Lidé a zvířata

lide-a-zvirata
Dnes vám představíme dvě beletristické novinky, které vás zavedou do prostředí lidí a zvířat. První kniha tematizuje prostředí prominentních žen z prostředí, ve kterém závody na koních znamenají téměř vše. Ústředními tématy druhé knihy jsou vydry a záhada ve zvířecím útulku!

Temná tajemství, zlomyslné plány, milostné vztahy i smrtelné nehody, na to vše můžete narazit v prostřední koní, závodů a komunity bohaté smetánky! Nová kniha autorky Elizy Jane Brazierová s názvem Ženy, koně, intriky přináší napětí, které by se dalo krájet.

Ženy, koně, intriky

Autorka: Eliza Jane Brazierová
Přeložil: Helena Hartlová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7689-338-2
Doporučená cena: 388 Kč

Knihu Ženy, koně, intriky vydalo nakladatelství Jota.

Když se rodina nedávno zbohatlých Parkerových přestěhuje do exkluzivní komunity v srdci jižní Kalifornie, věří, že se jim naskýtá šance na nový začátek. Heather Parkerová je odhodlaná dát svým dcerám život, jaký ona nikdy neměla – počínaje koňmi. Zapíše je na lekce v Jízdárně Rancho Santa Fe, kde koně představují životní styl. Heather se stává „mámou ze stáje“, jednou z bohatých žen, které se zde scházejí, popíjejí víno a připravují své dcery na soutěže.
Netrvá dlouho a rodina Parkerových se naplno vplétá do koňského světa, jehož součástí jsou zlomyslné dívčí pletichy, milostné románky i temná tajemství. S blížícími se závody plánovanými na konec léta se tlak stupňuje a matky se nezastaví před ničím, jen aby svým dcerám daly všechno, co si podle nich zaslouží.
Než léto skončí, lži se stanou smrtícími, a dojde k nehodám.

Ukázka z knihy

Maple ten příběh slyšela tolikrát, že se jí vtiskl do paměti a stal se nedílnou součástí toho, jak svou mámu viděla: vlasy spletené do copů, černé naleštěné holínky, sedí před arénou, zatímco ostatní dívky jezdí na svých fantastických koních, pro ni nedostupných.
Nebylo to fér. Svět Heather dlužil koně.
Teď už by Maplina matka jezdit mohla. Dokonce absolvovala pár lekcí, každá ale skončila zklamáním. Nebylo to ono. Tohle nechtěla. Tímhle se ta záležitost spravit nedala: jako by jediná cesta do její minulosti vedla přes budoucnost jejích dcer.
Heather se radši dívala, jak na koních jezdí její dcery. Nejdřív Piper, která měla přirozený talent, ale nechala toho, když na ni Heather začala moc tlačit. A teď Maple, která byla bez talentu a trochu bojácná, ale ochotná.
Maple odjakživa tak trochu podléhala kouzlu své matky, která byla krásná a kterou její zvláštní, osobité sny dělaly ještě krásnější. Heather chtěla, aby Maple jezdila na koni. Chtěla, aby se její dcera oblékala určitým způsobem. Chtěla, aby měla ty správné kamarádky. Nestarala se o věci, na kterých podle všeho záleželo ostatním matkám: nestarala se o známky, mravy, a dokonce ani o štěstí.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Eliza Jane Brazierová je spisovatelka, scenáristka a novinářka. Do světa koní vstoupila ve svých pěti letech a postupně pracovala jako jezdkyně, trenérka koní a instruktorka jezdectví. V současné době žije se svým koněm a psy v Kalifornii.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

O nakladateli

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikuje tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

————————————————

Hazel Prior přichází s novinkou  Život a vydří zázraky. Mladá Pheobe žije jen se svým tátou a její oblíbenou kratochvílí je sledování detektivek. Jednoho dne nalezne opuštěné vydří mládě, které odveze do útulku. V útulku se však děje cosi podezřelého a Pheobe to rozhodně nechce nechat jen tak. Rozhodne se pátrat na vlastní pěst a vydry zachránit!

Život a vydří zázraky

Autor: Hazel Prior

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7593-595-3
Doporučená cena: 420 Kč

Knihu Život a vydří zázraky vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Devatenáctiletá Phoebe a její ovdovělý otec Al se nedávno přestěhovali do Devonu, do malého domku s řekou na konci zahrady. Phoebe se potýká se svými vlastními problémy, s nimiž se nikomu nehodlá příliš svěřovat. Raději tráví čas doma, sleduje detektivky a baví se tím, že se ze zásilek pokouší vydedukovat, jaký život vedou její sousedé. Otec Al totiž pracuje jako kurýr.
Když najde na břehu řeky opuštěné vydří mládě, odveze ho do místního útulku a mezi dalšími zvířaty i lidmi, kteří o ně pečují, zažívá pocit štěstí, který jí osud zatím nedopřál. Phoebe však brzy začne tušit, že v útulku není něco v pořádku – a pokud chce vydry zachránit, bude muset využít všech svých detektivních schopností…

Ukázka z knihy

Phoebe naslouchala. Zvuky nepřipomínaly ani tak píseň jako spíš změť navzájem se proplétajících hlasů. Smály se, drmolily a šeptaly. Podívala se na oblohu a pak sklouzla očima dolů na zpěněné vlnky. Darle nebyla jako zelené, líně tekoucí řeky, které dosud znala. Pospíchala vesele korytem a průzračnou vodou bylo vidět až na dno. Tok přeskakoval kameny roztroušené v korytě, byl plný větviček a zpěněných vírů. Právě řeka je sem přilákala především. Fascinovala ji její zářivá krása i to, jak dokázala být současně hravá a zadumaná.
Al vedle ní zvedl zápěstí a podíval se na hodinky. Oddechl si. Třetí den v nové práci nechtěl přijít ani příliš brzy, ani příliš pozdě. Načasování je ze všeho nejdůležitější, nechal se už dřív slyšet. A ještě zdvořilost. Věděla, že se zdvořilostí je na tom lépe.

O autorce

Hazel Prior se narodila v Oxfordu, ale žila na mnoha jiných místech včetně Skotska a Itálie. Pracuje jako harfistka na volné noze. Vyhrála devět cen v literárních soutěžích, její povídky vyšly v literárních časopisech a na svém kontě má také příběhy pro děti a básně. Hazel žije v Exmooru se svým manželem a velkou zrzavou kočkou.

Zdroj informací: nakladatelství Beta

O nakladateli

Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydává, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.


 Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás dnešní beletristické tipy o soužití lidí a zvířat ? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽeny, koně, intriky

Brazierová, Eliza Jane

Jota, 2024

zobrazit info o knizeŽivot a vydří zázraky

Prior, Hazel

Pavel Dobrovský – BETA, 2024

Napsat komentář