Vladimír Plešinger získal na festivalu Lidé a Země cenu Kompas

463984_around_the_world_2
Cena Kompas Lidé a Země byla na Festivalu Lidé a Země udělena publicistovi Vladimíru Plešingerovi, mj. autorovi knih Peru pod kůží, Kniha Konga a Na střeše Afriky.

Cenu převzal z rukou šéfredaktorky časopisu Lenky Klicperové na slavnostním večeru k 60. narozeninám časopisu Lidé e země.

Festival Lidé a Země vyvrcholil slavnostním narozeninovým večerem, kde mimo jiné vystoupili cestovatelé Miloslav Stingl a Vladimír Plešinger, Pavel Pavel, Petr Horký a Miroslav Náplava a další. Vyprávění cestovatelů, autorů a fotografů střídala etnická taneční a hudební vystoupení. V průběhu večera byla časopisem LaZ udělena cena Kompas Lidé a Země za mimořádný přínos českému cestovatelství a publicistice Vladimíru Plešingerovi, který zasvětil svůj život cestám především po Jižní Americe a Africe. Své zážitky jedinečným způsobem zprostředkoval čtenářům ve svých knihách a na stránkách časopisu Lidé a Země, kde publikoval po desítky let.

Šéfredaktorka časopisu Lidé a Země Lenka Klicperová a spisovatel Vladimír Plešinger.

Šéfredaktorka časopisu Lidé a Země Lenka Klicperová a spisovatel Vladimír Plešinger.

Miloslav Stingl se podepíše ostravským čtenářům

Známý český spisovatel, cestovatel, etnograf a čestný náčelník indiánského kmene Kikapú PhDr. Miloslav Stingl se podepíše čtenářům ve čtvrtek 3. května od 16 hodin v nedávno otevřeném knihkupectví Knihy Dobrovský v OC Forum Nová Karolina v Ostravě. Miloslav Stingl v posledních letech vydal knihy Ostrovy krásy, lásky a lidojedů, 2012 a Sex v pěti dílech světa.

Příští týden vstoupí do kin film podle bestselleru Paula Tordaye

Lov lososů v Jemenu, absurdní a originální román  o bláznivém projektu na vybudování řeky pro lososy v jemenské poušti, se dočkal filmového zpracování. A ne ledajakého – do režisérské stoličky usednul uznávaný švédský tvůrce Lasse Hallström (Pravidla moštárny, Ostrovní zprávy, Milý Johne atd.), v hlavních rolích se představí Ewan McGregor, Emily Blunt a Kristin Scott Thomas. Trailer k filmu, který od 3. května do českých kin  uvádí distribuční společnost HCE, najdete ZDE.

Kromě knihy Lov lososů v Jemenu vydalo Nakladatelství JOTA od Paula Tordaye i román Bordeaux.

 

Hvězda Hunger Games v Česku natáčí film podle knihy Serena

Jennifer Lawrence – představitelka hlavní role ve filmu Hunger Games – a Bradley Cooper právě v ČR natáčí film podle bestselleru Rona Rashe Serena.

Strhující drama novodobé Lady Macbeth, jenž je kvůli touze po moci schopna obětovat úplně všechno vydalo Nakladatelství JOTA v rámci prestižní Zlaté edice,  která přináší díla současných renomovaných světových autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBordeaux
Vášeň až do dna

Torday, Paul

Jota, 2008

zobrazit info o knizeSerena
Když žena touží po moci

Ron Rush

Jota

zobrazit info o knizeNa střeše Afriky
Habeší za války, Etiopií v míru

Plešinger, Vladimír

Jota, 2012

zobrazit info o knizePeru pod kůží

Plešinger, Vladimír

Jota, 2010

zobrazit info o knizeSex v pěti dílech světa

Stingl, Miroslav

Jota, 2012

zobrazit info o knizeOstrovy krásy, lásky a lidojedů
Díl první

Stingl, Miloslav

Jota, 2011

zobrazit info o knize2012
Mayové, jejich civilizace a zánik světa

Miloslav Stingl

Jota, 2010

zobrazit info o knizeLov lososů v Jemenu

Torday, Paul

Jota, 2007

zobrazit info o knizeKniha Konga

Plešinger, Vladimír

Jota, 2007

Vladimír Plešinger získal na festivalu Lidé a Země cenu Kompas - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Tak nepotěším příznivce Miloslava Stingla – zítřejší autogramiáda v Ostravě byla ze zdravotních důvodů zrušena (dle zprávy z nakldatelství)…

Napsat komentář