Vyhrajte nový případ Eriky Fosterové

bryndza soutez uvod (1)
Vyšetřovatelka Erika Fosterová nachází mrtvolu vlivného politika v jeho vlastní posteli! Jak se ale zdá, tahle vražda nechává všechny kolem klidné. Ovšem pouze do okamžiku, než se k jedné vraždě začnou přidávat další… To by už mohlo znamenat vážný problém nejenom pro policii, ale i politiky.

Mrtvola, která nikomu nevadí

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra.

Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty. Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen… a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie.

Čas do dalšího útoku vraha se krátí a je na Erice, aby rozpletla síť důkazů a zodpověděla zásadní otázky: Co spojuje oběti dohromady, kdo další je zapleten do skandálu a jak daleko jsou mocní ochotní zajít, aby ochránili své vlastní zájmy?

Anděl smrti

Autor: Robert Bryndza
Přeložila: Kateřina Elisová

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Vydáno: 04/2024
ISBN: 978-80-271-3688-9

Přečtěte si více o knize Anděl smrti, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. Můžete si stáhnout i kompletní ukázku.

logo_Cosmopolis_120x60

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

Ukázka z knihy

Dřevěná prkna vrzala a ve vzduchu se vznášela zvláštní nehybnost jako tíživý pocit před bouří. Světla londýnského panoramatu vrhala ostré odlesky do potemnělého obývacího pokoje a kuchyně a ticho přerušovalo jemné šumění. Za velkou světlou pohovkou ve tvaru písmene L stálo v zadní stěně zabudované obrovské akvárium s rybičkami. Skupina bělostných medúz se vlnila a pohybovala po akváriu v rytmu vzduchového čerpadla a mezi bublinami se nehnutě vznášely dvě nemrkající, žalostné ploché šedé rybky. Modré světlo z akvária se odráželo na draze vypadajících nerezových skříňkách a pracovních plochách v kuchyni. Bez spotřebičů, čistá a přehledná, ten typ kuchyně, kterou jen příležitostně používají najatí dodavatelé jídla. Erika prošla kolem desky z kamene protkané oranžovo-hnědými žilkami k pootevřeným dveřím vedoucím z kuchyně. Na prahu zaváhala, když ji do nosu uhodil tolik známý nevábný pach smrti. Pak dveře otevřela. Tlusté závěsy byly zatažené a uprostřed zůstala patnácticentimetrová mezera. Oranžový pruh osvětloval bledé tělo mohutného bílého nahého muže na posteli.

O autorovi

Robert Bryndza je autorem mnoha bestsellerů, kterých se jen v anglickém jazyce prodalo více než pět milionů výtisků. Proslavil se především svými thrillery. Jeho debut na poli detektivních thrillerů, Dívka v ledu, vyšel v Británii v únoru 2016 a během prvních pěti měsíců se ho prodal jeden milion výtisků. Po Dívce v ledu, kde Robert představil vyšetřovatelku Eriku Fosterovou, pokračoval v této sérii knihami Noční lov, Temné hlubiny, Do posledního dechu, Chladnokrevně, Smrtící tajnosti a Osudné svědectví, jež se také staly světovými bestsellery. Poté se Robert zaměřil na novou sérii thrillerů s hlavní hrdinkou Kate Marshallovou, bývalou policistkou, která se stala soukromou vyšetřovatelkou. Hned první kniha ze série s názvem Kanibal z Nine Elms se stala nejprodávanější knihou na americkém Amazonu. Na tento úspěch navázal dalšími případy Kate Marshallové Mlha nad Shadow SandsPropast smrti a Ďáblova cesta. Na podzim roku 2023 vyšel samostatný thriller: Tíživé ticho se stalo největším knižním překvapením roku 2023 a čtenáři si temný psychologický thriller s tajuplnou zápletkou zamilovali. Kromě detektivních sérií  a psychothrilleru píše Robert také odlehčenější žánr romantické komedie. V češtině prozatím vyšly tři díly zápisků hlavní hrdinky, trochu zřeštěné Coco, která ani po čtyřicítce nevzdala své sny: Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové, Coco Pinchardová: Moje tlustá opilá svatba a Coco Pinchardová: Následky lásky a sexu.

(Zdroj informací: Cosmopolis)

Vyhrajte knihu Anděl smrti

Vysoce postavený politik Neville je nahý, svázaný a mrtvý! Jeho smrt však velký zájem nevzbudí. To ale přestane platit ve chvíli, kdy záhadných úmrtí začne přibývat, a mezi mrtvými se octne i nadějná fotbalová hvězda a známý režisér…

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Anděl smrti vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Anděl smrti
probíhá od 21. května do 3. června 2024.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi romány Anděl smrti

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnděl smrti

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář