Získejte pobyt na Vestmannských ostrovech s vrahem

Hrob-perex
Kdysi spolu bydleli na koleji, ale po škole se parta přestala vídat. Nyní se společně setkávají na Vestmannských ostrovech. Okolnosti, které je přivedly, nejsou radostné, a to nikdo z nich ještě netuší, že zde zůstanou uvězněni s vrahem, který zná jejich tajemství.

Hra se smrtí

Skupinka bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučila se zesnulou kamarádkou, která byla součástí jejich party. Výlet, který má zároveň sloužit jako přátelské setkání po letech, se však náhle proměňuje v děsivou hru se smrtí. Důsledky dávné bujaré oslavy, na niž všichni toužili zapomenout, se vynořují na povrch.

Na kamenité pláži u moře, nedaleko nově zrekonstruovaného domku strážce majáku, jsou nalezena dvě mrtvá těla. Policie na místo vysílá Idunn, Týra a Karó, aby se ujali vyšetřování, v němž zdánlivě nic nedává smysl. A drsný vítr, který zastavil letecký provoz, neustává…

Děj druhého dílu napínavé série Černý led se tentokrát odehrává na největrnějším místě Evropy – na Vestmannských ostrovech a v hlavní roli se ocitá patoložka Idunn, která odsud pochází. Svérázná soudní lékařka tak musí ve svém rodném městě čelit výzvám nejen pracovním.

 

Hrob

Autorka: Yrsa Sigurđardóttir

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Lucie Korecká
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Vydáno: 4/2024
ISBN: 978-80-7625-264-6

Přečtěte si více o knize Hrob, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je Metafora vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada.

 

Ukázka z knihy

Ari vyjel z trajektu na přístavní hráz. Trausti se odvážil znovu se narovnat a zničený telefon si důkladněji prohlédl. Když se mu ho stále nepodařilo zapnout, schoval ho do kapsy a doufal, že se ještě vzpamatuje. Představa, že zůstane bez telefonu, mu připadala nesnesitelná, a nový by stál spoustu peněz. Místo radosti z nadcházejících dní zachvátily Traustiho obavy. Pomyslel na vzkaz, který našli zastrčený pod stěračem. Byl skutečně určený nějakému jinému cestujícímu, jak se domníval Ari? Nebo byl přece jen adresovaný jim?
Těžko. To přece nedávalo žádný smysl. Jeďte domů, nezůstávejte tady.
Nikdo z nich se neohlédl ani nepodíval do zpětného zrcátka. Proto si nevšimli, že na prázdnou palubu vyšel člověk, zvedl odhozený vzkaz a pozoroval, jak jejich vozidla vyjíždějí do vánice. (str. 19–20)

 

O autorce

Yrsa Sigurðardóttir (1963) je celosvětově uznávaná islandská autorka detektivní a thrillerové literatury. V roce 2005 vydala svůj první detektivní román Poslední rituál (Metafora, 2007), který jí okamžitě vysloužil přídomek „královna severské krimi“ a který znamenal začátek oceňované série s právničkou Tórou Gudmunsdóttir. Své postavení jedné z nejlepších detektivních autorek současnosti upevnila řadou samostatných thrillerů, jež byly dosud přeloženy do více než 30 jazyků, a především pak v roce 2014 románem DNA (Metafora, 2017), prvním dílem volné série s dětskou psycholožkou Freyjou a detektivem Huldarem. Na ten hned o rok později navázala druhým dílem Černá díra (Metafora, 2018) a posléze třetím dílem Katarze (Metafora Grada, 2019).
(Zdroj informací: nakladatelství Metafora)

 

Vyhrajte knihu Hrob

Bývalí spolubydlící z koleje spolu prožili během vysoké školy řadu dobrodružství, ale také jednu bujarou oslavu, na jejíž důsledky by všichni nejraději zapomněli. Někdo jim to však nechce dovolit a na Vestmannských ostrovech tak začíná děsivá hra se smrtí, ze které nelze uniknout – drsný vítr zastavil letecký provoz…

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hrob vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hrob
probíhá od 7. do 20. května 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Hrob

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHrob

Sigurđardóttir, Yrsa

Metafora, 2024

Napsat komentář