Pohádky z lesa

knihy-pro-deti-nahled
V dnešních knižních tipech se podíváme do lesa. Na jaké pohádky se můžete těšit? V prvních dvou příbězích se ocitnete mezi sovami. V dalších dvou vyprávěních pak hrají hlavní roli houby. A některé z nich jsou pořádně upovídané!

Oblíbili jste si knihy od Petra Horáčka? Pak si nenechte ujít jeho nový příběh. Tentokrát vypráví o malé sovičce, která ještě nechtěla jít spát. Co myslíte, jaké dobrodružství ji čeká?

„Už je čas jít spát,“ řekla maličké sově máma sova. Sovičce se ale ještě spát nechtělo a vyletěla do začínajícího dne. Koho a co venku viděla?

O sovičce

Autor a ilustrátor: Petr Horáček

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 250×275 mm
ISBN: 978-80-262-2054-1
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu O sovičce vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

o_sovicce

Podívejte se i na další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Petr Horáček je výtvarník a autor velmi úspěšné série dětských knih. Jeho knihy byly přeloženy do několika jazyků a vyhrály řadu mezinárodních cen. Žije a pracuje ve Velké Británii, kam se přestěhoval po studiích. V Portále vyšly jeho úspěšné knihy Papuchalk PetrHusa LízaO myšce, která se nebálaNejkrásnější místo na světěDo pelíšku či Kdopak tu spí?.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Díky autorce Catherine Coeové se již po čtvrté můžete vydat do Čarovného lesa. Dívky, které se pomocí kouzla umí proměnit v sovy, se vydají na pomoc ztracené srnečce.

Kamarádky Katku, Evu a Alex čeká další báječné dobrodružství v Čarovném lese. Dívky se kouzlem promění v nádherné sovy a přenesou se do magického světa obývaného roztomilými zvířátky. Tentokrát potřebuje jejich pomoc malinká srnečka, která se zatoulala a nemůže najít cestu domů. Dokážou ji moudré sovy najít? Vstupte s námi do světa fantazie!

Sovy z Čarovného lesa: Ztráty a nálezy

Autorka: Catherine Coeová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-271-5045-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Sovy z Čarovného lesa: Ztráty a nálezy vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani předchozí příběhy ze série Sovy z Čarovného lesa:

   

Ukázka z knihy

 sovy_z_carovneho_lesa_ztraty_a_nalezy

Přečtěte si celou ukázku.

————————————————

Mezi houbové skřítky vás opět zavede autorka Zuzana Froňková. Kterým lesním bytostem Houbáci pomohou? A kdo zachrání Houbáky, když se dostanou do úzkých? Vše se dozvíte!

Druhý díl pohádkových příběhů houbových skřítků, kteří pomáhají ostatním lesním bytostem. Kniha obsahuje i kartičky na hru Houbeso a návod na kloboučkový tanec.

Houboví skřítci Houbáci se starají o les, další lesní bytosti a pomáhají i lidem. A tak společně s paní Jímrádovou vrátí hlas Hejkalovi, Borůvkové víle její krásu a s pomocí květinářky Jasmínky přivedou strejčka Mecháčka zpátky mezi živé. Když se ale sami dostanou do úzkých, musí zasáhnout obávaný pan Fous, a nakonec se objeví i staletý Duch. V knížce najdete kromě kouzel i nějaký ten zázrak, návod na kloboučkový tanec i Houbáky nejmilovanější karetní hru!

Houbáci a jiné lesní bytosti

Autorka: Zuzana Froňková
Ilustrátorka: Lucie Charvátová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 234×236 mm
ISBN: 978-80-7691-096-6
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Houbáci a jiné lesní bytosti vydalo nakladatelství Pointa.

Doporučujeme

Přečtěte si také první díl o houbových skřítcích.

 

Ukázka z knihy

 houbaci_a_jine_lesni_bytosti

Nezapomeňte si prohlédnout celou ukázku.

O autorce

Zuzanu Froňkovou doma přezdívají Jasoň. Nikdy nebyla rebelka, spíš snažilka, co chce dělat všechno, jak se patří. A stejně se jí to trochu vymklo. Vdávala se až po čtyřicítce, vystudovala ekonomii, psychoterapii a skončila na DAMU u herectví. Stěhovala se víc než dvacetkrát, žila v Madridu, v Londýně, na Hradčanech a zakotvila (aspoň prozatím) na samotě u rybníka. Místo dětí má psa. Skoro nic z toho neplánovala a skoro za všechno je vděčná. Napsala také soubor povídek Bůh a neonové žabky.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

————————————————

Do lesa mezi houby se podíváte i díky Ireně Lachoutové Ričlové. A pokud si myslíte, že houby neumí mluvit, tak se pěkně pletete!

Když je v lese příjemné teplo a vlhko, příroda začne čarovat. Tu se objeví voskovka, tamhle vyroste krásnorůžek, za smrčkem se schovává hnědák a u potůčku se sluní vodnička. O kom že je řeč? Přece o houbách!
Každá houbička je jiná, něčím zajímavá, ale jedno mají společné: stojí bez hnutí na stejném místě. A jsou tak tiché, až by se mohlo zdát, že snad ani neumí mluvit. Ale to by byla mýlka. Houby jsou velmi vybíravé a pečlivě si volí, s kým by bylo pěkné si povídat. A když se jednou dají do řeči, nebývá snadné je zastavit…

Upovídané houby

Autorka a ilustrátorka: Irena Lachoutová Ričlová

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-271-2235-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Upovídané houby vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 upovidane_houby

Prolistujte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Irena Lachoutová Ričlová je spisovatelka a ilustrátorka. Narodila se v Praze, dětství prožila v Jílovém u Prahy a nyní žije s manželem a dvěma dětmi v Třebotově. Své první ilustrace nakreslila už jako žákyně základní školy do jedné učebnice českého jazyka. A protože výtvarka a slohové práce byly tím jediným, co ji ve škole bavilo, stalo se psaní a ilustrování dětských knih nedílnou součástí jejího života, přestože až do devatenácti let k smrti nerada četla. Mezi její díla patří např. Pes v laviciBělásekPohádka z hnízdaS Tatrou do pohádkyNestrašidlaPřání od jezera drakůBílé veverky či Kouzelná stodola. Přečtěte si také autorčin příspěvek do naší rubriky Čtení ke kávě.

Zdroj informací: nakladatelství bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO sovičce

Horáček, Petr

Portál, 2023

zobrazit info o knizeSovy z Čarovného lesa: Ztráty a nálezy

Coeová, Catherine

bambook, 2023

zobrazit info o knizeHoubáci a jiné lesní bytosti

Froňková, Zuzana

Pointa, 2023

zobrazit info o knizeUpovídané houby

Ričlová Lachoutová, Irena

bambook, 2023

Napsat komentář