Vesmír žen

SladkaNevdecnice
Chcete poznat i jiný svět než ten svůj? Nechte se vtáhnout do života dvaceti postav v povídkovém souboru chilské autorky Marcely Serranové. Všechny postavy mají jedno společné. Jsou to ženy a mohly byste jimi být i vy!

Dvacet povídek o ženách, jejichž hlasy a příběhy se vryjí do paměti ohnivým písmem…

Existují nitky, které spojují vnitřní svět žen kdekoliv na světě: v balkánských uličkách, v Santiagu de Chile i v kraji La Mancha. Občas je to síla smíchu, hodnota přátelství, lásky nebo sexu: jindy zase strach z vyprázdněného manželství, lidského pokrytectví, samoty nebo opuštění blízkým člověkem.

Marcela Serranová znovu prokazuje svůj talent proniknout do ženské duše a psychiky. Přináší povídky o ženách křehkých i silných, mladých i zralých, odvážných i ustrašených, hospodyňkách i intelektuálkách a opět se vrací se svým citlivým, moudrým a někdy až krutě pravdivým vhledem do ženského světa.

 

Napsali o knize

Ženy Marcely Serranové mají moc svlékat kůži jako had a oprostit se tak od zátěže minulosti.

Carlos Fuentes, spisovatel

Jedna z nejpopulárnějších latinskoamerických autorek nás vyzývá, abychom s ní navštívili vnitřní vesmír žen.

Mercedes Bermejová, Agencia EFE

Sladká nevděčnice

Autorka: Marcela Serranová
Přeložila: Jana Lišková

Počet stran: 231
Vazba: vázaná
Formát: 135×207 mm
ISBN: 978-80-7491-244-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Sladká nevděčnice vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Mladé ženy bylo označení každého objektu, na který se zaměřily Victorovy oči, každého cíle, který nebyl ona. Byly přízrak, strach, zlo. Jak je jenom nesnášela! Snažila se sama sebe přesvědčit, že jsou všechny hloupé, nevzdělané, k ničemu. Došla až k tomu, že stanovila aritmetické pravidlo: čím větší zadek a prsa, tím nižší inteligenční kvocient. Tak se uklidňovala. (str. 12)

Celou ukázku z knihy si můžete přečíst zde.

 

Marcela Serranová

Marcela Serranová (nar. 1951) je jednou z nejvýznamnějších současných latinskoamerických spisovatelek. Pochází z Chile, z umělecky založené rodiny. Dlouhá léta se věnovala výtvarné tvorbě, má na svém kontě řadu výstav a uměleckých instalací. V roce 1991 publikovala svůj první román Nosotras que nos queremos tanto (My, které se máme tak rády), který se stal senzací roku a získal cenu Sor Juany Inés de la Cruz, jež je oceněním pro nejlepší latinskoamerický román od ženské autorky. Její další romány zaznamenaly stejný úspěch. V češtině jí vyšla kniha Deset žen (2011; česky vydalo nakladatelství Host 2014). Sladká nevděčnice (2013) je jejím nejnovějším dílem.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSladká nevděčnice

Serranová, Marcela

Host, 2015

Napsat komentář