Soutěž se sérií Sonea

Sonea
Fantasy knihy se těší velké čtenosti nejen mezi mladými čtenáři a mezi velmi oblíbenou řadu patří Sonea. Příběh čarodějky, která nosí stejné jméno jako celá série, vás zavede do světa kouzel a soubojů s černou magií.

Sérii Sonea o čarodějce a nástrahách jejího života vydává
nakladatelství Zoner Press.

Sonea: Společenství čarodějů

Rok co rok se čarodějové ze Společenství vydávají očistit ulice Imardinu od tuláků, darebáků a různých jiných ničemů. Mistři magických oborů jsou přesvědčeni, že se jim nikdo a nic nedokáže postavit. Jenže to se mýlí. Křivdy a příkoří, které se dějí jí i jejím blízkým, Soneu rozčílí a ona pak ve vzteku mrští proti ochrannému štítu čarodějů kamenem. Zloba a zášť probudí v mladé dívce z ulice magické schopnosti. K údivu všech okolostojících kámen kouzelnou bariérou proletí a jednoho z mágů srazí k zemi.
Nejhorší noční můra Společenství se stává skutečností. Někde v ulicích se volně pohybuje nevycvičená čarodějka. Je třeba ji najít a zneškodnit, a to rychle. Dřív, než se její síly nekontrolovaně uvolní a zahubí nejen ji, ale přivodí zkázu celého města.

Autor: Trudi Canavan

Překlad: Iveta Chadimová
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7413-204-9

Přečtěte si více o knize Sonea: Společenství čarodějů, nebo náš článek o této knize.

 

Sonea: Novicka

Sonea je po vstupu do Společenství čarodějů nebezpečím mnohem horším, než jsou Zloději se svými špehy, pouliční lupiči a vrazi. Její nepřátelé totiž vládnou bohatstvím, vlivem a magií. Dívku čeká ve škole nejen tvrdý výcvik, ale bude se muset vyrovnat i s posměchem a naschvály ostatních noviců. Její spolužáci, synové a dcery nejmocnějších rodin v království, jsou rozhodnuti zabránit jí v jakémkoliv úspěchu – a za jakoukoliv cenu. Zdánlivou ochranu nachází u mocného nejvyššího lorda, který se znenadání stane jejím opatrovníkem. Jenže Akkarin skrývá tajemství temnější, než je jeho hábit. A Sonea ví víc, než by si přál, a tak mu stojí v cestě.

Autor: Trudi Canavan

Překlad: Eva Chmurová
Počet stran: 456
Vazba: pevná
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7413-205-6

Přečtěte si o knize Sonea: Novicka více.

 

Sonea: Nejvyšší lord

Společenství čarodějů přijalo do svých řad neurozenou novicku z chudinské čtvrti – dívku Soneu. Ta musí snášet nejen pohrdání a ústrky svých spolužáků, ale také se nechtěně stane schovankou samotného nejvyššího lorda. Stala se totiž nepohodlným svědkem jeho činů ve sklepení sídla. Nejvyšší lord Akkarin tajně spřádá plány temnější než jeho černý plášť. Anebo je všechno jinak a Akkarin je jediný, komu Sonea může věřit?

Autor: Trudi Canavan

Překlad: Eva Chmurová
Počet stran: 512
Vazba: pevná
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7413-237-7

Přečtěte si více o knize Sonea: Nejvyšší lord. Nezapomňte ani na náš článek o knize.

 

Na tuto Trilogii o černém mágovi navazuje Trilogie Zrádkyň:

 

Sonea: Vyslancova mise

Život plný dobrodružství a hrdinských činů – přesně to očekává okolí od Lorkina, syna černé čarodějky Soney a Akkarina, bývalého nejvyššího lorda. Proto když se mladému čaroději naskytne příležitost stát se asistentem Dannyla, nového velvyslance Společenství čarodějů v Sachace, neváhá a o místo se uchází. V zemi černých mágů mu však může hrozit a hrozí nebezpečí. Byli to totiž právě Sonea s Akkarinem, kteří porazili armádu sachakanských ichanů, kteří kdysi napadli Kyralii. Budou se chtít rodiny poražených mstít?
Sonea je bezmocná, protože jí jakožto černé čarodějce zákony nedovolují opustit Imardin. Rozhodne se alespoň pomoci Cerymu, svému příteli z dětství, který ji teď potřebuje víc než kdy dřív. V Imardinu řádí nebezpečný vrah, který zabíjí Zloděje a prokazatelně ovládá magii.

