Dětské příběhy plné ilustrací

Pohádková kniha - ilustrační
Křeček Kamil, skřítek Všudybýlek, knihožrouti a Kelvin vás zvou do svého světa! A aby se vám u nich líbilo, jejich příhody a dobrodružství doprovází krásné ilustrace. Tak na nic nečekejte a vydejte se na zábavnou cestu…

Autorka knih pro děti Zuzana Pospíšilová společně s ilustrátorem Michalem Sušinou vdechla život křečku Kamilovi. Ten se dostane k chlapci Tomovi a správná zábava může začít!

Toužíte po zvířátku? Například takový křeček… Co všechno byste s ním mohli podnikat! Jak byste si spolu vyhráli! Určitě by to byl skvělý kamarád. Ale co když doma kraluje kocour, který by ho mohl ulovit? I tohle se dá vyřešit. Tedy v případě, že máte štěstí jako Tom a pořídíte si to správné zvířátko. Jaké? Přečtěte si o Kamilovi!

Ukázka z knihy

Tomáš si právě hrál s novou autodráhou a najednou se kolem něho protáhl velký chlupatý kcour. Byl to Drápek. Prošel se přes dráhu zrovna ve chvíli, kdy tudy projelo autíčko. To ale v jeho chlupatém kožichu uvízlo. Kolečka se stále točila a zamotávala se mu do chlupů. Drápek vyskočil do vzduchu a mňoukal jako pominutý.
Z kuchyně rychle přiběhla maminka. „Co se stalo?“ zeptala se. (str. 9)

Krecek v utajeni

Křeček v utajení

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Michal Sušina

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-247-2302-0
Doporučená cena: 189 Kč

Knihu Křeček v utajení vydalo nakladatelství Grada. Můžete si prolistovat zbytek ukázky.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Seznamte se se skřítkem Všudybýlkem! Ten opustí svou pohodlnou chaloupku, aby se vydal poznávat svět. Cestou najde nové kamarády, ale zažije i nepříjemné chvíle.

V jednom čistém lese se nachází chaloupka a v ní žije podivný skřítek Všudybýlek. Je od narození příliš zvědavý, a tak se rozhodne vydat do světa. Při svém vandrování zažije spoustu dobrodružství i legračních příhod. Spolu s ním se naučíme poznávat ptáky podle jejich zpěvu, ale také jiná zvířátka, rostliny a houby. Na svých cestách bude Všudybýlek přespávat napřed v ulitě a později v malém autíčku, které najde v lese. Jenže to mu sebere kluk Honzík ze statku a spícího skřítka Všudybýlka bude chtít prodat do cirkusu. Naštěstí ho zachrání veverka a ukáže mu podivné věci, které v lese poztráceli houbaři. S nalezeným zapalovačem málem podpálí vous skřítka Hojílka. Všudybýlek se nakonec dostane i do města lidí, kde ale zažije spoustu nepříjemných příhod. Rozhodne se proto vrátit nazpět do své rodné chaloupky. Pozná, že je pravda, když se říká, všude dobře, doma nejlépe.

Ukázka z knihy

„Safraporte! Nikdo tu není. Kam se ztratili?“
Všudybýlek se proto opět vrátil zpět.
„Už je tu zas,“ namíchl se a začal před blýskavou věcí poskakovat sem a tam.
Skřítek proti němu samozřejmě také.
„Už mám toho akorát dost. Legrácky si ze mě nikdo dělat nebude!“ rozzlobil se Všudybýlek a pohrozil skřítkovi prstem. (str. 70)

Putovani skritka Vsudybylka

Putování skřítka Všudybýlka

Autor: Radomír Socha
Ilustrátor: Josef Quis

Počet stran: 92
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-88104-51-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Putování skřítka Všudybýlka vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorovi

Radomír Socha je vědecký pracovník v oboru entomologie. Zabývá se též mykologií, fotografováním přírody, malbou obrazů a psaním poezie. Pracoval v Biologickém centru AV ČR, publikoval několik odborných titulů o houbách.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Klára Smolíková stvořila svět knihožroutů. Ti se společně s Alešem a Zorkou opět vrací na scénu, aby bojovali proti záškodníkům. Podaří se jim zachránit knihy?

Třeťáci Aleš a Zorka jsou v knihovně pečení vaření, vlastně jim jedna knihovna ani nestačí. Jenže se zdá, že v okolí se potulují záškodníci, kteří vyhlásili knihám válku. Kdo to je? A pomohou kamarádům v nebezpečném pátrání knihožrouti?

