Rady pro šťastnější život

happy
Existuje celá řada receptů na šťastný život. A žádný z nich není univerzální. Na každého z nás funguje něco jiného. To ale neznamená, že bychom se měli vzdát cesty za hledáním toho našeho. Třeba jej najdete v jedné z knih, které si dnes představujeme!

První kniha má velice jasný název: Manuál na šťastný život. Česká psychoterapeutka Šárka Vávrová se v ní věnuje mnoha různým, ale zároveň velmi důležitým tématům – práci, zdraví, rozchodu, úzkosti či nevěře.

Manuál na šťastný život

Praktické návody a cvičení pro spokojenější vztahy, sebelásku, práci a zdraví

Autorka: Šárka Vávrová

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 155.2×240 mm
ISBN: 978-80-271-1009-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Manuál na šťastný život vydalo nakladatelství Alferia.

Kniha se věnuje vztahům, sebelásce, práci i zdraví. Získáte inspiraci, jak pracovat s těžkými životními situacemi, jako jsou například rozchod, nevěra, strach, úzkosti nebo ztráta někoho blízkého. Osvojíte si techniky, které opravdu fungují a které můžete jednoduše praktikovat každý den nebo se k nim vracet. Pozitivní myšlení je to, co nám pomáhá zvládat životní situace.
Otevřete své srdce a pusťte se směle do své cesty za štěstím!

Ohlasy na knihu

Šárku znám jako vstřícnou, radostnou a přející bytost. V knize, kterou držíte v ruce, se dotýká důležitých oblastí v životě každého člověka, jako je vztah k sobě, k životu, komunikace s lidmi, partnerské vztahy a také práce a finanční zabezpečení. Ke všem těmto důležitým oblastem najdete kousek teorie a hlavně konkrétní cvičení přímo pro vás. Toto svižné čtení potěší všechny, kteří se rádi věnují osobnímu rozvoji a třeba si potřebují v životě tak trochu uklidit. Věřím, že kniha podpoří i toho, kdo právě prožívá osobní krizi v kterékoliv oblasti.

Mgr. Radana Rovena Š.
psycholog-psychoterapeut

Kouzelná kniha o štěstí pro všechny, kteří chtějí protkat své životy radostí a spokojeností. Naprosto jednoduchý návod, jak začít se změnou… Stačí jen otevřít na kterékoli stránce a zkusit to.

Mgr. Radka Šteinerová
psycholog

O autorce

Šárka Vávrová působí jako psychoterapeutka a integrativní koučka. V poslední době se věnuje především partnerským terapiím, vztahovému koučování, řešení neplodnosti a hereckému koučinku. Je autorkou originální metody s názvem Psychologie štěstí. Přednáší a vede semináře, kde řeší mimo jiné vztahové problémy, nízkou sebehodnotu a osobnostní rozvoj. Často publikuje v různých lifestylových magazínech a pracuje pro mediální společnosti. Píše rozhlasové hry, připravuje televizní projekty. V poslední době se věnuje psaní scénáře pro svůj seriál, píše další knihu, scénář pro nový pořad, divadelní hru. Je autorkou prvotiny Deník koučky (2017) a další knihy Jak k nám tělo promlouvá, nemoc jako vzkaz duše (2019). Miluje svůj život, věří, že nic není nemožné. Její motto zní: „Můžu vše a nemusím nic.“

Zdroj: grada.cz

————————————————

I druhá kniha svůj obsah zřetelně prozrazuje už svým názvem. Pomalu nachází cestu ke šťastnému životu ve zpomalení. Přestaňme se neustále někam či za něčím honit a užívejme si prosté a pomalé okamžiky života, jako jsou procházky v lese nebo klidná odpoledne strávená s rodinou.

Pomalu

Autorka: Brooke McAlaryová
Přeložil: Pavel Peléšek

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 150×232 mm
ISBN: 978-80-7565-714-5
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Pomalu vydalo nakladatelství Jota.

Neustálá potřeba dosahovat úspěchů a hromadit „nutné vymoženosti“ nás snadno může zdeptat natolik, že si ani nevšimneme drobných radostí a příležitostí zpomalit: procházky v lese, zábavy s rodinou, soukromé chvilky vděčnosti za dary života…
Jednoho krásného dne přišla
Brooke McAlaryová na to, že klíčem ke štěstí je žít prostě a plně. Přibrzdila svůj dosavadní stresující život a přeorganizovala ho tak, aby nepodléhala tlaku každodennosti, ale víc si všímala a užívala drobných a jednoduchých věcí. Kromě povzbuzujících osobních příběhů o tom, jak Brooke střídavě padala a zase vstávala a jak se postupně vypořádala s těžkostmi při změně životního stylu, vám kniha Pomalu nabídne i praktické rady, jak začít žít pomalu: generální úklid v životě i doma, osvobození se od hromadění věcí, mindfulness přístup a hlavně otázku „proč?“.
Kniha Pomalu je inspirativním návodem na vytvoření života plného skutečně podstatných věcí, který se bude hodit každému, kdo ve své dosavadní uspěchané existenci chce konečně najít klid, smysl a radost.
Samozřejmě pomalu.
Už vás nebaví věčný shon? Zpomalte. Ještě dnes. Je to jen na vás.

