Komiksová bajka o nedokonalém světě

nahled-salvatore
Máte rádi bajky a komiksy? Potom pro vás máme tip na komiksovou knihu z Francie, která pojednává o psím automechanikovi a krátkozraké prasnici. Jedná se o příběh komentující současný svět, při jehož čtení se dojmete, zasmějete, nadchnete a možná i trochu rozpláčete.

Podivuhodná, poetická a ironická bajka proslulého francouzského tvůrce komiksů (česky vyšlo Nebeský bibendum, Pan Ovocňák, Král sjezdovky, Doba ledová, Flašinet) sleduje paralelní osudy dvou bytostí. V první řadě tu máme psího automechanika, který potají staví podivuhodný automobil, jímž se hodlá dostat na druhou stranu Atlantiku za svou ztracenou láskou. Druhou představitelkou je obtloustlá krátkozraká prasnice, která v širém světě hledá svoje zatoulané selátko.
Posmutnělý i posměšný náčrt nedokonalého světa, skoro podobného tomu našemu, zvládá vše, co umí Nicolas de Crécy nejlépe: dojmout, udivit, nadchnout, rozesmát, rozplakat. Nenechte si jeho nový fantaskní příběh s působivými, avšak křehkými ilustracemi, ujít.

Salvatore

Autor a ilustrátor: Nikolas de Crécy
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 190×255 mm
ISBN: 978-80-7558-033-7
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Salvatore vydalo nakladatelství Meander.

Ukázka z knihy

salvatore-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi a ilustrátorovi

Nikolas de Crécy (*1966) studoval na Vysoké škole užitých umění v Marseille a komiks v Angouleme. Nějaký čas pak sbíral zkušenosti v Disneyho studiích, mezitím již pracoval na komiksu Foligatto (1991). Již toto první album získalo několik cen. Následovala třídílná autorská série Nebeský bibendum (1994, 1999, 2002), v níž de Crécy rozvíjí neuvěřitelné osudy tuleně v bájném městě New York sur Loire, se scénáristou Sylvainem Chometem vytvořili sérii Léon Výstředník (Léon la came, 1995, 1997, 1998) a další komiksová alba a obrazové knihy. Kromě toho se věnuje i kreslenému filmu.
Nakladatelství Meander vydalo de Crécyho oceňované komiksy Doba ledová, Flašinet, Nebeský bibendum, Salvatore a nyní Visa Transit I a Visa Transit II.

Zdroj informací: nakladatelství Meander


Meander je nezávislé nakladatelství, které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě a autorské knize, klade přitom velký důraz na výtvarné pojetí titulů. Snaží se vydávat knihy, z nichž bude dětem a mladým lidem jasné, proč se vůbec říká „krásná literatura“. S Meandrem spolupracovali nejen respektovaní autoři (od Violy Fischerové přes Jiřího Stránského, Ludvíka Vaculíka až po Václava Havla), ale také začínající literáti, kteří v Meandru debutovali (například Petr Nikl, z něhož časem vyrostl autor Knihy roku v soutěži Magnesia Litera)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSalvatore

Crécy, Nikolas de

Meander, 2017

Napsat komentář