Ukázka z knihy

„To jsem si taky říkal, když jsem ji včera objevil,“ odpověděl kamarád. „Teď už si tím ale nejsem tak jistý.“
Povzdychl si a začal sbírat poházené knížky. „Většina z nich je na vyhození. S tím nic nenadělají ani knihožrouti.“
„My bychom ale měli něco udělat s tímhle případem,“ opřela si Zorka ruce v bok a vzápětí si energicky utáhla gumičku na culíku. „Zjistit, kdo má tuhle lumpárnu na svědomí.“
„A potom?“ zeptal se Aleš.
„Potom se uvidí!“ (str. 10)

Knihozrouti Tajný ctenarsky spolek

A nezapomeňte na ukázku.

Knihožrouti: Tajný čtenářský spolek

Autorka: Klára Smolíková
Ilustrovala:
Bára Buchalová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 188×186 mm
ISBN: 978-80-7553-602-0
Doporučená cena: 189 Kč

Knihu Knihožrouti: Tajný čtenářský spolek vydalo nakladatelství Triton. A podívejte se na první díl.

O autorce

Klára Smolíková se narodila 8. 3. 1974, vyrostla na Praze 6, kam chodila na Gymnázium Jana Keplera, pak pokračovala ve studiích na Filozofické fakultě UK a to na katedrách estetiky a teorie kultury. Patnáct let žila s rodinou v Táboře a věnovala se psaní do dětských časopisů. Pohádky, komiksy či zábavně vzdělávací články ilustroval Honza Smolík, její tehdejší manžel. Psala také vzdělávací materiály pro učebnice a vytvořila desítky sad pracovních listů pro základní školy. Deset let učila táborské studenty knihkupectví a knihovnictví a tři roky působila v Husitském muzeu.
Knihy, které publikuje, jsou převážně určené dětem. Prvními čtenáři byly její děti: syn Tobiáš a dcera Jorika. Protože už povyrostly, troufá si Klára napsat taky něco pro starší čtenáře. Takovou vlaštovkou je kniha H. U. S. pro náctileté. S druhým manželem Jiřím W. Procházkou vydali v dubnu 2015 Mrtvou šelmu, kterou otevírají detektivní sérii Souřadnice zločinu. Protože zjistili, že detektivní žánr zajímá i mladší čtenáře, společně napsali v roce 2016 Zločin mezi dinosaury. Druhý díl nazvaný Poprask v divadle kouzel následoval v březnu 2017. Mezi její další díla patří např.  Na hradě BraděVynálezce Alva, komiks Viktorka a vesmírná dobrodružství či Čertice Dorka.
Nejnovějším projektem je komiksová revue Bublifuk. Čtvrtletník pro holky a kluky plný původních českých komiksů zaštítilo nakladatelství Triton.

Zdroj informací a fotografie: klarasmolikova.cz

————————————————

Kelvin by rád vzal na výroční školní ples svou vyvolenou, ta o něj ale nestojí, protože není dost velký frajer. Šanci dokázat opak mu poskytne šílený vědec Erik Nemehelson, který se rozhodne se svou armádou zničit vesmírnou školu.

Kosmuj, kosmuj vykrůcaj! Na škole v hlubinách vesmíru se schyluje k výročnímu plesu. Kelvin na něj touží vzít zářivou Lunu (její druh září – doslova!), ale potom, co na něj prasklo, že není mega supergénius, už u ní nemá šanci. Zatímco si Kelvin láme hlavu nad tím, jak být znovu super cool, uprchne ze svého vězení na asteroidu šílený vědec Erik Nemehelson a spolu s armádou Pimoňů (shoda s Mimoni je čistě náhodná) se řítí na školu. Bitva o záchranu je nevyhnutelná a bude to pořádný tanec!

Ukázka z knihy

Vypadá to, že víc připravení už nebudeme, a tak si Šplecht stoupá za Světelného broka.
„Nezapomeň, musíš zajistit, aby se díval na mého tátu, až se do toho pustí,“ připomínám mu.
„Chápu,“ odpovídá Šplecht a pokládá dlaně na Brokovu hlavu.
„Tati!“ křičím, aby mě slyšel přes zavřené dveře. „Můžeš sem na minutku zaskočit?“
Slyším hudbu. Je tlumená, ale jsem si docela jistý, že to zní jako… (str. 241)

Přečtěte si pokračování ukázky.

Škola ve vesmíru: Nouzové přistání

Autoři: John Martin, Scott Seegert

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 142×200 mm
ISBN: 978-80-253-4042-4
Doporučená cena: 269 Kč

 

 

Knihu Škola ve vesmíru: Nouzové přistání vydalo nakladatelství Fragment.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKřeček v utajení

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2019

zobrazit info o knizePutování skřítka Všudybýlka

Socha, Radomír

Agentura KRIGL, 2019

zobrazit info o knizeKnihožrouti: Tajný čtenářský spolek

Smolíková, Klára

Triton, 2019

zobrazit info o knizeŠkola ve vesmíru: Nouzové přistání

Martin, John – Seegert, Scott

Fragment, 2019

Napsat komentář