Láskyplný začátek září

laska uvodni
Zpříjemněte si začátek září některým z následujících románů. Dozvíte se, jak se dál vyvíjí život Coco Pinchardové či Julie Campbellové. V další knize zjistíte, jak dopadne vztah ženy na prahu čtyřicítky s mladším mužem. A nezapomeneme ani na klasickou literaturu!

Oblíbili jste si Coco Pinchardovou, jednu z hlavních hrdinek knih Roberta Bryndzy? Pak si nenechte ujít pokračování stejnojmenné série: třetí díl nese název Následky lásky a sexu. Jaké důležité rozhodnutí bude muset Coco udělat tentokrát?

Coco Pinchardová se po hrozných útrapách a mimořádně klikaté cestě konečně znovu vdala za fešného Adama, vrátila se do svého starého domu, dopsala svou další knihu a srovnala si vztahy s rodinou i s přáteli. Vypadá to, že ji čeká fantastický rok. To by ale nebyla Coco, aby všechno nezamotala a všechno se jí nezačalo hroutit jako domeček z karet!
Literární agentka Angie začala zastupovat její úhlavní nepřítelkyni, Rosencrantz začal pít, a aby toho nebylo málo, ani po svatbě s Adamem se Coco nepodařilo zbavit se ex-tchyně Ethel.
A k tomu všemu ještě zjistí, že je ve svých 44 letech zase těhotná. Co teď s tím? Má si tím vším procházet znovu? Panebože, tohle přece nemůže zvládnout ani nezdolná Coco Pinchardová!

Coco Pinchardová: Následky lásky a sexu

Autor: Robert Bryndza
Přeložila: Iva Bartiková

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 145×207 mm
ISBN: 978-80-271-0542-7
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Coco Pinchardová: Následky lásky a sexu vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Rozhodla jsem se, že si začnu psát deník. Za posledních pár let se toho stalo tolik a já cítím potřebu to nějakou formou zdokumentovat. Ano, je to tak, ráda se probírám e-maily, ale kde jsou všechny ty e-maily teď? Kde jsou všechny ty textové zprávy a občasné tweety?
Adam mi jen nakoukl přes rameno a řekl: „Všechno to je ve tvém notebooku a mobilu, koblížku.“
„Co když někdo odpojí nebo zablokuje internet? Co když vypukne jaderná válka? Co se s nimi stane potom?“ zeptala jsem se zoufale.
„Coco, kdyby vypukla jaderná válka, pochybuju, že by to nějaká písanka přežila,“ ukázal rukou na můj diář a dál hledal svůj krokoměr. Právě jsme se přestěhovali zpátky do mého domu a stěhováci naházeli všechny krabice do prázdného obývacího pokoje. Všechny naše věci, které jsme měli v předchozím bytě, a dokonce i spousta krabic ze skladu na nás teď zíraly až od stropu. Nějak se nemůžeme motivovat k vybalování. Ze dvou gaučů jsme si udělali postel a krabice používáme jako konferenční stolek, poličku na knihy a všeobecný úložný prostor. (str. 9)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorovi

Robert Bryndza je britský autor žijící trvale na Slovensku. Celosvětový úspěch mu přinesla jeho první série thrillerů s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou, která vychází ve 29 zemích. Této prozatím šestidílné série knih Dívka v ledu, Noční lovTemné hlubinyDo posled­ního dechuChladnokrevně a Smrtící tajnosti se prodaly více než tři miliony výtisků a připravuje se jejich filmové zpracování.
Poté Robert Bryndza představil novou sérii případů s vyšetřovatelkou Kate Marshallovou, pro kterou připravil zapeklité případy v knihách Kanibal z Nine ElmsMlha nad Shadow SandsPropast smrti a Ďáblova cesta.
Po třech případech Kate Marshallové a jejího asistenta Tristana Harpera se Robert rozhodl vrátit zpět k oblíbené Erice Fosterové a jejímu týmu a připravil jim střetnutí se záludným vrahem v knize Osudné svědectví.
Kromě těchto dvou sérií je taktéž autorem série romantických komedií s hlavní hrdinkou Coco Pinchardovou: Ne tak úplně soukromé e-maily Coco PinchardovéMoje tlustá opilá svatba a Následky lásky a sexu.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

————————————————

Zajímá vás další osud Julie Campbellové, hlavní hrdinky série Nevinnost? Pusťte se do závěrečného dílu Konec nevinnosti od americké spisovatelky Allessandry Torre.

