Nebezpečná hra

pod_maskou_nevinnosti
Zajímá vás, jak se bude vyvíjet vztah mezi špičkovým rozvodovým právníkem, jemuž ženy nedokáží odolat, a stážistkou v advokátní firmě, která pomalu ale jistě přichází o svou nevinnost?

Pak si nenechte ujít erotický román Pod maskou nevinnosti. Jde o druhý díl série Nevinnost americké spisovatelky Alessandry Torre. Děj prvního dílu Nevinnost se zavázanýma očima si můžete připomenout v naší recenzi. Těšit se můžete i na další pokračování, které pod názvem Konec nevinnosti rovněž plánuje vydat nakladatelství Mystery Press. Čeští čtenáři už autorku dobře znají. Kromě zmíněné erotické série v češtině vyšel třeba její erotický thriller Dívka z 6E a další romány určené především ženám: Černé lži, Hříchy Hollywoodu, Ghostwriter, Smlouva na lásku a Zatracená svatozář.

Alessandra Torre ve druhém dílu své erotické série pokračuje přesně tam, kde v prvním skončila. Julia Campbellová dokončuje stáž v právnické firmě po boku Kenta Browarda a ve volném čase, kterého kvůli pracovním povinnostem bohužel moc nemá, se snaží přijít na chuť životnímu stylu svého přítele Brada. I přes četná varování se do něj zamilovala. Jenže Brad patří k vyznavačům nezávazného sexu, kterého se nedokáže vzdát. Julia však upřednostňuje monogamii. A protože partnerské vztahy jsou založeny na kompromisech, dohodnou se, že Brad jí bude věrný, pokud se Julia pokusí pochopit jeho sexuální životní styl. Zkrátka se sexuálních experimentů vždy budou účastnit společně. Brad pak nebude mít potřebu dělat podobné věci za jejími zády…

„Já svoje slovo dodržím a jsem připravený se ti plně oddat. Až na očividné výjimky.“
„Tou výjimkou jsou partneři při skupinovém sexu, ne bokovky.“ (str. 22)

A tak Julia postupně zjišťuje, jak svět nezávazného sexu funguje. Společně s Bradem navštěvuje elitní kluby a chodí na sexuální party. Ne vždy se cítí na další krok připravena, přesto vše podstupuje dobrovolně. Brad ji k ničemu nenutí, a protože Julia s ním chce být, snaží se posunout své sexuální hranice.

Představa sexuální party mi byla cizí, ale i když mi vadilo si to přiznat, vzrušovala mě. (str. 31)

Asi tušíte, jakým směrem se děj příběhu dále ubírá. Je založen na vzrušení, žáru, rozkoši, touze, chtíči, vášni a sexu. Nechybí ani žárlivost, nebezpečí a zranitelnost. Po přečtení prvních pár kapitol jsem měla obavy, aby autorka nesklouzla jen k popisu různých sexuálních aktivit. V předchozím vyprávění se tak nestalo a já jsem si užívala postupné oťukávání mezi hlavními hrdiny a jejich úvahy o významu sexu a lásky v našich životech. Ve druhém dílu však erotických scén jednoznačně přibylo.

Na druhou stranu i tentokrát si ze čtení můžete odnést několik ponaučení. Ačkoli Julia a Brad navštěvují jen sexuální akce probíhající pod přísnými pravidly, občas dojde k jejich porušení. A účastníci se najednou ocitnou v nezáviděníhodné situaci… Navíc jedinci, kteří snáze podléhají emocím, se mohou do nového sexuálního partnera snadno zamilovat. Zkrátka během orgií musí oddělovat emoce a sex, což mnozí zkrátka neumí…

„Pro mě jsou city k někomu vzácnost, proto je náš vztah unikátní. Ale nejsem jediný člověk ve trojce a jiní lidi nemají stejný šlechetný přístup k sexu jako já.“ (str. 70)

Naštěstí se zhruba ve třetině románu objevila nová (kriminální) zápletka, která postupně v ději převládla – tzn. sexuálních scén začalo ubývat, protože hlavní hrdinové najednou měli úplně jiné starosti. Zápletka souvisí s postavou právníka Kenta Browarda. Vždy na mě působil jako čestný muž, jenže nyní se ukázalo, že udělal několik špatných rozhodnutí. Do čeho se zapletl? Julia s Kentem velmi úzce spolupracovala a dostala se k informacím, které vědět neměla… Ano, i její život je nyní ohrožen. Dokáže Brad využít své konexe, aby ji ochránil? A nevyplují na povrch tajemství, která se snažil pečlivě střežit?

O autorce se říká, že její díla jsou v mnoha ohledech velmi kontroverzní, a někteří prodejci je dokonce odmítají nabízet. Nejspíš to bude případ právě této knihy, která zcela jistě vyžaduje specifický okruh čtenářů. Od ostatní erotických románů se však naštěstí alespoň trochu liší – zápletkou spojenou s vraždou, díky které se děj ubírá i jiným než sexuálním směrem.

Jste zvědaví, jak Julia zvládne sexuálně-poznávací expedici s Bradem? Máte-li chuť na další sexuální jízdu protkanou kriminální zápletkou, pusťte se do čtení.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePod maskou nevinnosti

Torre, Alessandra

Mystery Press, 2022

Napsat komentář