Nové znalosti dětem

skola
Nové a hlavně zajímavé vědomosti lze získat nejen ve škole, ale také v zábavných, hravých a naučných sešitech a knihách. Zatímco edici Od zápisu do lavice ocení především budoucí prvňáčci a jejich rodiče, milovníky zvířat potěší knihy o psech a kočkách.

Prostřednictvím čtyřiceti pracovních listů s hravými ilustracemi si mohou předškoláčci osvojit orientaci v čase a prostoru. Jednotlivá cvičení a úkoly pomáhají s rozvojem nejen smyslů a vnímání, ale také motoriky a grafomotoriky.

Smyslem tohoto sešitu je pomoci dětem orientovat se lépe ve vnímání času a prostoru. V tomto věku si děti utvářejí a upevňují představu pojmů včera, dnes a zítra, ráno v poledne, večer, na jaře, v létě, na podzim, v zimě. Tato publikace jim pomůže pochopit příběhy v chronologické návaznosti tak, jak se za sebou udály. Úkoly pomohou dětem i s ukotvením sebe sama v prostoru – pravolevé orientaci, určování první či poslední v řadě, chápání řádu a číselné osy, řádku, sloupečku, ale i ve vnímání řádu a plánování, v ujištění že vše má logický řád a své místo. Když se děti v tomto směru začnou orientovat, stane se jejich život přehlednější, jistější a svým způsobem „uhlazenější“ a „uklizený“. Tím vedeme děti nepřímo i k plánování aktivit, času, činností.
Sešit obsahuje 40 pracovních listů se cvičeními. Úlohy jsou koncipovány tak, aby se zároveň zapojilo co nejvíce smyslů a rozvíjela se jemná motorika i grafomotorika.
Sešit doplňují hravé ilustrace Libora Drobného, známého českého výtvarníka, malíře a ilustrátora dětské literatury.

Ukázka z knihy

sesit-cas-a-prostor.indd

sesit-cas-a-prostor.indd

Od zápisu do lavice: Orientace v čase a prostoru

Autorka: Ivana Vlková
Ilustroval: Libor Drobný

Počet stran: 56
Vazba: brožovaná
Formát: 210×296 mm
ISBN: 978-80-88290-44-5
Doporučená cena: 160 Kč

 

Knihu Od zápisu do lavice: Orientace v čase a prostoru vydalo nakladatelství Pasparta, kde najdete další ukázky.

O autorce

Ivana Vlková shrnuje své poznatky posbírané během 20leté praxe s dětmi v rámci per­cepčně-motorického přípravného kurzu, který provozuje ve dvanácti mateřských školách. Pracovní listy obsažené v jednotlivých sešitech edice Od zápisu do lavice slouží k nácviku činností, na něž je potřeba se u dětí zaměřovat. Jedná se o úlohy, se kterými mají děti v posledním ročníku školky ještě potíž, a je tedy potřeba více času na jejich stimulaci, a to i v domácím prostředí.

————————————————

Zatímco díky prvnímu sešitu se děti naučí orientovat v čase a prostoru, díky tomuto si procvičí pozornost. Tu často narušuje přemíra podnětů a akustický smog. Prostřednictvím úkolů si děti zdokonalí schopnost soustředit se.

Další díl oblíbené edice volně navazuje na předchozí sešity a obsahuje 45 pracovních listů se cvičeními, která zábavnou formou rozvíjejí schopnost se sou­středit a zaměřit svoji pozornost na vnímání určitého detailu. Tuto schopnost se děti v průběhu předškolního věku teprve učí soustavným tréninkem, a právě dnešní pře­míra podnětů či akustického smogu vede k rozptýlené pozornosti. Tato publikace nabízí soubor úloh, které učí dítě zaměřit se na konkrétní detaily v určité posloup­nosti a řádu. Úlohy jsou koncipovány tak, aby se zároveň zapojilo co nejvíce smyslů a rozvíjela se jemná motorika i grafomotorika.
Sešit doplňují hravé ilustrace Libora Drobného, známého českého výtvarníka, malíře a ilustrátora dětské literatury.

Ukázka z knihy

Od zapisu do lavice 6_K2.indd

Od zapisu do lavice 6_K2.indd

 

Od zápisu do lavice: Pozornost

Autorka: Ivana Vlková
Ilustroval: Libor Drobný

Počet stran: 56
Vazba: brožovaná
Formát: 210×296 mm
ISBN: 978-80-88290-58-2
Doporučená cena: 160 Kč

 

Knihu Od zápisu do lavice: Pozornost vydalo nakladatelství Pasparta, kde najdete další ukázky.

————————————————

Aktuálně podle vědců žije na světě okolo miliardy koček. Naprosto úctyhodné číslo! Stát se expertem na tyto mazlíčky pomůže kniha, která obsahuje řadu zajímavých a poutavých faktů o kočkách.

Lidé chovají kočky jako domácí mazlíčky už více než tři a půl tisíce let, ale v blízkosti člověka se tito tvorové drží už dobrých devět tisíc let. Vědci odhadují, že na světě dnes žije okolo jedné miliardy koček domácích, což znamená jednu kočku na každých osm lidí!
Přečtěte si tuhle knížku a staňte se kočičími experty. Dozvíte se, jaké existují druhy koček, jaké mají zvláštní schopnosti, jak mezi sebou komunikují, jak promlouvají k člověku nebo jakou úlohu hrála tato zvláštní zvířata v historii lidstva.
Tahle knížka potěší všechny milovníky koček, ale zaujme dočista každého!

Proč kočky šplhají po záclonách?

Vše o kočkách
Autorka: Lily Snowden-Fineová
Přeložila: Lucie Kellnerová Kalvachová
Ilustrace: Nick Crumpton

Počet stran: 48
Vazba: pevná
Formát: 230×300 mm
ISBN: 978-80-88344-09-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Proč kočky šplhají po záclonách? vydalo nakladatelství Ella&Max.

————————————————

Kdo má raději psy než kočky, zajisté ocení publikaci přibližující život a schopnosti těchto čtyřnohých mazlíčků. Zjistí, jak spolu vzájemně komunikují, a nahlédnou do psí historie.

Kdysi pradávno žili psi divoce ve volné přírodě a živili se tím, co ulovili. Dnes jsou nejoblíbenějšími domácími zvířaty na světě. Přátelství mezi psem a člověkem vzniklo již před desítkami tisíc let. Přečtěte si tuhle knížku a staňte se psími experty. Dozvíte se, o jak rozmanitý živočišný druh jde, jaké mají psi zvláštní schopnosti, jak mezi sebou komunikují, jak promlouvají k člověku nebo jakou úlohu hrála tato oblíbená zvířata v historii lidstva.
Tahle knížka potěší všechny milovníky psů, ale zaujme dočista každého!

Ukázka z knihy

Proc se psi ocmuchavaji

Proc se psi ocmuchavaji 1

Proč se psi očmuchávají?

Vše o psech
Autorka: Lily Snowden-Fineová
Ilustrace: Nick Crumpton

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 235×307 mm
ISBN: 978-80-88344-10-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Proč se psi očmuchávají? vydalo nakladatelství Ella&Max, kde najdete i další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProč se psi očmuchávají?
Vše o psech

Snowden-Fineová, Lily

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeProč kočky šplhají po záclonách?

Snowden-Fineová, Lily

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeOd zápisu do lavice: Pozornost

Vlková, Ivana

Pasparta, 2020

zobrazit info o knizeOd zápisu do lavice: Orientace v čase a prostoru

Vlková, Ivana

Pasparta, 2020

Napsat komentář