Pátrání pro děti

Dite
Kdo z nás netoužil stát se na chvíli detektivem? Se splněním tohoto snu pomohou následující knihy. Malé děti budou hledat žabičku a další zvířátka v leporelech, větší čtenáři si užijí dobrodružství i legraci během kouzelných příběhů. A nechybí ani pátrání po upírovi.

Není leporelo jako leporelo. To se žabičkou Ellou rozvíjí všestrannost dětského čtenáře. Ella si totiž ráda hraje na schovávanou a najít ji jen zrakem může být těžké. Ale jelikož je sametová, stačí zapojit ruce a je to.

Tohle výjimečné leporelo plné roztomilých žabiček zaujme nejen jednoduchou moderní ilustrací a výraznými barvami, ale také tím, že není jen ke čtení a prohlížení jako většina ostatních. Hlavní hrdinka, žabka Ella, kterou děti najdou na každé dvojstraně, je totiž nádherně sametová. Odhalit ji mezi spoustou dalších žabek pouhým okem je velmi těžké, ale stačí pohladit stránky knihy rukou a Ellu snadno nahmatáte. Výborná zábava pro všestranný smyslový rozvoj dítěte!

Ukázka z knihy

Kde je zabka Ella

Kde je zabka Ella 1

Kde je žabka Ella?

Pohlaď a najdi!
Autorka: Yayo Kawamura
Ilustrovala: Claire Trévise
Přeložila: Ema Potužníková

Počet stran: 10
Vazba: skládaná
Formát: 200×200 mm
ISBN: 978-80-88344-63-6
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Kde je žabka Ella? vydalo nakladatelství Ella&Max.

————————————————

S pomocí dalšího leporela děti odhalí, co se odehrává v jednotlivých místnostech domu. A aby toho nebylo málo, musí najít ukrytá zvířátka a vyřešit jednoduché úkoly.

Oblíbený formát leporela s odklápěcími chlopněmi a posuvnými dvířky poskytuje malým čtenářům chytrou zábavu a zároveň utváří jejich představu o tom, jak to vypadá v jednotlivých místnostech v domě a k čemu tyto místnosti obvykle slouží. Práce s takovouto knihou přispívá rovněž ke zlepšování koordinace ruka – oko. Děti tu objevují zvířátka ukrytá v kuchyni, v obývacím pokoji, v pokojíku, v koupelně či na zahrádce a řeší jednoduché úkoly zaměřené na rozvoj pozornosti a základních matematických představ.

Ukázka z knihy

Kam se schovala zviratka v dome

Kam se schovala zviratka v dome 1

Kam se schovala zvířátka v domě

Hádanky pro nejmenší
Autorka a ilustrátorka: Anja Boretzki
Přeložila: Barbora Strnadová

Počet stran: 10
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-88344-54-8
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kam se schovala zvířátka v domě vydalo nakladatelství Ella&Max, kde najdete další ukázky z leporela.

————————————————

Paní učitelka Jasmína Bílá se opět vrací na scénu, a tentokrát v adventním čase. Spolu se svými žáky zažije přímo kouzelné dobrodružství a přiblíží, jak to mají víly s Vánocemi.

Vánoce jsou kouzelné už samy o sobě. A co teprve, když je zažijete ve třídě s vílí paní učitelkou Jasmínou Bílou.
Čeká vás nové dobrodružství. Nechte si vyprávět, jak tráví adventní čas žáci kouzelné třídy, a načerpejte tu pravou vánoční atmosféru při zdobení stromečku nebo pečení cukroví. Také se dozvíte, jestli i víly dostávají dárky.
Kouzelná vánoční knížka je tu pro všechny začínající čtenáře, kteří netrpělivě čekají na Ježíška.
Pusťte se do čtení. Hezké Vánoce!

Ukázka z knihy

„Brzy budou Vánoce,“ oznámila dětem v prosinci paní učitelka Jasmína Bílá, „je nejvyšší čas se na ně připravit. Nachystejte si barevné papíry, tužku a lepidlo.“
Ve třídě to zašumělo. Adélka s Maruškou se na sebe významně podívaly. Tušily, že přijde na řadu nějaké to čarování.
„Já lepidlo nemám,“ přihlásil se Patrik.
minule si ho odnesl ze školy domů. (str. 9)

Kouzelna trida o vanocich

Doporučujeme

Sledujte dobrodružství žáků z Kouzelné třídy od začátku.

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Kouzelná třída o Vánocích

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 167×220 mm
ISBN: 978-80-271-1799-4
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Kouzelná třída o Vánocích vydalo nakladatelství Grada. Můžete si prohlédnout ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Na začátku stála krádež osmi kouzelných podkov, která se odehrála před Královskými hrami. Dívka Filipa se je rozhodla vypátrat a při tom se může spolehnout na pomoc svých kamarádek-poníků.

