Pohádkové příběhy pro děti

DetiCtou
Znají už vaše děti všechny tradiční pohádky nazpaměť a vy nevíte, co jim číst na dobrou noc? Máme pro vás pět knížek s kouzelným pohádkovým příběhem, který si vaše dítka okamžitě zamilují!

Milé a veselé čtení čeká na všechny čtenáře s babičkou i bez v knize Půjčovna babiček vydané v edici Druhé čtení nakladatelstvím Albatros.

Půjčovna babiček

Autorka: Maria Marjanska-Czernik

Ilustrace: Barbora Buchalová
Počet stran: 52
Provedení: vázaná

Přečtěte si více o knize Půjčovna babiček, kde najdete také ukázku z ní

Každé dítě potřebuje babičku – malé, větší, dokonce i tak velké, že se to stydí přiznat. Vždyť babička je úžasná bytost, která má vždycky čas, bývá trpělivá, dobře vaří a umí vyprávět pohádky… Ale co děti, které ji nemají? V této knížce si malí hrdinové poradí – babičku si vypůjčí. Ale zas tak úplně jednoduché to není – potřebujete k tomu trochu odvahy i pomoc. 

Ve velké prosluněné místnosti seděla mladá, přívětivá paní a usmívala se. Ze všech stran ji obklopovaly knihy. Police stojící podél stěn byly přeplněné tenkými i tlustými svazky. Knížky se kupily také na stolku uprostřed. Najednou dveře do místnosti zaskřípaly a pootevřely se.
„Kdo je to? Kdo přišel?“ zeptala se paní Světlá.
„Já…“ ozval se nesmělý hlásek.
„Proč nikoho nevidím?“
„Protože jsem maličký,“ odpověděl hlas potichu.

––––––––––––––––––––

Známý příběh chudého Karlíka, jenž navštíví velkou továrnu na čokoládu, vaše děti možná znají z filmového plátna. Nakladatelství Knižní klub právě připravilo již druhé vydání knižní předlohy tohoto trháku!

Karlík a továrna na čokoládu

Autor: Roald Dahl

Ilustrace: Quentin Blake
Počet stran: 208
Provedení: vázaná

Přečtěte si více o knize Karlík a továrna na čokoládu, kde najdete také ukázku z ní 

Karlík Bucket náhodou získá los, který mu umožní navštívit továrnu na čokoládu. Návštěva se pro všechny děti kromě Karlíka promění v hrůzný zážitek, protože Umpa-lumpové je postupně vytrestají za jejich špatné vlastnosti. Nakonec zbývá jen Karlík, pro kterého majitel Willy Wonka přichystal nebývalé překvapení.

Dědeček Pepa se naklonil dopředu, dotkl se dlouhým kostnatým prstem Karlíkova kolena a tiše řekl: „Ale ze všeho největší záhadou, Karlíku, byly stíny v továrních oknech! Lidé, co stáli na ulici, viděli, jak se za matovanými skly oken pohybují malé temné stíny!“
„Stíny koho?“ zeptal se dychtivě Karlík.
„Zrovna takhle se ptali všichni. ‚Továrna je plná dělníků!‘ volali s podivem. ‚Ale vždyť dovnitř nikdo nevešel! Brána je zamčená! Z toho by se jeden zbláznil! A nikdo odtud nevychází!‘“

––––––––––––––––––––

Spoustu neuvěřitelného dobrodružství ve stylu příhod barona Prášila si malí čtenáři užijí v třetím pokračování série o pohádkovém strýčku Ludvíkovi. Knihu izraelského autora Jannece Leviho vydalo nakladatelství Práh.

 Strýček Ludvík v sibiřské džungli

Autor: Jannec Levi

Ilustrace: Janiv Šimoni
Počet stran: 88
Provedení: vázaná

Přečtěte si více o knize Strýček Ludvík v sibiřské džungli 

Na našich stránkách si můžete přečíst také recenze všech doposud vydaných dílů: Strýček Ludvík v honduraských stepích, Strýček Ludvík se švýcarské poušti a Strýček Ludvík v sibiřské džungli

Knížky Dobrodružství strýčka Ludvíka sice zatím u nás nedosahují tak závratných prodejů, jako v Izraeli, ale své čtenáře si již našly.
Snad k tomu pomůže i obohacení knižní série třetím dílem.

