Romány s nádechem mystična

Napeti s nadechem nadprirozena
Míhající se stíny, tíživé ticho, které čas od času protnou mrazivé zvuky, a skryté hrozby představují pojítko dnešních románů. Mystično a napětí prostupují dějem jako červená niť, která obmotá čtenáře a nepustí ho, dokud neodhalí šokující konec.

Kristýna Freiová volně navázala na svou prvotinu a v novém románu přivedla na scénu postavu hraběte de Saint-Germain. A opět skloubila dohromady napínavý příběh s otázkami lidské existence.

Laurent de Angeloure známý jako hrabě de Saint-Germain, osobnost opředená mýty, ale i figurující v mnoha historických pramenech, vypráví svůj „skutečný“ příběh. Kdo je vlastně tajemný hrabě doopravdy? Kde získal své nadpozemské schopnosti? Narodil se v předvečer třicetileté války, jako syn francouzského šlechtice. Podstatná část děje se však odehrává ve Švédsku za vlády královny Kristýny, která byla známá spíše svou „zmužilostí“ než „ženskostí“. A právě u dvora této zajímavé ženy se pod vedením svého mentora, posledního učedníka Ježíše Nazaretského, Lukáše, stal „nesmrtelným“.
Druhý román mladé české autorky
Kristýny Freiové, Nesmrtelný hrabě, je volným pokračováním její prvotiny Galilejec. Podařilo se jí opět napsat neobvyklý, napínavý, dobrodružný příběh a přitom klást zásadní otázky lidského bytí a nezvratného lidského osudu.

Ukázka z knihy

Otec mi vládl tvrdou rukou. Chtěl ze mě mít vojáka. Jako kdyby tušil, že právě vojáků bude v následujících desetiletích třeba nejvíce. Ale otec nebyl předvídavý člověk. Proto raději zůstanu u prosté pravdy, která počítala s mým odchodem, zda ze světa, či jen z domu, se raději nechci domýšlet. (str. 7)

Nesmrtelný hrabě

Autorka: Kristýna Freiová

Počet stran: 237
Vazba: vázaná
Formát: 145×215.4 mm
ISBN: 978-80-7546-207-7
Doporučená cena: 269 Kč

 

 

Knihu Nesmrtelný hrabě vydalo nakladatelství Fortuna Libri.

O autorce

Kristýna Freiová (*17. 8. 1988) je mladá česká autorka, absolventka Filozofické fakulty University Karlovy obor Kulturologie a Literární akademie Josefa Škvoreckeho obor Tvůrčí psaní a publicistika. V minulosti působila jako redaktor, publicista a novinář. Nyní dává přednost tvůrčímu psaní. Za její literární prvotinu lze považovat román na hranici reality s názvem Galilejec (Fortuna Libri, 2017). Mezi její koníčky patři řízení automobilů, chov psů a toulky ve vyšších sférách, kde čerpá inspiraci.
Kristýna píše své knihy s cílem, přimět čtenáře dívat se na svět odlišným způsobem s myšlenku, že možné je opravdu cokoliv. Její poutavé a čtivé texty často polemizují se zavedenými pravdami a přimějí čtenáře k zamyšlení. Ráda provádí rešerše, pátrá a čte, ale nejzásadnější inspirací pro její tvorbu je její fantazie a vnuknutí, které přichází z míst, které běžnému vnímání zůstávají většinou utajena.
Věnuje se meditacím a často usedá ke psaní s vědomím, že vlastně neví, co bude psát. Nechává se však zcela přirozeně unášet spirituálním vedením. Její osobitý rukopis a vypravěčský talent pak dává vzniknout literárním textům, které čtenáře nejen vtáhnou do děje, ale přinášejí také odpovědi na různé otázky života, které si možná klade každý z nás.
Ve vzácných okamžicích odpoutání od svého, na hmotu, vnější život a sebekontrolu zaměřeného vědomí, vnímá své prostoupení energiemi multidimenzionálních informací. Díky channelingu nebo chcete-li inspiraci z vyšších sfér, je tak schopná komunikovat i s nefyzickými bytostmi a přinášet nám jejich sdělení. Možná i proto se mnoho čtenářů k jejím textům rádo vrací, jakkoliv se její knihy čtou většinou jedním dechem.