Julii Campbellové se na prstu leskne zbrusu nový zásnubní prsten. Jen ona však ví, co všechno představuje a že zdaleka nejde pouze o štěstí, lásku a první krok k pohádkovému manželství s božským Bradem De Lucou.
Jeden rok. Právě tolik času má na to, aby se dozvěděla víc o muži, kterého si má vzít. Aby poznala jeho rodinu – a prozkoumala jeho tělo a všechny nemravné, neodolatelné způsoby, jimiž dokáže naplnit její nejtajnější touhy.
Ne všechno je ale pouze sex a nevinné hry. Jakkoliv divoké zvíře v Bradově nitru umocňuje její chtíč, Julie si zároveň uvědomuje, že zkrotit ho bude těžké, ne-li nemožné. A navíc na scénu vstupují lidé, co si jejich sňatek nepřejí.
Julie se tak musí vypořádat nejen s vlastními city, ale i se záští, jež může vést až k násilí. Dovedla by však ještě vůbec žít, kdyby to znamenalo ztratit muže, který jí ukradl srdce a zasvětil ji do těch nejzakázanějších rozkoší?
Vyvrcholení skandální erotické série od autorky bestsellerů Smlouva na lásku, Černé lži a Hříchy Hollywoodu, které by si neměla nechat uniknout žádná čtenářka románů Božský bastard a Jeho banán.

Konec nevinnosti

Autorka: Alessandra Torre
Přeložila: Hana Láryšová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 155×210 mm
ISBN: 978-80-7588-474-9
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Konec nevinnosti vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

Snoubenka. Tuhle roli jsem znala. Hrála jsem ji před pár měsíci. Ale teď, když se ten titul pojil s Bradem De Lucou, mým budoucím manželem, mi připadal úplně jiný. Pomalu jsem se probudila, nutila jsem se vynořit ze snu, holými zády jsem se opírala o jeho teplou kůži. Povzdechl si a ve vlasech mě zašimral jeho dech. Pohybem boků mi dal tím nejvíc nemravným způsobem najevo, že je vzhůru. Ano, na tohle bych si dokázala zvyknout. Ano, zvládla bych se probouzet v jeho náruči i příštích padesát let.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Alessandra Torre je americká spisovatelka, jejíž romány se pravidelně umisťují na horních příčkách žebříčku bestsellerů erotické beletrie. Její prvotina, Nevinnost se zavázanýma očima, která se rozrostla do podoby trilogie (další díly jsou Pod maskou nevinnosti a Konec nevinnosti), se stala okamžitě čtenářským hitem. V roce 2014 publikovala svůj první erotický thriller Dívka z 6E, který si vysloužil chválu čtenářů i kritiky, jež autorku označuje za „novou E. L. James“. Její romány přitom vzbuzují mnohem větší pozdvižení než svého času Padesát odstínů šedi. Často se střetává s cenzurou internetových prodejců, kteří odmítají její díla nabízet proto, že jsou příliš lechtivá a sexuální či proto, že mají až příliš odvážné obálky. Alessandra na tyto námitky vždy odpovídá, že obálku vyměnit lze, příběh nikoli. Alessandra Torre žije na Floridě s manželem a synem, a když zrovna nepíše, ráda sleduje americký fotbal a filmy, jezdí na koni nebo si čte. Je dále autorkou knih Zatracená svatozářSmlouva na láskuČerné lžiHříchy Hollywoodu a Ghostwriter.

Zdroj informací: MysteryPress

————————————————

Co když se žena zamiluje do téměř o dvacet let mladšího muže? Na toto téma napsala Robinne Leeová román Představa o tobě.

Když Solène Marchand, 39letá majitelka galerie v Los Angeles, musí vzít dceru Isabelle na koncert jejího oblíbeného boybandu, moc se jí nechce. Ale od rozvodu s Isabelliným otcem se snaží s dcerou trávit víc času a sblížit se s ní. Ta poslední věc, kterou Solène čeká, je, že mezi ní a jedním ze členů světově známé kapely August Moon přeskočí jiskra. Ale Hayes Campbell je chytrý, žádostivý, sebevědomý a šik – a přitažlivost je vzájemná. To, že je mu pouhých 20, ale věci krapet komplikuje. Co začíná jako sled utajovaných schůzek, se rychle promění ve vášnivý a upřímný vztah, který zahrnuje cestování napříč kontinenty, koncertní turné, mezinárodní umělecké veletrhy, setkávání v Paříži a Miami. Solène v tomto období znovu nachází sebe, lásku i štěstí. Když se ale jejich románek stane virální senzací a oba, včetně Isabelle, se stanou terčem šílených fanoušků a dravých žurnalistů, Solène musí čelit tomu, jak její osobní život ovlivňuje životy těch, které má nejraději. Dá přednost sobě, lásce a tomu, co doopravdy chce, anebo tomu, čemu by měla?