Ukázka z knihy

V životě jsme měli plno všeho, po čem jsme dosud toužili. A já jsem byla naprosto na dně.

Ano, měli jsme plno všeho. Plno věcí. Dvojitou garáž plnou až po strop, takže se do ní žádné auto nikdy nevešlo. Skříně plné oblečení, které jsem nesnášela (a nikdy nic pořádného na sebe!). Police přecpané tolika hračkami, že by zabavily celou školku.

Ale v životě jsme měli i plno jiných věcí: dluhů, nervů a stresu. Život byl hektický a uspěchaný. Plný plánů a závazků, bez smysluplných vztahů a bez spokojenosti.

Místo toho, abychom se zamysleli nad svými prioritami nebo zdrojem naší nespokojenosti, nabrali jsme si ještě více práce. Přidali víc položek na nákupní seznam, na seznam povinností a cílů. Kupovali jsme čím dál víc věcí, na které jsme neměli. Kopali jsme si pod sebou hlubší a hlubší jámu, jen aby na tom náhodou Novákovi od vedle nebyli lépe, a vůbec jsme si neuvědomili, že se z nás stávají zrovna takoví Novákovi.

Když se narodilo naše druhé dítě, diagnostikovali mi těžkou poporodní depresi. I v nejlepším jsem fungovala sotva jako robot: věcně, chladně, bez jakýchkoliv emocí. V nejhorším to byla noční můra, byla jsem vzteklá, zahořklá, smutná, protivná, a dokonce jsem pomýšlela na sebevraždu.

Jestliže vás ukázka zaujala, neváhejte a pokračujte ve čtení!

O autorce

Brooke McAlaryová je australská spisovatelka, jejímž posláním je představit světu kouzlo pomalého života. Kromě knih o něm vypráví také ve svém podcastu The Slow Home, kde představuje různé podoby prostšího a pozorného života a hledání pomalých chvilek v jinak uspěchaném světě. Je také zastánkyní drobných radostí života: šlofíků, turistiky, tulení, čtení a kvalitní komedie. Se svým manželem a dvěma dětmi žije v australských Modrých horách a trpí chronickou touhou po cestování.

Zdroj: jota.cz

————————————————

Pokud vás nepřesvědčilo ani zpomalení, ani rady české psychoterapeutky, třeba naleznete svou cestu v práci s životní energií. Alla Svirinskaja ve své knize učí, jak správně pečovat o svou energii a nestát se obětí energetických upírů.

Pečujte o svou energii

Jak si vytvořit imunitu vůči toxickým energiím a uchovat si vlastní životní energii

Autorka: Alla Svirinskaja
Přeložil: Petr Sumcov

Počet stran: 264
Vazba: Flexo
Formát: 127×204 mm
ISBN: 978-80-7625-103-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pečujte o svou energii vydalo nakladatelství Metafora.

Uchraňte se před lidmi a situacemi sabotujícími vaši vnitřní harmonii. Energie je důležitá část vašeho já, stejně unikátní jako otisky prstů. Když nejste v souladu se svou podstatou, přitahujete negativní energii a stáváte se kořistí energetických upírů (nebo přímo jedním z nich). Když ale o svou energii pečujete, dovedete ovlivnit své vibrace, negativitu odrazit a stát se nejlepší verzí sebe sama. Uznávaná léčitelka Alla Svirinskaja za dvacet let praxe přišla s celou řadou revolučních metod, jak si svou energii chránit. V této knize se dozvíte:

  • jak určit svou jedinečnou „energetickou identitu“ a použít ji jako kompas na cestě životem
  • jak podpořit aurální imunitní systém a zbavit se toxické energie
  • jak vám mohou „aurální probiotika“ pomoci k rozkvětu v každodenním životě
  • jak obnovit auru pomocí meditace
  • jak se efektivně obrnit díky novému pojetí „aurální hygieny“ Díky této průkopnické knize dosáhnete úplně nové úrovně pohody, začnete přitahovat pozitivní vibrace a zlepšíte si zdraví i život.

Ohlasy na knihu

Léčitelka hvězd.

HuffPost

Alla vás navede na cestu k duševnímu i tělesnému omlazení.

Spirit & Destiny

Alla vám ukáže, jak se očistit od negativního a uvolnit sílu energie, změnit dynamiku svého života a dopřát si unikátní detox.

Women’s Fitness

O autorce

Alla Svirinskaja vyrostla v rodině, kde má léčitelství úctyhodnou tradici už nejméně pěti generací. Sama má medicínské vzdělání v Londýně. K tisícům nemocných, kterým už do dnešního dne pomohla, patří kromě „obyčejných“ lidí i řada celebrit a členů britské královské rodiny. Kromě léčení pořádá také po celém světě hojně navštěvované pracovní semináře.

Zdroj: metafora.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePomalu

McAlaryová, Brooke

Jota, 2020

zobrazit info o knizeManuál na šťastný život
Praktické návody a cvičení pro spokojenější vztahy, sebelásku, práci a zdraví

Vávrová, Šárka

Alferia, 2020

zobrazit info o knizePečujte o svou energii
Jak si vytvořit imunitu vůči toxickým energiím a uchovat si vlastní životní energii

Svirinskaja, Alla

Metafora, 2020

Napsat komentář