‚Hm, vypadá to, že jsem přece jen dorazil tam, kam jsem potřeboval,‘ došlo mi. Zaťukal jsem na dveře a chvíli čekal.
Ale nic se nestalo a nic nebylo slyšet.
Zaťukal jsem ještě jednou a znovu – vůbec nic.
Zaťukal jsem potřetí a tentokrát jsem za dveřmi slyšel nějaký pohyb. Někdo tam je. Přibližovalo se to víc a víc, až jsem uslyšel zvuk odemykajícího zámku a dveře se konečně skřípěním otevřely.“
Strýček Ludvík se zatvářil, jako by ucítil něco, co opravdu ošklivě smrdí.

––––––––––––––––––––

Nudit se vaše ratolesti nebudou ani u čtvrté části poutavé série o Panu Gumovi. Pan Guma je naprostý poděs, bez lásky k dětem či smyslu pro legraci.  Zjistí Pája, proč se schovává ve větrném mlýně? Titul vydalo nakladatelství Brio, jež je součástí nakladatelství Slovart.

Pan Guma a krystaly moci (4)

Autor: Andy Stanton

Ilustrace: David Tazzyman
Počet stran: 200
Provedení: brožovaná

Přečtěte si více o knize Pan Guma a krystaly moci (4) 

Zdravím vás, děti, v tento temný a sychravý večer. Přisedněte ke krbu, neboť toto je chvíle, v jakých se spřádají podivné příběhy. Příběhy, jako je ten o Páje a starém zchátralém mlýně dole u řeky. Jaké to děsivé tajemství onen mlýn skrývá? Pročpak se tu ukrývá pan Guma? A kolik toho ví Stará Babča? Přisedněte, děti, neboť to vše vám nyní vyjevím…

Slunce se na Páju smálo z oblohy, veverky jí mávaly tlapkami, když šla kolem, a pošťáka přepadlo několik set křupavých levhartíků – sesypali se na něj, sebrali mu čepici a utíkali s ní ulicí pryč.
„Ach,“ oddychla si Pája, „všechno je zase jako obvykle. A už jsem skoro u domku Starý Babči… Ale to je divný,“ zamračila se a lépe se podívala. „Tohle vůbec nevypadá jako domek Starý Babči. Zaprvý to tu vypadá daleko říčněji. A taky si nemůžu pomoct, ale mám dojem, že místo domku Starý Babči tu stojí větrnej mlejn.“

––––––––––––––––––––

Máte-li doma neposedné předškoláčky a budoucí nadšené řidiče, pořiďte jim veselou knihu o dopravních prostředcích a zvířátkách, která je ovládají. Bohatě ilustrovanou publikaci vydalo nakladatelství Grada.

Nejveselejší kniha o autech

Autoři a ilustrátoři: Mauri Kunnas, Tarja Kunnas

Počet stran: 48
Vazba: vázaná

Přečtěte si víc o knize Nejveselejší kniha o autech a prolistujte si ukázku z ní 

Líbí se vám auta? Pak je tahle knížka, plná barevných obrázků, přesně pro vás. Seznámíte se s různými druhy aut, dozvíte se, jak se jmenují jejich části a pobavíte se řadou veselých příběhů. Kozel nebo krokodýl řídí vše od závodního auta až po náklaďáky, cisterny a autobus. Jejich příběhy jsou zábavné a na obrázcích je tolik podrobností, že si je můžete prohlížet celý den.

Jednoho zimního dne čekal Medard v autě, zatímco se pan Gator účastnil důležité schůze. Kozlík měl puštěný motor, takže bylo v autě pěkně teplo. Zničehonic slyší tenoučký hlásek.
„Vypni motor,“ říká.
Medard se vylekal, protože nikoho neviděl.
„Vypni motor,“ opakoval hlásek.
Pořád nikoho neviděl, dokud se na přístrojovou desku nevyškrábal malinký mužíček s plynovou maskou.
„Ještě jednou – vypni ten motor!“ požadoval.


Z dnešních pohádkových tipů je to vše. Zaujala vás nebo vaše děti některá z těchto nápaditých knih? Napište nám!

Tyto knihy a spoustu dalších si můžete vydražit také v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStrýček Ludvík v sibiřské džungli

Levi, Jannec

Práh, 2013

zobrazit info o knizePůjčovna babiček

Buchalová, Barbora - Marjanska-Czernik, Maria

Albatros, 2013

zobrazit info o knizeKarlík a továrna na čokoládu

Dahl, Roald

Knižní klub, 2013

zobrazit info o knizePan Guma a krystaly moci (4)

Stanton, Andy

Brio, 2013

zobrazit info o knizeNejveselejší kniha o autech

Kunnas, Mauri - Kunnas, Tarja

Grada, 2014

Napsat komentář