Uprostřed moře leží kouzelný ostrov, kde na hradě s mnoha věžemi vládne královská rodina poníků. Právě se chystají každoroční Královské hry, kde bude soutěžit i poník Květa, kamarádka princezny Romany.
Ostrov ale zůstává v ohrožení po zmizení osmi kouzelných podkov. Holčička Filipka, jejímž posláním je podkovy najít a Rytířov zachránit, zatím objevila jen jednu jedinou podkovu. Čas se však neúprosně krátí… Dokáže Filipka za pomoci kamarádek Květy a Romany vypátrat další ze ztracených podkov?

Ukázka z knihy

Filipka Donaldová ospale zamžourala a rozhlédla se po neznámém pokoji. Na chviličku vůbec nevěděla, kde je. Pamatovala si, že jela s rodinou na prázdniny k moři, ale tohle nebyl jejich prázdninový domek. Podstel vedle ní se jí zdála obrovská, byla vystlaná slámou a pelest ve tvaru podkovy zdobily kokardy. A v té velké posteli tvrdě spal poník – princezna Romana!

Můžete si přečíst zbytek ukázky.

Království poníků: Kouzelný závod

Autorka: Chloe Ryderová
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Formát: 135×203 mm
ISBN: 978-80-271-2232-5
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Království poníků: Kouzelný závod vydalo nakladatelství Grada. Podívejte se na první díl.

————————————————

Aby hlavní hrdinka Alva dokázala, že je rozenou vyšetřovatelkou, rozjede pátrání na vlastní pěst. Bude se muset vypořádat s čarodějkou, cizinci i přírodními podmínkami. Dokáže dopadnout zločince?

Vikingská dívka Alva je cílevědomá, zvědavá, chytrá a odvážná. Nejvíc ze všeho touží po tom, stát se vyšetřovatelkou jako její strýc Magnus.
Chce to tak moc, že se za tajemnou záhadou vydává uprostřed noci do hor, jen v doprovodu svého věrného vlka Fenrira. Jestli chce něco dokázat, nesmí se bát, přestože se v horách toulá nebezpečný zločinec.
Alva si musí poradit s tajemnými runami, se zlou čarodějkou a s neznámými cizinci, musí čelit zášti, nepřátelství a chamtivosti a zdolat ledové hory. A hlavně musí být na místě činu první! Jenomže to, co objeví, vyvolá jen další otázky…
Odhalí nakonec zločince a najde záhadný poklad?

Ukázka z knihy

Buch, buch, buch.
Alva se prudce posadila na svém slamníku. Nebyla ve vodě. Byla doma. Tělo měla pokryté tenkou vrstvičkou potu. Oheň stále ještě žhnul oranžovou září a rodina se neklidně probouzela, vyrušena hlasitým bušením na dveře.
„U Tórových kostí““ hartusil strýček Magnus, zatímco malý bratříček, Ivan, začal vřískat, protože i jeho rámu vzbudil. Brianna, Alvina matka, vzala plačícího chlapce do náručí, aby ho utišila. (str. 11)

Záhada run

Pradávné tajemství Vikingů
Autorka: Janina Ramirezová
Ilustroval: David Wyatt
Přeložila: Kristina Hlaváčková

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 138.2×198 mm
ISBN: 978-80-271-2599-9
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Záhada run vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Dvojice dětských detektivů se snaží rozplést komplikovaný případ spojený s tajemným obrázkem dvou netopýrů. Ten se objevuje na každém místě krádeže. Dobrodružství i legrace jsou zaručeny!

Nerozlučné kamarády Páťu s Gábou čekají letní prázdniny a spolu s nimi jedno velké detektivní dobrodružství.
Společně pátrají po ukradených věcech a vydávají se po stopě tajemného obrázku dvou netopýrů, který jim nedá spát. Netopýři se totiž objevují všude, kde se něco ztratí.
Jako rození detektivové děti pomalu rozplétají podivný případ a jsou čím dál blíž k dopadení pachatele krádeží. Zažijí nebezpečí i legraci a poznají, že nikdo není na první dojem takový, jaký se zdá být.
Podaří se jim záhadného zloděje nakonec odhalit?

Ukázka z knihy

„Páťo, pospěš si!“ volala Gába na Patrika přes celou školní chodbu.
Páťa, jak mu říkala jen ona, se loudal v šatně. Dumal, jakou barvu tkaniček si vybrat. Všichni už znali jeho slabost pro barevné tkaničky. V batohu nosil vždy minimálně pět párů. „Vezmu si ty červeno-žluté. Vypadají vesele a dnes máme co slavit,“ zaradoval se a začal provlékat tkaničky dírkami ve svých bílých botaskách.

