Letem detektivním světem

patrani
Dechberoucí thrillery, napínavé krimi, historické detektivky… Pojďte si s námi prohlédnout poutavé novinky plné zločinů a napětí, a to z per jak českých, tak i zahraničních autorů!

V knize z nakladatelství Vyšehrad nás britský spisovatel Peter Tremayne zavede do Irska v 7. století, době plné neklidu a válek mezi kmeny.

Sedmá polnice

Sedmá polnicePíše se právě rok 670 a nedaleko královského paláce v Cashelu je nalezeno tělo zavražděného urozeného mladíka. Král tedy povolá svou sestru Fidelmu a jejího věrného společníka Eadulfa, aby případ prošetřili. Než tuto záhadu rozřeší, králova sestra se stává obětí únosu a pak už je na Eadulfovi, aby ji zachránil před smrtí. Snad se jim podaří spojenými silami spletitý případ nakonec vyřešit…

Přečtěte si víc o knize Sedmá polnice a prolistujte si ukázku z ní

–––––––––––––––––––––

Do českých zemí šestnáctého století, až ke dvoru samotného císaře Rudolfa II., nahlédneme s knihou tuzemského autora Petra Jirounka z nakladatelství MOBA.

Elixír vinaře Salaby

Tadeáš Hájek z Hájku hledá způsob, jak léčit císaře Rudolfa II., který trpí těžkou melancholií. Jednoho se dne dozví, že apotékář Brázda kdysi vlastnil herbář s popisem vzácné byliny i návodem, jak z ní vyrobit elixír proti trudomyslnosti. Během hledání stop po ztraceném rukopisu dojde ke dvěma záhadným vraždám, ale herbář zůstává stále nezvěstný. Pak ale vinař Jakub Salaba nalezne ve svých sklepech tajnou skrýš…

Přečtěte si víc o knize Elixír vinaře Salaby

–––––––––––––––––––––

A v našich končinách ještě zůstaneme. Čeští autoři Jan Žáček a Týna Daňková prostřednictvím napínavého thrilleru o zavražděné dívce a jejím otci, jenž bere spravedlnost do vlastních rukou, odhalují bezpráví v naší zemi. Titul vydalo nakladatelství Fragment.

Zběsilá bezmoc

Mladá dívka je surově znásilněna a zavražděna. Její otec, univerzitní profesor, marně čeká na spravedlnost. Útočníci jsou propuštěni na svobodu. Sám tedy bere do rukou zbraň a vykoná jediný trest, který považuje za spravedlivý – trest smrti. Poté musí zmizet. Policie má totiž jediný cíl – najít ho a zlikvidovat. Jeho výpověď ohrožuje mnoho vlivných lidí, a za to se platí nejvyšší cena…

Přečtěte si víc o knize Zběsilá bezmoc a prolistujte si ukázku z ní 

–––––––––––––––––––––

V thrilleru pro mladé z pera německé spisovatelky Taminy Berger se spravedlnosti ujímá zoufalá kamarádka zavražděné oběti. Její pátrání však přináší víc děsivých tajemství, než by si sama přála… Vydalo rovněž nakladatelství Fragment.

Thriller – Dotek chladu

Sedmnáctiletá Theresa nevěří, že její nejlepší kamarádka spáchala sebevraždu ani že měla nehodu. Je si jistá, že na mostě, z něhož měla Julie údajně spadnout nebo skočit, nebyla sama. Někdo byl s ní – a strčil ji. Ale kdo? Že by snad záhadný Leon, který Julii pronásledoval na každém kroku jako stalker? Theresa se rozhodne kamarádčinu smrt sama objasnit. 

Přečtěte si víc o knize Dotek chladu a prolistujte si ukázku z ní 

–––––––––––––––––––––

Román Příliš krásná dívka z nakladatelství Host, jenž se odehrává také v Německu, je poutavou krimi Jana Segherse, která čtenáře nenechá odtrhnout od děje. Kdo další podlehne kouzlu nesmírně krásné dívky?

V městském parku se najdou děsivě zohavená těla dvou mladých mužů. Komisař Marthaler zahajuje horečné pátrání po cizince, již očití svědci popsali jako okouzlující krásku. Než se však přiblíží k řešení případu, je v luxusním hotelu brutálně zavražděn reportér. A vzhůru nohama se převrátí i Marthalerův osobní život – jeho nová spolubydlící pro něj představuje velké pokušení.

Přečtěte si víc o knize Příliš krásná dívka a prolistujte si ukázku z ní

Nezapomeňte ani na článek a ukázku vydané na našich stránkách!


Jste fanoušky detektivní literatury? Která kniha vás zaujala nejvíce? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeElixír vinaře Salaby

Jirounek, Petr

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeSedmá polnice

Tremayne, Peter

Vyšehrad, 2013

zobrazit info o knizeZběsilá bezmoc

Žáček, Jan – Daňková, Týna

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeDotek chladu

Berger, Tamina

Fragment, 2013

zobrazit info o knizePříliš krásná dívka

Seghers, Jan

Host, 2013

Napsat komentář