Čtení pro ženy – o lásce vážně i nevážně

blossom-1434386-m
Patříte mezi ženy, které rády sáhnou po romantičtější literatuře? Objevte aktuální knihy tohoto žánru, které o lásce pojednávají s citem, něhou i lehkostí!

Autorka Marcela Serranová znovu prezentuje svůj talent proniknout do ženské duše. V knize Sladká nevděčnice přináší povídky o ženách křehkých i silných, mladých i zralých, odvážných i ustrašených, hospodyňkách i intelektuálkách, a vypráví o tom, co mají všechny společné. Knihu jsme vám již představili zde.

Sladká nevděčnice

Autorka: Marcela Serranová
Přeložila: Jana Lišková

Počet stran: 231
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7491-244-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Sladká nevděčnice vydalo nakladatelství Host.

Dvacet povídek o ženách, jejichž hlasy a příběhy se vryjí do paměti ohnivým písmem…
Existují nitky, které spojují vnitřní svět žen kdekoliv na světě: v balkánských uličkách, v Santiagu de Chile i v kraji La Mancha. Občas je to síla smíchu, hodnota přátelství, lásky nebo sexu: jindy zase strach z vyprázdněného manželství, lidského pokrytectví, samoty nebo opuštění blízkým člověkem.

————————————————

Mezilidské vztahy bývají složité. Své o tom ví i hlavní postavy románu S tváří beránka od Magdy Váňové, uznávané české spisovatelky. Dílo obsahuje jak romantickou linii a zápletku, tak i psychologický, napínavý příběh pro náročnější čtenářky.

S tváří beránka

Autorka: Magda Váňová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7244-382-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu S tváří beránka vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Román o dvou bratrech, jejichž manželky byly za svobodna blízkými přítelkyněmi. Filip je fotograf a s Olinou má dvě děti. Jeho manželství funguje, jak obvykle má, ale jde víceméně o povrchní vztah. Starší Zbyšek je uvážlivější, pokračuje v rodinné houslařské tradici a vychovává Filipova syna Ondřeje z prvního manželství, i když je to velký zásah do jeho soužití s Violou. Ve skutečnosti je však trápí, že sami nemají děti, a když Viola otěhotní, anonymní dopisy probudí ve Zbyškovi podezíravost a žárlivost.

————————————————

Další kniha od české autorky Viktorie Veselé pojednává zejména o tom, jak snadné je někdy naletět na povrchní šarm a pozlátko. Jako můry za světlem vypráví o zhoubném románku s okouzlujícím despotou… Přečtěte si ukázku!

Jako můry za světlem

Autorka: Viktorie Veselá

Počet stran: 280
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7466-663-6
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Jako můry za světlem vydalo nakladatelství Alpress.

Jolana, Vilemína, Irma, Pavlínka, každá je jiná povahou, inteligencí i vzhledem. Neměly by nic společného, kdyby nenarazily na muže, který převrátil jejich život vzhůru nohama. Tím je charismatický a dobře situovaný Viktor. Zpočátku je okouzlí šarmem a pozorností, ale každá pak zjistí, že se zapletla s despotou, jehož zajímají převážně sadistické praktiky a ponižování.

————————————————

Je lepší být sama, než si nechat znovu ublížit? Komplikují vztahy akorát život? Na tyto otázky hledá odpověď spisovatelka Lisa Kleypas spolu se svou hlavní hrdinkou Avery, úspěšnou módní návrhářkou, v románu Dívka s hnědýma očima. Nahlédněte do ukázky, kterou jsme vám již představili.

Dívka s hnědýma očima

Autorka: Lisa Kleypas
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 288
Vazba: pevná s přebalem
ISBN: 978-80-7498-073-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Dívka s hnědýma očima vydalo nakladatelství Domino.