Dva netopyri na taliri ukazka

Zjistěte, jak pokračuje naše ukázka.

Dva netopýři na talíři

Případ pro malé detektivy
Autorka a ilustrátorka: Dagmar Medzvecová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-1715-4
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Dva netopýři na talíři vydalo nakladatelství Grada. Můžete si přečíst další ukázku.

O autorce

Dagmar Medzvecová je ilustrátorka, kreslířka, spisovatelka a máma dvou holčiček. Svoji tvorbu věnuje především dětem. Nechává štětce, pastelky a grafické pero utvářet fantaskní světy plné pohádkových postav, lesních víl, skřítků, zvířat a přírody. Narodila se v roce 1986 v malém městě Stod v západních Čechách a v současné době žije se svojí rodinou v Praze.
Malování, kreslení a psaní ji baví od dětství – nevynechala snad jedinou výtvarnou soutěž. Přestože je jejím vzděláním knihovnictví a informatika (tomuto oboru se věnovala jak na střední, tak vysoké škole), po několika letech práce ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje a následné práce v soukromém sektoru se vrátila ke své největší lásce – k pastelkám, štětcům a psacímu peru.
Spojení knih a obrázků je pro ni tou nejhezčí možnou kombinací a inspirací jsou jí její dvě malé dcerky. Svými texty a obrázky pravidelně přispívá do dětského časopisu Dráček. Mezi její díla patří Kniha skřítků náladovníčků.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Poslední příběh přenese dětské čtenáře do Prahy za vlády císaře Rudolfa II. Dcera alchymisty se snaží vyřešit dvě vraždy, které se staly na hřbitově. Nic neobvyklého, kdyby oběti neměly na sobě otisky upířích zubů…

Napínavá detektivka z rudolfinské Prahy. Dcera alchymisty Giovanniho da Ponte Fiorella spolu se svými přáteli vyšetřuje dvě vraždy, které se staly za hranicemi Starého Města, na nuselském hřbitově. Oběti mají na těle otisky upířích zubů a upír byl na hřbitově také spatřen. Místní farář je učený muž a nevěří na síly pekla, je však povinen povolat inkvizici…

Hřbitov upírů (audiokniha)

Autor: Vlastimil Vondruška
Interpretka: Eva Josefíková

Vazba: CD
ISBN: 8590236107922
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Hřbitov upírů vydalo nakladatelství Radioservis, kde si můžete poslechnout ukázku.

O autorovi

Vlastimil Vondruška (nar. 1955 v  Kladně) je český spisovatel, historik a publicista, autor řady historických románů. Působil v Československé akademii věd, v Národním muzeu v Praze, jako podnikatel se řadu let zabýval výrobou kopií historického skla (založil sklárnu Královská  huť v Doksech). V posledních letech se věnuje výhradně literatuře a historii spolu se svou ženou Alenou, která je rovněž spisovatelkou. Napsal více než padesát vědeckých studií a článků o dějinách hmotné kultury, mnoho knih vědeckých a populárně naučných, více než čtyřicet historických románů pro dospělé (některé z nich pod pseudonymem Jan Alenský) a několik knih pro mládež. Přízeň čtenářů si získal především historickými detektivkami z doby vlády Přemysla Otakara II. Jeho nejúspěšnějším titulem je čtyřdílná Přemyslovská Epopej (reportáž z prezentace knihy). Dosud prodal více než půl milionu knih. Mezi jeho díla patří např. Ulička hanbyVzpoura goliardůOsmanský tábor či  Husitská epopej. Za svou práci obdržel roku 1987 Cenu literárního fondu, roku 2005 od Mezinárodního sdružení pro dětskou knihu Zlatou stuhu IBBYv kategorii Literatura faktu a populárně naučná literatura pro mládež a v letech 2006 až 2013 několik Cen čtenářů. Přečtěte si náš rozhovor s autorem či reportáž z autogramiády.

Zdroj informací: nakladatelství Vyšehrad


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKde je žabka Ella?
Pohlaď a najdi!

Kawamura, Yayo

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeKam se schovala zvířátka v domě
Hádanky pro nejmenší

Boretzki, Anja

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeKouzelná třída o Vánocích

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2020

zobrazit info o knizeKrálovství poníků: Kouzelný závod

Ryderová, Chloe

Grada, 2020

zobrazit info o knizeZáhada run
Pradávné tajemství Vikingů

Ramirezová, Janina

Grada, 2020

zobrazit info o knizeDva netopýři na talíři
Případ pro malé detektivy

Medzvecová, Dagmar

Grada, 2020

zobrazit info o knizeHřbitov upírů (audiokniha)

Vondruška, Vlastimil

Radioservis, 2020

Napsat komentář