Po Zackovi přichází Leon

mons-kallentoft_markus-lutteman_leon
Příběh detektiva, který se jako moderní Herkules snaží vyčistit stockholmské kriminální podsvětí, pokračuje. Po úspěšném Zackovi vydává nakladatelství Host román Leon, druhý díl nevšední severské série.

Město, ve kterém přežijí jen ti nejsilnější.

Z azylového domu se ztratí chlapec. Později je nalezen mrtvý na vrcholu zapomenutého továrního komína. Krátce poté policie obdrží odkaz na livestream, na kterém je vidět uvězněný další pohřešovaný chlapec. Sedí zavřený v kleci a hodiny vedle něj ukazují, že mu zbývá dvaapadesát hodin života. Zack Herry ví, jaké peklo dítě čeká, ale aby ho našel, musí dát v sázku vlastní život. Ve stejnou dobu Zack ztrácí kontrolu nad svou drogovou závislostí a pouští se do předem prohraného boje. Hranice mezi tím, co je správné a co špatné, se rozostřují, a zatímco v mrazivém Stockholmu vrcholí pátrání po neznámém únosci, mladý policista se ocitá před neřešitelnou volbou…

 

Leon

Autoři: Mons Kallentoft, Markus Lutteman
Přeložila: Eliška Boudová

Počet stran: 367
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-721-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Leon vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Džíny mu kloužou k chodidlům. Cítí, jak z něj pomalu odtéká lidskost a nahrazuje ji něco lepšího. Čistšího.
Vyklouzne z kalhot a nechá je ležet na zemi. Svléká si šedý svetr s výstřihem do V i vínovou košili.
Vzduch je vlhký a dusný. Tísnivý. Zatuchlý.
Tma.
Jako v pekle.
Jako v jámě lvové.
Z černého odpadkového pytle vytáhne dlouhý kožešinový hábit. Střihem připomíná královské roucho, jen má navíc rukávy.
Přejede po něm rukou. Užívá si tu měkkost. Sílu.
Pomalu navléká do rukávu jednu paži. Pak i druhou. Speciálně ošetřená kůže je tuhá, a přesto hladká na dotek. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Mons Kallentoft

Mons-KallentoftMons Kallentoft (* 1968) pracoval v reklamě a jako novinář. Debutoval románem Pesetas (Pesety, 2000). Získal za něj prestižní cenu Katapultpriset za nejlepší švédskou prvotinu roku 2000. Proslavil se sérií o kriminální inspektorce Malin Forsové, jež byla přeložena do šestadvaceti jazyků. Nakladatelství Host vydalo šest dílů, na něž navazují Vodní andělé (2012), Vindsjälar (Větrné duše, 2013) a Jordstorm (Zeměbouře, 2014). V češtině vyšla také kniha Food Junkie – Posedlý jídlem (2014). Nakladatelství dále vydalo: Zimní oběť (2011), Letní smrt (2011), Podzimní vražda (2012), Jarní mrtví (2013), Páté roční období (2014).

Informace o autorovi a fotka byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.

 

Markus Lutteman

Markus Lutteman (* 1973) je švédský novinář a autor několika dokumentárních a biografických knih. Román Zack (2014) je jeho prvním beletristickým dílem. Ve Švédsku zaznamenal obrovský ohlas, práva byla prodána do řady zemí, například do Francie, Nizozemí a USA. Druhý díl série s názvem Leon vyšel ve Švédsku v květnu 2015.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLeon

Kallentoft, Mons - Lutteman, Markus

Host, 2016

Napsat komentář