Krása, která je nebezpečná

Příliš krásná dívka
List Frankfurter Rundschau o thilleru Jana Segherse Příliš krásná dívka napsal: „Wallander má konečně německého bratra.“ Pro vás ji nyní v Česku vydává nakladatelství Host. Jste si jisti, že dárky k Vánocům už máte skutečně všechny?

Jan Seghers: Příliš krásná dívka

Začalo to jako pohádka. Jednoho mrazivého zimního dne se ve vinařské vesnici na úpatí Vogéz objeví neznámá dívka. Ujme se jí osamělá vdova. Po její smrti krásná neznámá zase zmizí…

Frankfurt uprostřed léta: v městském parku se najdou děsivě zohavená těla dvou mladých mužů. Stopy na místě činu ukazují na ženu. Komisař Marthaler se svým týmem zahajuje horečné pátrání po cizince, již očití svědci popsali jako okouzlující krásku. Čas však pracuje proti nim. Než se komisař o krok přiblíží k řešení případu, je v luxusním hotelu brutálně zavražděn reportér. A vzhůru nohama se převrátí i Marthalerův osobní život — jeho nová spolubydlící Tereza představuje pro samotářského melancholika velké pokušení.

 

Příliš krásná dívka

Autor: Jan Seghers

Přeložila: Iva Kratochvílová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Rok vydání: 2013
Cena: 299 Kč
ISBN: 978-80-7294-786-7

Knihu Příliš krásná dívka vydalo nakladatelství Host.

Napsali o knize

Kombinace thrilleru a sociální studie, barvitě popsané prostředí a postava nesmírně krásné dívky v prvním kriminálním románu Jana Segherse vyvolávají závislost na každé další řádce.

Freundin

O autorovi

Foto © Wonge BergmannJan Seghers (1958), vlastním jménem Matthias Altenburg,  žije ve Frankfurtu a živí se jako spisovatel, kritik a esejista. V roce 1998 získal cenu Marburger Literaturpreis za román Krajina s vlky. Od roku 2004 píše pod pseudonymem Jan Seghers sérii krimi románů s postavou hlavního komisaře Roberta Marthalera. Román Příliš krásná dívka (2004) je první z této řady detektivních příběhů inspirovaných skandinávskými autory. Nakladatelství Host již vydalo romány Spis Rosenherzová (2010, česky Host 2011) a Partitura smrti (2008, česky Host 2012). Za posledně jmenovanou knihu získal Seghers ceny Offenbacher Literaturpreis a Burgdorfer Krimipreis. Podle úspěšných Seghersových krimi natočila německá televize ZDF dva televizní filmy: Partitura smrti a Die Braut im Schnee (Nevěsta ve sněhu, tento román připravuje Host k vydání příští rok).

(Fotka a informace o autorovi: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříliš krásná dívka

Seghers, Jan

Host, 2013

Napsat komentář