Svět francouzského komiksu

flasinet-nahled
Dnes vám představíme titul uznávaného výtvarníka. Netradiční kniha slouží jako tzv. storyboard k animovanému superfilmu. Máte tak jedinečnou šanci nahlédnout do tvorby tohoto komiksového mága, jehož příběhy i kresby vás zkrátka ohromí!

Flašinet měl být animovaný superfilm, na němž francouzský komiksový mág Nicolas de Crécy, který hned po škole nastoupil do Disneyho studia, pracoval několik let. Čeští čtenáři znají již de Crécyho parodickou variaci na superhrdinské příběhy v komiksovém albu Pan Ovocňák, postapokalyptickou Dobu ledovou (Meander, 2008), kterou jsme vydali již ve třetím dotisku, nebo úsměvného Krále sjezdovky.

Flašinet

Autor a ilustrátor: Nicolas de Crécy
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 300×200 mm
ISBN: 978-80-87596-68-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Flašinet vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

flasinet-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Nicolas de Crécy (*1966) studoval na Vysoké škole užitých umění v Marseille a komiks v Angouleme. Nějaký čas pak sbíral zkušenosti v Disneyho studiích, mezitím již pracoval na komiksu Foligatto (1991). Již toto první album získalo několik cen. Následovala třídílná autorská série Nebeský bibendum (1994, 1999, 2002), v níž de Crécy rozvíjí neuvěřitelné osudy tuleně v bájném městě New York sur Loire, se scénáristou Sylvainem Chometem vytvořili sérii Léon Výstředník (Léon la came, 1995, 1997, 1998) a další komiksová alba a obrazové knihy. Kromě toho se věnuje i kreslenému filmu. Nakladatelství Meander vydalo de Crécyho oceňované komiksy Doba ledová, Flašinet, Nebeský bibendum, Salvatore a nyní Visa Transit I a Visa Transit II.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFlašinet

de Crécy, Nicolas

Meander, 2015

Napsat komentář