Zdroj informací: Kristýna Freiová

————————————————

Alžběta Pírková není obyčejná žena, jak se může na první pohled zdát. Ve skutečnosti se jedná o mystickou sběračku kostí, na kterou čekají děsivé události. V Litoměřicích totiž někdo vraždí dívky, které se jí až moc podobají…

Elíšébah, zvaná Pírko – v Čechách Alžběta Pírková – je sběračka kostí. Mytická Kainova sestra se vrací už téměř šest tisíciletí, za tu dobu se z ní stala trochu drsňačka.
Na zemi neexistuje smrt, kterou bych nezakusila. Čeho bych se ještě měla bát? V každém ze svých životů se stěhuje na místa, kde leží zničené a vydrancované hroby, aby posbírala kosti, spálila je a obřadně pohřbila.
Nikdo jiný netuší, že mimo to celá tisíciletí pátrá i po něčem, co je pro ni samotnou životně důležité a co kdosi uložil možná právě doprostřed Českého středohoří. Začátkem února 2018 Alžběta opouští šumavské Sudety a odchází do Litoměřic.
To, co na ni čeká v magické krajině vyhaslých sopek, je daleko děsivější, než předpokládala. Každou úplňkovou noc je rituálně obětována mladá dívka a všechny zavražděné se jí znepokojivě podobají. Jisté je pouze jediné – Elíšébah zdaleka není sama, kdo se o skryté tajemství zajímá. Nejedná se jen o Belialovy psy, které má v patách od svého příchodu.
Nejde o starého profesora antropologie ani o policii, které se celkem logicky ocitla v hledáčku. V zádech má kohosi mnohem nebezpečnějšího, a ten někdo o ní ví všechno. Čeho všeho je schopen, aby dostal to, pro co si přišel?

Ukázka z knihy

Dům stačil za těch pár dní, co jeho poslední majitel tak kvapně odešel, neuvěřitelně prochladnout. Dveře zůstaly dokořán a uvnitř předsíně ležel navátý sníh. Popadla jsem březové koště a rychle ho vymetla. Pak jsem za sebou pečlivě zavřela. Ne, že bych se bála. To oni se bojí. Sem místní nechodí jen tak. Pro ně je to prokleté místo. Kdo postaví domek na zbytku vydrancovaného hřbitova? Nikdo z těch, co si ho koupili, tu dlouho nevydržel. (str. 7)

Sběračka kostí

Autorka: Ludmila Svozilová

Počet stran: 172
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-88104-54-4
Doporučená cena: 199 Kč

 

 

Knihu Sběračka kostí vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorce

Ludmila Svozilová je absolventka ŠÚUV a gymnázia, výtvarnice, malířka a keramička. Pracovala jako úřednice, matka na plný úvazek, hospodyně i malířka, to vše provázaně, podle toho, jak si život žádal. Deset let si vydělávala jako OSVČ ve vlastní dílně. V současné době je zaměstnaná na pozici matrikářky. Je vdaná a matka početné rodiny. Autorka řady povídek, trochy poezie a několika hororově temných psychologických dramat, žije ve starém strašidelném domě kousek za Prahou. Každou volnou chvíli věnuje své keramické dílně a především psaní. Na podzim 2018 jí vyšla sbírka povídek Hřbitov bílých králíčků.

Zdroj informací: nakladatelství Agentura KRIGL

————————————————

Mile Floresové se vymkne čarování z rukou a místo toho, aby oživila jen svou nejlepší kamarádku, přivede k životu rovnou tři zavražděné dívky. Čtveřice dívek má sedm dní na to, aby odhalila vraha, než kouzlo vyprchá… Uspějí?

Kouzlu těchto kamarádek na život a na smrt (a to doslova) nemáte šanci uniknout!
Na Fairmontské akademii během několika dní zemřou za podezřelých okolností tři studentky. Dle policie se jedná o sebevraždy, ale Mile Floresové se to nějak nezdá. Mezi mrtvými je její nejlepší kamarádka Riley, která by si život přece nikdy nevzala. Mila se rozhodne Riley vrátit zpět k životu pomocí magie, aby společně našly jejího vraha. Kouzlo se jí ale vymkne z rukou a k životu probudí i protivné sprosté holky June a Daytonu. Bohužel všechny tři „živé mrtvé“ trpí ztrátou krátkodobé paměti a nepamatují si, kdo je zabil. Jenže kouzlo brzy vyprchá. Mají na to týden – sedm dní neuvěřitelných zvratů a překvapení. Výsledek ale rozhodně stojí za to!

Ukázka z knihy

Měla jsem říct Riley, že se mi líbí? Život by jí nejspíš nezachránilo , ale teď se cítím divně, že jsem před ní měla tajemství. Vždycky jsem si říkala, že jí to jednou přiznám. Při nějaké vhodné příležitosti, aby to vyznělo spíš vtipně než pateticky. Nakonec jsem si vždycky řekla, že ten vhodný okamžik teprve přijde, a teď mě štve, že jsem neměla pravdu. (str. 15)

Zaujala vás ukázka? Přečtěte si její pokračování.

