kavárna Na půl cesty, Café Moby Dick, Espresso Dolce vita, Kavárna Rendez-vous, Kavárna Na věčnosti. Jsou to přístavy, kde člověk může zakotvit se svým trápením, radostí nebo čekáním na naději a může tady v bezpečí prožívat vzrušené představy i barevné sny jako v titulní básni Café Robinson:
Ve spršce příboje jak diamant se třpytí
ostrov, kde čekám na Pátka
tak sám, že to je k nepřežití – – –
Zachraň mě, lásko, vyslyš moje vytí,
a život bude pohádka.
Básně doprovázejí fotografie Františka Dostála, který umí zachytit skutečný, nenaaranžovaný život. Z jeho fotek je cítit, že má rád lidi, které spatřil právě v kavárnách.

Autor: Jiří Žáček

Počet stran: 72
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 158×153 mm
ISBN: 978-80-7244-418-2
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Café Robinson vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Ukázka z knihy

Ukazka-z-knihy-Cafe-Robinson

 

Pokud patříte mezi milovníky kaváren, jistě nepřehlédněte knihu Pražská kavárna, věnující se zaniklým, ale i stále fungujícím kavárnám. Pokud vás pak zajímá spíše tvorba Jiřího Žáčka, můžete nahlédnout třeba do knih Basta fidli neboli Tak pravil XY, Maličkosti z lásky a Jak se chodí do světa.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIko sama sebou

Meyerová, Marissa

Egmont ČR, 2019

zobrazit info o knizeMauglí

Kipling, Rudyard – Hora, Jan

Triton, 2019

zobrazit info o knizeDrobeček
Deník nepřipravené matky

Jomardová, Nathalie

Jota, 2019

zobrazit info o knizeÓ, ó, ó, vajíčko!

Stará, Ester

65. pole, 2019

zobrazit info o knizeCafé Robinson

Žáček, Jiří

Šulc-Švarc, 2018

Napsat komentář