Jak na domácí mazlíčky

chov-mazlicku-nahled
V dnešních tipech představíme knihy pro všechny, kteří si chtějí pořídit domácího mazlíčka, anebo už nějakého mají – a to konkrétně hada nebo psa. Obě knihy se věnují chovu těchto zvířat, jejich každodennímu životu či tomu, jak se vyhnout různým začátečnickým chybám.

Zajímá vás jak postupovat, pokud se rozhodnete pořídit si domů hada? Kniha Chováme hady chovatele Miroslava Slavíčka vám ukáže jak na to! Publikace vychází z autorových vlastních zkušeností a je vhodná jak pro začátečníky, tak pokročilé.

Chováme hady

Kompletní příručka pro začátečníky i pokročilé
Autor: Miroslav Slavíček

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 168×240 mm
ISBN: 978-80-247-0597-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Chováme hady vydalo nakladatelství Grada.

Jak chovat hady v domácích podmínkách?
Zkušený chovatel Miroslav Slavíček přináší čtenáři kompletní informace o chovu hadů pro začátečníky, mnohé cenné informace v ní však najdou i pokročilí.
Autor názorně ukazuje, že chov hadů je při zachování základních podmínek jednoduchý a bezproblémový. Publikace je rozčleněna do různých fází chovu a průběhu života plaza. Obsahuje také vlastní autorovy zkušenosti a rady, jak se vyhnout častým začátečnickým chybám, jak postupovat při útěku hada nebo jak léčit různé neduhy plazů.

Ukázka z knihy

Chovem nejedovatých hadů, tedy škrtičů se zabývám již řadu let. Jsem obyčejný nadšenec, kterému se stal chov hadů velkým koníčkem. Nestojí za mnou žádní sponzoři, kteří by můj chov nějak dotovali, nejsem ani žádný profesionální fotograf ani spi- sovatel. Proto prosím o určitou shovívavost při čtení i při prohlí- žení fotografií. Vše píši sám, fotím si sám a snažím se, aby vše bylo srozumitelné zejména pro laickou veřejnost, pro kterou jsou mé informace určené především.
Tuto knihu jsem začal psát na četné a opakované žádosti mnohých z vás. Dlouho jsem zvažoval, zda knihu napsat, nebo ne, ale nakonec jsem se rozhodl, že se o to pokusím. V okamžiku psaní této knihy, respektive tohoto „prologu“, nevím, zda se najde vydavatel, který ji vydá. Ale v případě, že bych nenašel vydavatele, jsem již nyní rozhodnutý knihu alespoň nabídnout jako e-knihu v elektronické podobě, jako e-book pro elektronické čtečky knih. V opačném případě si tuto knížku koupíte ve svém knihkupectví a, jak nyní doufám, tak se právě stalo a vy v ní právě listujete. Případně jste dostali tuto knížku jako krásný dárek a se zájmem ji nyní začínáte číst.
Při psaní jsem se snažil, aby tato kniha byla přínosem hlavně pro začínající chovatele, případně pro ty z vás, kteří o chovu teprve uvažují. Nebo i pro ty, kteří si již hada pořídili a nyní se chtějí o chovu samotném něco dozvědět.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorovi

Chovatel Miroslav Slavíček je hady fascinován od dětství. Nejdříve si pořídil jihoamerickou užovku červenou a postupně například i několik hroznýšů královských.

Zdroj informací: Znojemský deník.cz

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

 ————————————————

Rozhodli jste se, že si pořídíte čtyřnohého kamaráda? Potom pro vás máme knihu Výchova štěněte od trenérky psů Kathariny Schlegl-Kofler. V knize naleznete jak výcvikový plán pro vaše první týdny se štěnětem, tak i výcvik pro mladé psy až do jednoho roku jejich života. Kniha je doplněna o názorné fotografie.

Výchova štěněte

Naučme se porozumět řeči štěňat
Autor: Katharina Schlegl-Kofler
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 170×240 mm
ISBN: 978-80-7670-131-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Výchova štěněte vydalo nakladatelství Kazda.

Kdo by nechtěl mít čtyřnohého přítele, který bez problémů projde těžkým obdobím štěněcího věku? Dosáhnout tohoto cíle však nevyžaduje žádná kouzla. Vhodné podmínky si vytvoříte sami tím, že budete štěně od samého začátku správně cvičit.

  • Prvních 8 týdnů s námi – výcvikový plán pro štěňata
  • PLUS: Výcvik mladých psů od 5. do 12. měsíce

V knize nalezenete:
Optimální výcvikový program s cvičebními plány na prvních osm týdnů života vašeho štěněte v novém domově.
Pokyny psané stylem krok za krokem s ilustračními fotografiemi usnadňují postup. Tipy pomáhají při potížích s výchovou štěňat.
Následný výcvik mladých psů až do konce prvního roku navazuje na cviky poslušnosti a upevňuje to, co se už naučili.

Ukázka z knihy

Výš čtyřnohý parťák se neučí jen tehdy, když se snažíte záměrně vycvičit. Učí se celý den – pes vás totiž neustále velmi důkladně pozoruje.

vycvik-stenat

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Katharina Schlegl-Kofler je zkušená trenérka psů a odbornice na druhově vhodný chov psů. Chováním našich čtyřnohých kamarádů se zabývá velmi intenzivně již dlouhou dobu. V její psí škole, kterou vede téměř 20 let, najdou majitelé psů pomoc a dobré rady, jak svého psa vycvičit a jak s ním správně zacházet. Své znalosti sdílí také ve svých knihách, ve kterých metodou krok za krokem vysvětluje, jak může vést individuální výcvik psů k úspěchu. Jejích knih se k dnešnímu dni prodalo již více než 500 000.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

O nakladateli

Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.


 Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás dnešní tipy na knihy o chovu domácích mazlíčků? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChováme hady
Kompletní příručka pro začátečníky i pokročilé

Slavíček, Miroslav

Grada, 2024

zobrazit info o knizeVýchova štěněte
Naučme se porozumět řeči štěňat

Schlegl-Kofler, Katharina

Kazda, 2024

Napsat komentář