Spolek nemrtvých holek

Autorka: Lily Andersonová
Přeložila: Tereza Suchá

Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-490-8
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Spolek nemrtvých holek vydalo nakladatelství Jota. Navíc tři z vás mohou v naší soutěži knihu získat.

O autorce

Lily Andersonová pracuje ve školní knihovně jako knihovnice, je obdivovatelkou Melvila Deweyho a majitelkou neustále se rozrůstající sbírky tetování s tematikou muzikálů a Harryho Pottera. Žije v Severní Karolíně, co nejdál od svého úhlavního nepřítele, kterým je sníh.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

John Bellairs stvořil dvanáctidílnou sérii se sirotkem Lewisem Barnaveltem v hlavní roli. Nedávno se dočkal českého překladu druhý díl, ve kterém hrdina oživí magický amulet. Ten ho zavede na dobrodružnou a nebezpečnou cestu. Kdo se ale skrývá ve stínu a sleduje každý jeho krok?

Druhý příběh Lewise Barnavelta začíná klukovskou rvačkou, které tlouštík Lewis jen vyděšeně přihlíží.
Nepere se ani nehraje fotbal, zato hodně čte – někdy i kouzelnické knihy strýčka Jonathana, který je čaroděj. Strýcovy knížky by číst neměl, jenže s kamarádkou Ritou Rose nedokážou odolat a s pomocí jedné oživí starý magický amulet, minci pro štěstí, která Lewise zavede tam, kam vlastně sám nechce.
Vydejme se za ním po napínavé cestě za temnou postavou, která se vynořila ze stínu!

Ukázka z knihy

Lewis Barnavelt stál na kraji hřiště a díval se, jak se velcí kluci perou.
Byla to opravdická rvačka. Tom Lutz s Davem Shellenbergerem, dva kápové, co vládli Lewisově škole. Obyčejně mlátili někoho jiného; teď se mlátili navzájem. Lewisovi to zvláštním způsobem připomínalo souboj bohů a hrdinů z komiksové Iliady v sešitech Classics Comics.

Postava ve stínu

Autor: John Bellairs
Přeložila: Jaroslava Kočová
Ilustroval: Edward Gorey

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7585-021-8
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Postava ve stínu vydalo nakladatelství King Cool, kde najdete i další ukázku.

O autorovi

Americký spisovatel John Bellairs se proslavil svou fantastickou sérií o Lewisu Barnaveltovi, Čarodějovy hodiny. Tato dvanáctidílná série si získala srdce nespočtu dětí i dospělých.

Zdroj informací: Knihy Dobrovský

————————————————

Další komiks ze světa Star Wars tentokrát zachycuje příběh Dartha Maula, který stojí na temné straně Síly. Nemůže se dočkat střetnutí s odvěkým nepřítelem v podobě řádu Jedi aniž by tušil, že v jeho osudu ho čekají ještě větší události…

Darth Maul, nadaný učedník sithského lorda Sidiouse, odhodlaně kráčí po cestě temné strany Síly. Je tajnou zbraní svého mistra, jenž splétá složitou síť intrik s cílem oslabit řád Jedi a vyčkává na příležitost zasadit rozhodující úder. Maulovi však dochází trpělivost, a tak se vydá po stopách zajaté padawanky, aby konečně změřil síly s nenáviděným nepřítelem… V Darth Maulově osudu je však kromě střetnutí s Jedii vepsáno i nevyhnutelné zúčtování s mistrem a je jen otázkou času, kdy k němu dojde…

Ukázka z knihy

Star Wars Darth Maul Syn Dathomiru

Star Wars: Darth Maul – Syn Dathomiru

 

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 173×268 mm
ISBN: 978-80-252-4524-8
Doporučená cena: 499 Kč

 

 

Knihu Star Wars: Darth Maul – Syn Dathomiru vydalo nakladatelství Egmont ČR.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNesmrtelný hrabě

Freiová, Kristýna

Fortuna Libri, 2019

zobrazit info o knizeSběračka kostí

Svozilová, Ludmila

Agentura KRIGL, 2019

zobrazit info o knizeSpolek nemrtvých holek

Andersonová, Lily

Jota, 2019

zobrazit info o knizePostava ve stínu

Bellairs, John

King Cool, 2019

zobrazit info o knizeStar Wars: Darth Maul – Syn Dathomiru

Egmont ČR, 2019

Napsat komentář