Představa o tobě

Autorka: Robinne Leeová
Přeložila: Radka Klimičková

Počet stran: 348
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7689-208-8
Doporučená cena: 428 Kč

Knihu Představa o tobě vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Asi bych to všechno mohla svést na Daniela.
Dva dny před mým plánovaným odjezdem do Ojai se objevil u nás doma ve smokingu a s naší dcerou Isabelle v závěsu. Auto nechal nastartované na příjezdové cestě.
„Nemůžu do toho Vegas jet,“ prohlásil a vrazil mi do ruky obálku. „Pořád dělám na té smlouvě s Foxem a v dohledné době to jen tak neskončí.“
Asi jsem se na něj dívala dost nevěřícně, protože na to navázal: „Omlouvám se. Vím, že jsem to holkám slíbil, ale nemůžu. Vezmi je tam ty. Nebo ty lístky sním. Nebo tak nějak.“ (str. 11)

Podívejte se i na další ukázky.

O autorce

Robinne Leeová je herečka, spisovatelka a producentka. Vyrostla v New Yorku, vystudovala Yale a práva na Kolumbijské univerzitě. Zahrála si ve vedlejších rolích v mnoha filmech, včetně série Padesát odstínů. Žije v LA se svým manželem a dvěma dětmi. Představa o tobě je její první román. Připravuje se také jeho filmové zpracování v hlavních rolích s Anne Hathawayovou a Nicholasem Galitzinem.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

A na závěr tu máme slíbený tip na klasickou literaturu. Anglická spisovatelka Jane Austenová napsala několik děl, které se dodnes těší oblibě. Už jste četli její román Mansfieldské panství?

Román Jane Austenové nás přivádí do Anglie 18. století. Dvanáctiletá Fanny Priceová opouští svůj chudobný domov a odchází na Mansfieldské panství svých bohatých příbuzných. Tam vyrůstá u sira Thomase Bertrama s jeho dvěma dcerami a synem Edmundem. Pomalu dospívá a začíná se o ni ucházet okouzlující, zajištěný mladík z dobré rodiny. Třebaže ji srdce táhne jinam, sir Thomas, jehož bohatství je založené na utrpení černých otroků, jí radí, aby si Henryho Crawforda vzala. Poslechne jeho radu, anebo se její život začne ubírat úplně jiným směrem?

Mansfieldské panství

Autorka: Jane Austenová
Přeložila: Kateřina Hilská

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-276-0297-1
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Mansfieldské panství vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Asi tak před třiceti lety měla slečna Maria Wardováz Huntingdonu to štěstí, že s věnem pouhých sedmi tisíc liber zaujala sira Thomase Bertrama z panství jménem Mansfield v hrabství Northampton, jehož titul baronetají zajistil označení „lady“ a k tomu veškeré vymoženosti a důsledky plynoucí z krásného domu a značného příjmu. Celý Huntingdon jásal nad skvělostí onoho svazku a dokonce i její strýc, právník, přiznával, že ke spravedlivémunároku na něco takového jí chybí přinejmenším tři tisíce. (str. 5)

Prolistujte si celou ukázku.

O autorce

Jane Austenová (1775–1817) je známá anglická spisovatelka. Pocházela z osmi sourozenců, sama byla druhou nejmladší. Její otec byl reverend. Studovala na dívčí škole v Oxfordu a získala tak lepší vzdělání než většina ostatních dívek v její době. Poté, co byla uvedena do společnosti, vedla až do své smrti život, který se skládal z obvyklých zábav její společenské vrstvy – plesy, návštěvy známých a příbuzných, čas od času i návštěva Londýna. Ve svých dílech obvykle zachycovala život venkovských vyšších vrstev. Hlavními postavami jejích děl bývají inteligentní, morálně silné hrdinky, které ostře kontrastují s pošetilostí svého okolí. Je nejvýznamnější představitelkou tzv. rodinného románu. Mezi její nejznámější romány se jednoznačně řadí Pýcha a předsudek. Dále můžeme uvést například Rozum a citÚskalí láskyEmmaOpatství NorthangerMansfieldské panství a další. Tato díla si získala takovou oblibu, že mají i řadu filmových a knižních adaptací. Mezi nimi např. Rozum a cit: Jane Austenová v jednadvacátém stoletíPýcha, předsudek a zombie či Rozum a cit a mořské příšeryDcery pana Darcyho.

Zdroj informací: Kosmas


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCoco Pinchardová: Následky lásky a sexu

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2023

zobrazit info o knizeKonec nevinnosti

Torre, Alessandra

Mystery Press, 2023

zobrazit info o knizePředstava o tobě

Leeová, Robinne

Jota, 2023

zobrazit info o knizeMansfieldské panství

Austenová, Jane

Slovart, 2023

Napsat komentář