Autor: Trudi Canavan

Překlad: Eva Chmurová
Počet stran: 368
Vazba: pevná
Rok vydání: 2011
ISBN: 978-80-7413-115-8

Přečtěte si více o knize Sonea: Vyslancova mise.

 

Sonea: Čarodějova zrada

Nejčernější obavy černé čarodějky Soney se naplnily. Lorkina se v Sachace pokusila zabít Zrádkyně z Kaliiny frakce, a i když se ho jiné Zrádkyni podařilo zachránit, Sonein syn je teď v tajném horském Útočišti a nikdo neví, zda mu bude ještě někdy dovoleno vrátit se do Kyralie. Odpadlý čaroděj a vůdce podsvětí Skellin je na útěku a úspěšně se skrývá nejen před Společenstvím čarodějů, ale dokonce i před Zlodějem a Soneiným přítelem z dětství Cerym. Přitom ovšem nezanedbává své nekalé obchody s roetem a nezapomíná ani na své staré nepřátele, takže každým okamžikem hrozí, že se vrátí, aby se mstil a osvobodil svou matku, čarodějku Lorandru uvězněnou ve Vyhlídce.
Sonea ztrácí podporu a pomoc lorda Regina a jeho místo zaujímá Rothenův syn Dorrien, dávný Sonein přítel, pomocník a ctitel. A aby toho nebylo málo, stane se něco strašného… vražda. Vražda čaroděje pomocí černé magie. Je snad v Imardinu další černý mág? Nebo je snad sám Skellin černým mágem? Hrozí městu a zemi vážnější ohrožení?

Autor: Trudi Canavan

Překlad: Jana Tučníková
Počet stran: 368
Vazba: pevná
Rok vydání: 2012
ISBN: 978-80-7413-178-3

Přečtěte si o knize Sonea: Čarodějova zrada více.

 

Sonea: Královna Zrádkyň

Sonea nemá ani po dvaceti letech od velké bitvy klid. Vztahy mezi Kyralií a Sachakou jsou napjaté, do toho musí hlavní hrdinka řešit své vlastní problémy. Jejího syna Lorkina po návratu od Zrádkyň zajal sachakanský král a Sonea se po letech opět vydává do míst, která jí před lety naprosto změnila život.
Zrádkyně se rozhodnou vsadit vše na jednu kartu a v Sachace propukne velká řež. Ovšem vře to i v Kyralii. Podsvětí ovládá zbloudilý čaroděj, který se nezalekne ničeho. Nastávají boje na život a na smrt, které se neobejdou bez mnoha obětí.

Autor: Trudi Canavan

Překlad: Veronika Nohavicová
Počet stran: 384
Vazba: pevná
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7413-267-4

Přečtěte si více o knize Sonea: Královna Zrádkyň.

 

Vyhrajte libovolnou knihu ze série Sonea

Pro milovníky fantasy světa a knih z řady Sonea je dnešní soutěž jistě zajímavá, protože knihu, kterou vyhrají, si mohou, v případě že bude dostupná, sami vybrat. Pokud vám tedy chybí některý z dílů do sbírky, tak neváhejte a zkuste ho získat.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Zoner Press vám totiž přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát právě knihu ze série Sonea dle vlastního výběru. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu z řady Sonea
probíhá od 23. února do 8. března 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy z řady Sonea

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSonea: Vyslancova mise
Trilogie Zrádkyň

Canavan, Trudi

Zoner Press, 2011

zobrazit info o knizeSonea: Čarodějova zrada
Trilogie zrádkyň

Canavan, Trudi

Zoner Press, 2012

zobrazit info o knizeSonea: Společenství čarodějů
Trilogie o černém mágovi

Canavan, Trudi

Zoner Press, 2013

zobrazit info o knizeSonea: Novicka
Trilogie o Černém mágovi

Canavan, Trudi

Zoner Press, 2013

zobrazit info o knizeSonea: Nejvyšší lord
Trilogie o černém mágovi

Canavan, Trudi

Zoner Press, 2013

zobrazit info o knizeSonea: Královna zrádkyň
Trilogie zrádkyň

Canavan, Trudi

Zoner Press, 2013

Napsat komentář