Některé záhady zůstanou nevysvětlené…

Stephen King_Colorado Kid
Král hororového žánru si pro své čtenáře připravil příběh plný otázek bez odpovědí. Jaké tajemství skrývá ostrov, na jehož pláži byl nalezen mrtvý muž? A jak se s tímto případem popere mladá žurnalistka?

Studentka žurnalistiky přijíždí na odlehlý ostrov kvůli stáži v místních novinách. Jednoho dne se dozvídá, že ostrůvek skrývá záhadu, o níž jí dosud nikdo neřekl. Nakonec jí kolegové z redakce celý příběh vyprávějí: Co byl zač ten muž, který byl před čtvrt stoletím nalezen mrtvý na pláži, kdo ho zabil a proč? Vyšetřování případu opakovaně vedlo do slepých uliček a dodnes se mnoho neví. Místní redaktoři jsou neobjasněným příběhem „Colorado Kida“ fascinováni, vyprávěním utužují dávné přátelství a zároveň zkoušejí profesní vytrvalost mladé stážistky. Kniha není detektivkou, protože nepřináší odpovědi.

 

Colorado Kid

Dozví se tajemství mrtvého muže?
Autor: Stephen King
Přeložila: Linda Bartošková

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7306-927-8
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Colorado Kid vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

 

Ukázka z knihy

Reportér z bostonského Globu usoudil, že z těch dvou staříků, kteří představovali veškerou redakci týdeníku Ostrovan, už nic zajímavého nedostane, podíval se na hodinky, poznamenal, že pokud sebou hodí, mohl by ještě stihnout přívoz v půl druhé zpátky na pevninu, poděkoval jim za čas, který mu věnovali, položil na ubrus pár bankovek, zatížil je slánkou, aby je ostrý mořský vítr neodfoukl, a už se hnal z terasy restaurace U Šedého racka po kamenných schodech k ulici U Zátoky a dál do městečka. Mladé ženě usazené mezi těmi dvěma starými muži téměř nevěnoval pozornost, až na pár mlsných pohledů na její prsa. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Stephen King

Stephen King BETAStephen King (*21. září 1947 Portland) je současný americký spisovatel, publikující také pod pseudonymem Richard Bachman. Vystudoval anglickou literaturu, krátce pracoval v prádelně, rozvážel noviny nebo učil. Spisovatelskou dráhu odstartoval v roce 1974 a úspěšně v ní pokračuje dodnes. Proslavil se zejména jako autor hororů, ale píše také thrillery nebo sci-fi a fantasy. Lákají ho i nejrůznější experimenty; tvoří teoretická díla popisující žánr hororu. Většina jeho děl vyšla také v českém překladu, o což se velkou měrou zasloužilo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA. Mnohé z jeho knih byly úspěšně zfilmovány. Na motivy Kingových děl byly natočeny snímky Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle, které se dnes řadí mezi desítku nejlepších filmů všech dob. Knihy Stephena Kinga plné odkazů na americké reálie, populární kulturu a zejména rockovou hudbu, úspěšně propojují fiktivní svět se světem reálným. Do atmosféry obyčejného života, kterou autor umí mistrně navodit, postupně zasazuje prvky nadpřirozené, nezřídka gradující v naprosté inferno. Píše o umělcích potýkajících se s tvůrčími problémy a pronásledovaných nadpřirozenými silami, o zlu na malém městě, o násilí páchaném na ženách nebo o dětském vidění světa. Mezi jeho knihy patří například: Čtyři po půlnoci I., Pan Mercedes, Právo nálezce, Konec hlídky, To, Pistolník, Revival, Všechno je definitivní, Bazar zlých snů, LunaparkO psaní aj. Podívejte se také na náš článek, plný Kingových knih.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.


Nakladatelství Pavel Dobrovský – Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeColorado Kid
Dozví se tajemství mrtvého muže?

King, Stephen

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

Napsat komentář