Knižní tipy pro rozvoj zálib

kniha
Máte svůj oblíbený koníček? Je jím háčkování, luštění křížovek, zpěv nebo poznávání českých památek? Pojďte se dnes s námi podívat na šest knih, které jsou spolehlivým dárkem k rozvoji zálib!

Chodíte do lesa a máte rádi ptáky? Zkoušeli jste někdy rozpoznat podle zpěvu, o kterého ptáka se jedná? Tak to se vám určitě bude líbit kniha Ptáci našich lesů a zahrad, kterou vydalo nakladatelství Alpress! Ke knize je také přiloženo CD s ptačími zvuky, které vás naučí zpěv opeřenců rozpoznat!

Ptáci našich lesů a zahrad

Autor: Owen Roberts a Hannu Jännes

Počet stran: 64
Formát: 205×235
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Ptáci našich lesů a zahrad

Zeptejte se ornitologů, kolik ptačích druhů jsou schopni rozpoznat podle zpěvu, dřív než je uvidí. Určitě víc než padesát procent. Zkuste se to naučit také – a prvním krokem může být návštěva lesa či zahrady, kde vás brzy zrána přivítá ptačí koncert. Chce jen trochu trpělivosti a času rozlišit jednotlivé ptáky a jejich hlasy. Právě tato kniha vám pomůže.

————————————

Pokud si rádi prozpěvujete lidové písně, i pro vás tu máme jeden tip. Kniha Zpěvy Čech, Moravy a Slezska obsahuje soubor lidových písní ze všech tří regionů. Knihu vydalo nakladatelství Grada.

  Zpěvy Čech, Moravy a Slezska

Autor: Stanislav Jelínek

Počet stran: 144
Formát: 170×240
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Zpěvy Čech, Moravy a Slezska

Prolistujte si také ukázku z knihy!

Harmonické vybavení písní vychází z národní hudební tradice a je přizpůsobeno dané oblasti. Písně jsou upraveny pro tři hlasy – soprán, alt a mužský hlas, kdy autor vychází vstříc současné praxi s nedostatkem mužských hlasů. Každý z hlasů může být zastoupen hudebními nástroji, zejména zobcovými flétnami. Písně lze provádět i ryze instrumentálně či s klavírním doprovodem.

————————————

Někdy navštěvujeme místa, o nichž víme velmi málo. Pojďte si projít s knihou Neznámé Čechy V – Severovýchodní Čechy! Kniha vás provede nejen poutními místy, ale také historií a zajímavostmi českých památek vyskytujících se v severovýchodních Čechách. Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Neznámé Čechy V – Severovýchodní Čechy

Autor: Václav Vokolek

Počet stran: 288
Formát: 230×168
Vazba: Pevná bez přebalu

Přečtěte si více o knize Neznámé Čechy V – Severovýchodní Čechy

Podívejte se také na ukázku z knihy!

V pátém svazku cyklu Neznámé Čechy se představí region na sever a východ od Prahy, od Liberce až po hranice s Moravou. Máme možnost objevit mnoho inspirativních míst, která skrývají svědectví o historických událostech nebo poskytují duchovní zážitek. Blíže se autor zabývá nejen většími městy (Jablonec nad Nisou, Liberec, Česká Lípa, Turnov, Jičín), ale dozvíme se více také např. o těchto zajímavých místech: Ještěd, Trosky, Mužský, Drábské světničky, Broumovský klášter, Kořenov, Dobruška a další.

————————————

Tvořilky budou mít radost, dostane-li se jim do rukou kniha Háčkované krajkové luční kvítí, která nabízí sto krásných vzorů pro háčkování tenkou přízí. Knihu vydalo nakladatelství Metafora.

  Háčkované krajkové luční kvítí

Autor: Sainio Caitlin

Počet stran: 128
Formát: 223×223
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Háčkované krajkové luční kvítí

Přečtěte si také náš článek S háčkem v ruce aneb louka plná květin

Pokud vás kniha zaujala, můžete si také přečíst naši recenzi Na louce aneb s háčkem v ruce 2 

Rádi byste měli celý rok doma kouzelnou zahrádku? Uháčkujte si ji. Nabízíme vám nepřeberné množství vzorů, takže vám pod rukama vyrostou lístky, kytičky a všelijaké rostlinky všech ročních období. Najdete tady všechno možné – od krajkových květů po něžné kapradiny, ve všech odstínech a barvách, v nejrůznějších stylech i provedeních. Květinky vypěstované z příze mohou udělat radost přátelům, ozdobit zabalené dárky či pohlednice, zkrášlit váš byt pověšené na zdi nebo se stát originální ozdobou vašeho oblečení.

————————————

Baví vás vylepšovat své oblečení batikou nebo jinou malbou na textil? Kniha Trika od Aptáka vám představí různé další způsoby, jak si trička originálně vyzdobit! Titul vydalo nakladatelství Grada.

Trika od Aptáka 

Autor: Irena Slavíková

Počet stran: 64
Formát: 170×240
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Trika od Aptáka

Autorka tvoří pod značkou Apták, která má již řadu příznivců z řad laiků i odborné veřejnosti. Využívá v malbě na textil široký záběr technik a nápadů, nebrání se žádnému experimentu a čtenáři poskytne odlehčený a originální pohled na tvorbu. Zájemce se naučí základům nových postupů v batice, malbě na textil, ve využití různých druhů tiskátek, šablon a sprejů, a také ladění vzájemných barevných kombinací při zdobení textilu. Publikace je užitečná všem, kteří rádi tvoří, hrají si a netradičně obléknou sebe a své blízké do autorského svršku.

————————————

Na konec jsme si nechali něco pro vášnivé křížovkáře. Klasické křížovky, ale i osmisměrky či kriskrosy najdete v knize Křížovkářský maximix na zimu, kterou vydalo nakladatelství Fragment.

  Křížovkářský maximix na zimu

Počet stran: 256
Formát: 145×205
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Křížovkářský maximix na zimu

Podívejte se na to, jak křížovky v knize vypadají

 

Luštěte a zpříjemněte si dlouhé zimní večery. Naše velká kniha luštění se švédskými křížovkami, osmisměrkami, kriskrosy a číselnými křížovkami je skvělým společníkem pro volné chvíle.


Dnešní příliv knižních dárků je u konce. Která z knih by vás pod stromečkem nejvíce potěšila?

Tyto a další knihy si můžete také vydražit
v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePtáci našich lesů a zahrad

Roberts, Owen - Jännes, Hannu

Alpress, 2013

zobrazit info o knizeZpěvy Čech, Moravy a Slezska
120 lidových písní

Jelínek, Stanislav

Grada, 2013

zobrazit info o knizeNeznámé Čechy V
Posvátná místa severovýchodních Čech

Vokolek, Václav

Mladá fronta, 2013

zobrazit info o knizeHáčkované krajkové luční kvítí
100 nádherných vzorů květin a lístků pro háčkování tenkou přízí

Sainio, Caitlin

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeKřížovkářský maximix na zimu

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeTrika od Aptáka
malovaná, batikovaná, razítkovaná

Slavíková, Irena

Grada, 2013

Napsat komentář