Detektivní pátrání

krimi
Detektivní pátrání pokračuje i v letních měsících. Poznáme moc peněz, pronikneme do podsvětí obchodujícího s krásou, dozvíme se skutečné motivy vrahů a překročíme hranici mezi šílenstvím a pouhopouhým zločinem.

Peníze neznamenají vždy štěstí. Obzvlášť pokud jde o miliardové částky. O tom, že zaplétat se s extrémně movitými rodinami nemusí být vždy výhra, se přesvědčí hrdinka nové knihy americké královny napětí Mary H. Clark nazvané Melodie stále zní.

Když bytová architektka Elanie dostane pozvání do domu manželky neblaze proslulého finančníka, který zmizel i s pětimiliardovým fondem, tuší, že něco nehraje. Dojímá ji víra paní Bennettové v manželovu nevinu, ale neuvědomuje si, že čím víc se s rodinou sbližuje, tím většímu riziku vystavuje jak sebe, tak svou čtyřletou dcerku.

Melodie stále zní

Autorka: Mary Higgins Clark
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-406-7
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Melodie stále zní vydanou nakladatelstvím Alpress si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Pak vyhlédla oknem přes příjezdovou cestu. V protějším domku seděl u kuchyňského stolu Tony Russo, příjemný pán. Přišel se jí představit, když ji včera Eric přivezl a stěhovací dodávka odjela. Říkal, že se také právě nastěhoval a že si chce otevřít restauraci na Valley Road. Prohlásil, že nechce zdržovat, jenom abych věděla, že bude pořád přicházet a odcházet. A kdybych někdy potřebovala s čímkoliv pomoci, můžu se na něho vždycky obrátit.

O autorce

Mary Higgins Clark, královna napětí, jak se jí přezdívá, se narodila roku 1927. Ve 40. letech pracovala jako letuška, dokonce se zúčastnila posledního letu Pan American do bývalého Československa před uzavřením železné opony. Nedlouho poté se provdala za svého dlouholetého přítele Barvena Clarka a začala psát krátké příběhy. Trvalo to šest let a čtyřicet zamítavých odpovědí, než prodala svůj první příběh do časopisu za 100 dolarů. Když její manžel v roce 1964 zemřel na infarkt, Mary zůstala sama s pěti dětmi. Jak sama říká, bylo to velmi těžké období. Mary začala studovat filozofii a v současné době je držitelkou devíti čestných doktorátů a řady ocenění. V roce 1987 se stala presidentkou asociace detektivních autorů Mystery Writers of America a mnoho let zasedala v jejím předsednictvu. Knihy Mary Higgins Clark jsou úspěšně překládány do mnoha jazyků a vydávány po celém světě. Českým vydavatelem je nakladatelství Alpress. Řada z nich byla zfilmována. V současné době žije Mary ve městečku Saddle River ve státě New Jersey v USA.

Zdroj: Alpress

————————————————

Politik, který byl vyloučen z demokratické strany kvůli svým rasistickým výrokům, byl nalezen mrtvý. Jak souvisí jeho vražda se zmizením šestnáctileté Nadji?

Osmý případ inspektorky Malin Forsové.
Jednoho květnového rána je v příkopu blízko kanálu Göta nalezena mrtvola mladého muže. Je nahý, ale jeho tělo nenese žádné viditelné stopy násilí. Když na místo přijede Malin Forsová se svými kolegy, výjev dokresluje zvláštní ticho. Jako by někdo ztlumil všechny zvuky.
Muž je brzy identifikován jako Peder Åkerlund, bývalý švédský demokrat vyloučený ze strany za rasistické komentáře. Pitva ukáže, že byl zavražděn. Téhož večera je nahlášena jako nezvěstná, pravděpodobně unesená, šestnáctiletá Nadja Lundinová a některé okolnosti naznačují, že by oba případy mohly být propojené. Malin Forsová postupně zjišťuje, že vrah s ní hraje zvrácenou hru, mluví k ní skrze vraždy a nedá se umlčet. A Nadja Lundinová může být stále naživu…

Zeměbouře

Autor: Mons Kallentoft
Přeložila: Eva Nováčková

Počet stran: 303
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7577-001-1
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Zeměbouře vydanou nakladatelstvím Host si můžete prohlédnout v ukázce.

Přečtěte si také náš podrobnější článek.

Ukázka

Jakmile chci zvednout hlavu, narazím do prken. Když hlavou otáčím tam a zpět, zadírám si do čela třísky. Ale nahá nejsem. Mám kalhotky a tričko, na kůži cítím nějakou látku. Nebo to, o čem si myslím, že je látka, je ve skutečnosti moje kůže? Všechno mě svědí, po tvářím mi tekla krev a pod hlavou se mi lepí vlasy. Na těle mám rány. Pořezal mě někdo?

