Hrátky se smrtí

zavod-s-casem-nahled
Před lety se kdosi označil za Kostěje umělce a rozehrál bizarní hru o život či smrt unášených obětí. Pak se odmlčel. Nyní však začal novou partii a je na Josii Qiunnové, jestli její sestra přežije!

Nakladatelství Cosmopolis postupně vydává celou sérii Lisy Reganové s detektivem Josií Qiunnovou v hlavní roli. Letos v únoru došlo již na osmý díl s názvem Závod s časem. A opět jde o velmi osobní případ.

Dvojče Josie, novinářka Trinity, se totiž pohřešuje. Podle všeho byla na stopě něčemu velkému, co by jí vyneslo zpět do záře reflektorů, o niž se připravila svým nerozvážným komentářem. Jenže co to bylo, nikdo netuší, a na místě, odkud zmizela, se našly naaranžované lidské kosti. Vypadá to, že právě Trinity se má stát dalším zvráceným dílem vraždícího maniaka. Žije ještě vůbec? A pokud ano, tak kde ji drží? Jak vypátrat někoho, kdo nezanechává žádné stopy?

Josie je přinucena zabývat se nejen svým dětstvím, ale také mládím své sestry. Jak to, že o ní vlastně nic neví? A co jí prozradí Trinitin deník? Tedy pokud se jí ho podaří najít…

Lisa Reganová zase vykouzlila naprosto strhující příběh. Napínavý, spletitý, komplikovaný a tak osobní, jak jen může být. Samozřejmě včetně ohrožení hlavní hrdinky. A to už jsem si myslela, že Josiin život a všechny jeho kotrmelce jsou zmapované, probádané, odhalené a že tedy autorka bude muset sáhnout pro zápletku někam jinam a že Josii aspoň trochu ušetří. Chyba lávky, protože ani v životě Trinity nebylo vše vždy tak růžové, jak si ostatní mysleli. Nadto autorka vyčarovala šíleného sériového vraha, všechno pečlivě zkompletovala a předložila čtenáři: tady máš a boj se!

Čtenář tedy jen nevěřícně čte, strachuje se o své oblíbené hrdiny a vyhlíží konec, který vše napraví. V hlavě mu přitom poletují myšlenky, jak je vlastně snadné mlčet o nepříjemných věcech. O traumatech z dětství totiž mnoho z nás nemluví, nechává je pohřbené hluboko v mysli. Přitom sdílení může být očistné a uzdravující, jak nás o tom přesvědčují terapeuti.

Pokud tedy máte rádi trošku fantastické zápletky detektivních příběhů, luštění hádanek a čtení neviditelných stop, pak si pořiďte nejnovější román s Josiií Quinnovou. Ten vám nabízí šanci zcela se odpoutat od reálného světa a ponořit se do kalných vod vraždících monster a neohrožených detektivů. Série Lisy Reganové si opravdu zaslouží vaši přízeň, já sama se o tom přesvědčuji knihu od knihy.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZávod s časem

Reganová, Lisa

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář