Brožované vydání Lovce králíků

Lovec kraliku
V nakladatelství Host vyšlo druhé, brožované vydání šestého dílu detektivní série s komisařem Joonem Linou. Ten právě sedí ve vězení, ale to se má změnit, protože policie nutně potřebuje jeho pomoc.

Joona Linna sedí už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. Nyní ho však odvezli na tajnou schůzku. Po vraždě švédského ministra zahraničí totiž policie potřebuje, aby jí pomohl vypátrat a zastavit pachatele, který nejspíš plánuje další vraždy v politických kruzích. Policie pracuje s verzí teroristického pozadí případu, Joona však tuší, že oběti, kterých bude brzy přibývat, spojuje cosi jiného… On i Saga Bauerová musejí pracovat v utajení a proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě. Hříčka osudu nečekaně postaví do centra dění populárního kuchaře Rexe Müllera. Ten má v úmyslu poprvé se postarat o svého syna Sammyho, kterého dosud zanedbával. Avšak místo tří týdnů poklidného soužití je čeká děsivý boj o život. Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o deseti malých králících, dejte se na útěk, protože právě tu před smrtí slyšely všechny oběti Lovce králíku.

 

Lovec králíků

Autor: Lars Kepler
Přeložila: Karolína Kloučková

Počet stran: 527
Vazba: brožovaná
Formát: 125×194 mm
ISBN: 978-80-7577-121-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Lovec králíků vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Sofia ochutná víno, vnímá, jak se jí jeho chuť šíří v ústech, a naslouchá tichému praskání bublinek ve skleničce. Něco ji znovu přiměje pohlédnout na řadu kuchyňských oken. Asi nějaké zvíře, pomyslí si. Venku je tma. V odraze vidí kuchyň s jasnými obrysy a mužova záda, hladkou pracovní plochu, stojan s noži a mísu citronů.
Muž znovu zvedne sklenku ke rtům, napije se a lehce roztřesenou rukou jí pokyne.
„Rozepni si trochu šaty,“ řekne tiše.
Sofia vyprázdní skleničku, všimne si otisku rtěnky na okraji a odloží ji na stůl. Potom jemně vyprostí první knoflíček z drobné dírky.
„Máš podprsenku,“ řekne muž.
„Ano,“ odpoví ona a rozepne si další knoflík.
„Jakou velikost?“
„75 C.“
Muž stojí na místě a s úsměvem ji pozoruje. Sofia se začíná potit.
„Jaké máš kalhotky?“ (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Lovec králíků je opravdu neskutečně napínavý. Je tak dobrý, že je prakticky nemožné odložit ho dřív než po přečtení všech 520 stran. A právě to z něj dělá prozatím vůbec nejlepší Keplerův román. Udržet konstantní napětí na tolika stránkách je mimořádný úspěch.

Fadrelandsvennen

Lars Kepler je tak schopný vypravěč, že jsem mu úplně podlehl: startuje plnou rychlostí, a jak pomstychtivý Lovec králíků získává před hlavními postavami náskok, tempo se ještě zrychluje.

Dagens Nyheter

Lars Kepler je mistr nečekaných zvratů, tok vyprávění plyne, intenzita se stupňuje až k bodu varu a Kepler nás nutí věřit ve všechny protagonisty.

Tronder-Avisa

 

Lars Kepler

Lars Kepler_HostLars Kepler je pseudonym, za nímž se skrývá manželská dvojice Alexandra Coelho Ahndorilová (* 1966) a Alexander Ahndoril (* 1967). Společně vydali zatím šest bestsellerových krimi románů s hlavní postavou komisaře Joony Linny: Hypnotizér (2010), Paganiniho smlouva (2011), Svědkyně ohně (2012), Písečný muž (2013), Stalker (2015) a Lovec králíků (2017). Všech knih série se doposud prodalo devět milionů výtisků, jen v České republice více než čtvrt milionu. Román Hypnotizér se dočkal filmového zpracování v režii Lasseho Hallströma. Prvních pět dílů vyšlo také jako audioknihy v interpretaci Pavla Rímského. Mimo sérii byl v češtině vydán mysteriózní thriller Playground (2015; česky Host 2016).

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


hostNakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Bylo to totiž právě nakladatelství Host, které přineslo českým čtenářům kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena či Henninga Mankella, jež se okamžitě staly bestsellery.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLovec králíků

Kepler, Lars

Host, 2017

Napsat komentář