O autorovi

Mons Kallentoft (* 1968) pracoval v novinách a v reklamě. Debutoval románem Pesetas (Pesety, 2000), za nějž získal prestižní cenu Katapultpriset za nejlepší švédskou prvotinu roku 2000. Proslavil se sérií o kriminální inspektorce Malin Forsové, jež byla přeložena do šestadvaceti jazyků. V češtině byla vydána také kniha Food Junkie. Posedlý jídlem (2013; česky Host 2014) a první dva díly nové krimi série čerpající z řecké mytologie Zack (2014; česky Host 2015) a Leon (2015; česky Host 2016), kterou píše společně s novinářem Markusem Luttemanem.

Zdroj: Host

————————————————

Se zločinem se můžete setkat i v nablýskaném světě modelingu. Jaký osud čeká mladou studentku Evu? Uspěje jako modelka? Nebo se zalekne nečekaných tragických událostí?

Třetí detektivní román uvádí na scénu kapitána Váchala. Krásná studentka Eva se ocitne v atraktivním prostředí mezi modelkami. Kdo má na svědomí nečekané úmrtí? Podaří se odhalit zločince? Čtěte detektivku Vražedný lov, dozvíte se víc.

Vražedný lov

Autorka: Hana Militká

Počet stran: 196
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-88104-26-1
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Vražedný lov vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

Přečtěte si také naši recenzi na knihu.

Další knihy autorky

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

————————————————

Tajnůstkářská rodina, matka na pokraji šílenství, pohřešovaný syn. Proč mladík zmizel? A jak se na matčiných rukách ocitla cizí krev?

Pouto mezi matkou a dítětem je neprolomitelné. Co když ale matka cosi děsivého skrývá?

Čtrnáctiletý Billy uprostřed noci záhadně zmizel z domu. Každý člen rodiny to klade za vinu sobě samému. Wilkinsonovi jsou zkrátka tajnůstkáři, a tak není divu, že trvá celý rok, než díky veřejné prosbě o pomoc začne vyvstávat na povrch děsivá pravda.
Billyho matka Claire je na pokraji šílenství. V podivném stavu mysli se ocitá v omšelých hotelových pokojích nebo bloumá neznámými ulicemi, aniž by tušila, jak se tam vlastně dostala. V její kabelce se objeví předměty, které nikdy předtím neviděla. Claire ztrácí vědomí vlastní identity.
Když se to stane poprvé, lékař to připisuje neobvykle silné reakci na stres. Když se ale jednoho dne Claire probudí s krví na rukách, nikdo nechápe, jak se to mohlo stát. A nejméně ze všech tomu rozumí právě Claire…

Zmizelý

Autorka: C. L. Taylor
Přeložila: Zuzana Pernicová

Počet stran: 432
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7498-219-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zmizelý vydanou nakladatelstvím Domino si můžete prohlédnout v ukázce.

Zasoutěžte si o tuto knihu v naší soutěži!

Ukázka

Co byste si vzali na sebe, kdybyste měli pohlédnout do oka kamery a žebronit, ať vám někdo, úplně kdokoli, prosím prosím poví, kam se podělo vaše dítě? Blůzu? Svetr? Brnění? Dneska mám podruhé vystoupit s prosíkem v televizi. Můj syn je už půl roku nezvěstný. Půl roku? Jak je možné, že už je to takoví doba? Terapeutka, ke které jsem začala chodit měsíc po jeho zmizení, mi tvrdila, že bolest časem otupí, že mě jeho ztráta už nikdy nebude trýznit tolik jako v první den. Lhala.

O autorce

C. L. Taylor poslala svůj první rukopis do nakladatelství, když jí bylo osm let. Odmítnutí ji nezlomilo; psala dál, ale dlouhá léta jen pro sebe. Teprve když BBC vyhlásila soutěž pro začínající autory, odhodlala se svou tvorbu předložit světu podruhé. Tentokrát uspěla a její povídka byla zařazena do antologie britských literárních talentů.
Během následujících dvou let byly její povídky publikovány tolikrát, až sama autorka ztratila přehled (k čemuž se nerada, ale dobrovolně přiznává). Stejně tak nedokáže říct, kolik nominací či literárních cen v tomto období své spisovatelské kariéry posbírala. S jistotou ví jediné: že teprve opakované úspěchy, které sklidila za povídkovou tvorbu, ji podnítily k napsání románu.
Bylo to velmi dobré rozhodnutí, protože její psychologické thrillery patří mezi to nejlepší, co v tomto žánru momentálně vychází. Kniha Lež dobyla první příčky všech významných žebříčků bestsellerů v Británii a byla přeložena do patnácti světových jazyků.

Zdroj: Domino


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMelodie stále zní

Higgins-Clark, Mary

Alpress, 2017

zobrazit info o knizeZeměbouře

Kallentoft, Mons

Host, 2017

zobrazit info o knizeVražedný lov

Militká, Hana

Agentura KRIGL, 2017

zobrazit info o knizeZmizelý

Taylor, C. L.

Domino, 2017

Napsat komentář