Knižní tipy: fantasy, sci-fi a horory pro všechny věkové kategorie

vlkodlak
V naší dnešní nabídce si přijdou na své příznivci fantasy, sci-fi literatury a hororů a je úplně jedno, kolik je jim let. Důležité je, že rádi popustí uzdu své fantazie a vydávají se do bájných říší, nebojí se potkat vlkodlaky, upíry, netvory a poprat se třeba i s peklem. Pojďte si s námi vybrat!

První kniha je určena těm, kdo mají rádi anděly. Fantazijní příběh je prvním dílem z trilogie Avena zkušené a oblíbené autorky Marianne Curleyové určené pro mládež. Pod názvem Skrytá ji vydalo nakladatelství Jota.

První část fantasy trilogie o andělech a lidech, o věčném boji dobra a zla. Tihle andělé nejsou žádné laskavé a usměvavé nehmotné bytosti, naopak se spíš podobají lidem, jejichž duše mají ochraňovat. Není jim cizí pýcha, marnivost, závist, ale ani upřímné přátelství a láska.

 

Přečtěte si více o knize Avena: Skrytá a prolistujte si ukázku z ní

 ————————————————————-

Jaký je rozdíl mezi upírem a vampýrem? Žádný, jde o slova stejného významu, ovšem jiného původu. Nám je bližší slovanský výraz upír, kdežto vampýr pochází z angličtiny. A protože děj knihy Temná hrdinka se odehrává v Londýně, je jasné, které slovo má přednost. Román Abigail Gibbsové vydalo nakladatelství Knižní klub.

Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?

Přečtěte si více o knize Temná hrdinka a prolistujte si ukázku z ní

 ————————————————————-

Další tip v naší nabídce je plný vlkodlaků. Mládeži určenou sérii Vlčí pramen napsaly dvě autorky Nancy Holder a Debbie Vigué. Druhý díl s názvem Zákon smečky vydalo nakladatelství Alpress.

Krátce poté, co Katelyn v lese napadl vlk, dívka si na sobě všimne podivných změn a zanedlouho pochopí, že teď v krvi ponese prokletou stopu vlkodlaků. Záhadná rodina Fennerů přísahá, že nikdo z nich Katelyn nezranil. Existuje jediné vysvětlení – v hlubokých lesích přebývá ještě něco jiného. Navíc se díky této změně vyostřuje její vztah k Trickovi a Justinovi.

Přečtěte si více o knize Vlčí pramen – Zákon smečky

 ————————————————————-

To kniha australské autorky Trudi Canavan vás přenese do říše černého mága. Jde o závěrečný díl trilogie Sonea s názvem Nejvyšší lord. Vydalo jej nakladatelství Zoner Press a je určen mládeži a dospělým čtenářům.

Společenství čarodějů přijalo do svých řad neurozenou novicku z chudinské čtvrti – dívku Soneu. Ta musí snášet nejen pohrdání a ústrky svých spolužáků, ale také se nechtěně stane schovankou samotného nejvyššího lorda. Stala se totiž nepohodlným svědkem jeho činů ve sklepení sídla. Nejvyšší lord Akkarin tajně spřádá plány temnější než jeho černý plášť. Anebo je všechno jinak a Akkarin je jediný, komu Sonea může věřit?

Přečtěte si více o knize Sonea – Nejvyšší lord i ukázku z ní

 ————————————————————-

A teď se ponoříme do souboje dobra a zla, andělé a démoni se perou o duši člověka již ve čtvrtém díle série Padlí andělé s názvem Hněv. Napsala ji pod pseudonymem J. R. Ward autorka Jessika Bird a vydalo ji nakladatelství Baronet. Kniha je určena dospělým čtenářům.

Mels Carmichaelová, reportérka Caldwellského Kurýra, porazí autem před místním hřbitovem dezorientovaného muže a pod tíhou výčitek jej navštíví v nemocnici. Neznámý trpí hlubokou amnézií, a to jediné, na co si z minulosti pamatuje, je jeho křestní jméno a nápis na náhrobku, na kterém se probudil nahý: Jim Heron.

Přečtěte si více o knize Padlí andělé 4 – Hněv a také ukázku z ní

 ————————————————————-

Jaké to je, žít s prokletím čarodějky, jež obyčejného kluka proměnilo v příšeru, vypráví kniha Alexe Flinna s názvem Netvor.  Předlohu filmu Beastly vydalo nakladatelství MOBA pro dospělé čtenáře.

Jsem netvor. Zvíře. Ne vlk nebo medvěd, gorila nebo pes, ale odporná stvůra, která chodí vzpřímeně. Jsem zrůda. Myslíte si, že vám vyprávím pohádky? Mýlíte se. Vše je skutečné. Místo – New York City. Čas současnost. Nejsem znetvořený, není to nemoc.

Přečtěte si více o knize Netvor, více informací najdete na našem webu, a to včetně recenze knihy!

Podívejte se na upoutávku na knihu Netvor:

————————————————————-

Závěr naší nabídky patří knize pro dospělé čtenáře, která je pokračováním románu Anna krví oděná. Jmenuje se Dívka z nočních můr a její hlavní hrdina bude mít co dělat se samotným peklem. Hororový příběh napsala Kendare Blake a vydalo jej nakladatelství Baronet.

Před několika měsíci Anna Korlovová ve svém sklepě otevřela bránu do pekla a zmizela, ale lovec duchů Cas Lowood se přes to nedokáže přenést. Přátelé Casovi připomínají, že se Anna obětovala, aby on mohl žít – a ne aby chodil po světě napůl mrtvý. Cas ví, že mají pravdu, ale v jeho očích se žádná živá dívka, kterou může potkat, nevyrovná mrtvé dívce, do níž se zamiloval. Cas netuší, co se s Annou stalo, když zmizela v pekle, ale ví, že si nezaslouží, co se jí tam děje. Anna mu nejednou zachránila život a je načase jí oplatit laskavost.

Přečtěte si více o knize Dívka z nočních můr a podívejte se na videoupoutávku na knihu:

 ————————————————————-

Zaujala vás kniha v naší dnešní nabídce? Dáváte přednost této literatuře nebo spíše jinému žánru? Podělte se s námi!

 

Nenechte si ujít šanci a vydražte si tyto knihy
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemná hrdinka
Večeře v vampýrem

Gibbsová, Abigail

Knižní klub, 2013

zobrazit info o knizeAvena: Skrytá

Curleyová, Marianne

Jota, 2013

zobrazit info o knizeVlčí pramen
Zákon smečky

Holder, Nancy - Viguié, Debbie

Alpress, 2013

zobrazit info o knizeSonea: Nejvyšší lord
Trilogie o černém mágovi

Canavan, Trudi

Zoner Press, 2013

zobrazit info o knizePadlí andělé 4 - Hněv

Ward, J. R.

Baronet, 2013

zobrazit info o knizeNetvor

Flinn, Alex

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeDívka z nočních můr

Blake, Kendare

Baronet, 2013

Napsat komentář