Na jedné svatbě se Avery potká s přitažlivým Joem Travisem. Ten muž ji sice magneticky přitahuje, ale Avery už není naivní holka, která se bezhlavě vrhá do vztahů, zvláště pak s atraktivními členy mocné houstonské rodiny. Joeův zájem jí ale lichotí, a tak poprvé v životě udělá to, k čemu nikdy dříve nenašla dost odvahy: vyspí se s ním na prvním setkání, aniž by si dělala jakékoli plány do budoucna. Pro oba to byla noc snů. Ale zatímco se Avery chce nejlepším sexem svého života zaobírat pouze ve vzpomínkách, Joe hodlá pokračovat. Bombarduje ji telefonáty a textovkami, ale Avery nevěří, že o ni má skutečný zájem. Vždyť by mohl mít nejkrásnější holky z města, tak proč by si vybral oplácanou zrzku? Teprve náhodné setkání jim pomůže vnést do všech pochybností jasno, ovšem jen proto, aby se vzápětí zase všechno nečekaně zkomplikovalo.

————————————————

Nástup na vysokou školu v jiném městě nebývá jednoduchý. Jak se co nejlépe vyrovnat s prvními neúspěchy i láskami? Tím se zabývá kanadská spisovatelka K. Tucker v knize Jedna malá lež. Prolistujte si ukázku!

Jedna malá lež

Autorka: K. Tucker
Přeložila: Jana Pacnerová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 125×201 mm
ISBN: 978-80-269-0126-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jedna malá lež vydalo nakladatelství Baronet.

Livia byla vždycky „slečna Dokonalá“, ale po nástupu na prestižní univerzitu zjišťuje, že to s ní zase tak skvělé není. Musí zvládnout první porážky, deziluzi, přizpůsobit své plány do budoucnosti a hlavně změnit přístup sama k sobě. A do toho se jí ještě připlete láska… Není divu, že v tom víru změn natropí pár chybiček. Jenže chyby jsou od toho, aby se napravovaly, a nová Livia bude možná ještě mnohem zajímavější osobnost než ta, za kterou se kdysi považovala.

————————————————

Ústředním tématem dnešní poslední knihy Muchachas [mučačas] je domácí násilí. Hlavní roli v prvním dílu trilogie o něžném pohlaví z pera Katherine Pancolové hrají samotné ženy – vedou při tanci, milují, tvoří, bojují. Zkrátka žijí! Nahlédněte do ukázky.

Muchachas [mučačas]

Autorka: Katherine Pancolová
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 312
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7462-740-8
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Muchachas [mučačas] vydalo nakladatelství Jota.

Na scénu vstupuje Stella, jejíž život je na hony vzdálen od života celebrit v žáru velkoměsta. Rozhodla se utéct od otce tyrana, který bije matku a jako vůdce místní mafie ovládá celé městečko. Nikdo si netroufá postavit se mu. Stella se zoufale snaží žít normální život, uchránit své blízké před vlivem svého otce Raye, ale neustále se střetává s minulostí. Zdánlivě nesourodé osudy hlavních postav se překvapivě spojí v nečekané pointě.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSladká nevděčnice

Serranová, Marcela

Host, 2015

zobrazit info o knizeS tváří beránka

Váňová, Magda

Šulc-Švarc, 2015

zobrazit info o knizeJako můry za světlem

Veselá, Viktorie

Alpress, 2015

zobrazit info o knizeDívka s hnědýma očima

Kleypas, Lisa

Domino, 2015

zobrazit info o knizeMuchachas [mučačas] 1

Pancolová, Katherine

Jota, 2015

zobrazit info o knizeJedna malá lež
série Ten Tiny Breaths (2)

Tucker, K. A.

Baronet, 2015

Čtení pro ženy – o lásce vážně i nevážně - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. lumul lumul napsal:

    Právě jsem dočetla Jako můry za světlem. Chvílema až zamrazilo, protože všichni známe někoho, kdo se chová jako někdo z knížky. Hodně dobře se to četlo, jen chvilku trvalo si zvyknout, kdo je kdo..

Napsat komentář