Dramatický příběh týrané vdovy

Harasimova_Cerna vdova
Ve svém novém psychologickém thrilleru Černá vdova poukazuje Markéta Harasimová na to, že obětí domácího násilí se může stát kdokoli z nás a že nejhorší je v takových případech mlčet.

Módní návrhářka Edita žije od smrti prvního manžela jen se svým psem a postupně začíná vnímat zrychlené tikání biologických hodin. Její osud od základu změní setkání s charismatickým Ondřejem, do kterého se bezhlavě zamiluje. Mladá žena přijímá nabídku k sňatku a věří, že konečně přijde i vysněné dítě. Čeká ji však tvrdé prozření. Z partnera se krátce po svatbě vyklube agresivní násilník, který se neštítí žádné krutosti. Edita, plná ponížení a studu přede všemi pečlivě tají domácí násilí a marně hledá cestu z bludného kruhu. Jako podnikatelka je soběstačná i úspěšná, ale v soukromí se pod vlivem systematického týrání mění v submisivní a vystrašenou bytost. V jednu chvíli sice najde sílu k odporu, ale její pokus vyklouznout zpod Ondřejovy nadvlády nevyjde tak, jak plánovala. Dochází k tragické konfrontaci a Edita svého muže zabije. Noční můra však nekončí, a teprve teď paradoxně nastává skutečný boj o život… Proč jen se někomu nesvěřila?

 

Černá vdova

Autorka: Markéta Harasimová

Počet stran: 350
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 145×215 mm
ISBN: 978–80-907508-1-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Černá vdova vydalo nakladatelství MaHa.

 

Ukázka z knihy

Zvedla oči a zůstala tupě civět na rozepnutý poklopec. Okamžitě pochopila, o co mu jde a ztuhla jako solný sloup. „Co to má…“ vykoktala. Čas na dokončení věty jí ale nedopřál – hrubá dlaň zakryla nos i ústa a odstřihla ji od přísunu kyslíku. V úleku sebou zazmítala, bohužel však marně.
Cítila, jak z ní strhává punčochy a kalhotky, ale to teď bylo podružné. Potřebovala vzduch! Ve snaze zavolat o pomoc zoufale zakřičela do vlastních úst.
Umřu… blesklo jí mozkem. On je úplně nepříčetný… znásilní mě a já se přitom udusím! V houževnaté snaze o záchranu života zašátrala rukama okolo sebe. Pravačka nahmatala cosi tvrdého, nepravidelného. Kámen? Možná.
Vší silou chladný nerost stiskla a rozmáchla se. Jednou, dvakrát… znovu a znovu. Kolikrát vůbec? Netušila. Zasáhla cíl? Snad…
A pak uslyšela křupnutí, jako když se zlomí větev. Čas se v tu ránu zastavil: dýchací cesty měla opět volné a tělo, které ji špendlilo k studenému podloží, ochablo. Potlačila paniku a strčila do něj – bezvládně se odkulilo na stranu.
Ještě chvíli ovládala třesavku, a pak se konečně vyškrábala na kolena: svou zbraň stále drtila v dlani. Odvážila se pohlédnout k zemi a zacílila zrak do nehybného obličeje, po němž stékal pramínek rudé krve. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Markéta Harasimová

marketa-harasimovaMarkéta Harasimová je členkou české sekce AIEP a aktuálně se začleňuje i do Obce spisovatelů. Knihy začala vydávat už během studií. Dnes se literární tvorbě věnuje na plný úvazek – kromě románů píše články a povídky, stala se scenáristkou a pravidelně vystupuje se svým kulturním programem. Spolupracuje s řadou známých osobností. Je také autorkou projektu S vínem nad knihou, který kombinuje scénické čtení, hudbu a degustace moravských vín. Založila vlastní nakladatelství MaHa. Autorčina současná tvorba je laděna eroticky a detektivně; často jde až na hranici thrilleru. Tíhne k akci, pádným dialogům a emotivním situacím. Z tvorby Markéty Harasimové můžeme jmenovat například knihy RozcestíMiriamNejkrásnější darOsmnáctRůže a slzy, anebo erotické krimithrillery Sametová kůžeVražedná vášeňPouta z pavučinMrazivé hry, Poháry touhy či Purpurové doteky. Zaujmout by vás také mohl rozhovor s autorkou. Markéta Harasimová přispěla rovněž do naší rubriky Čtení ke kávě povídkami Manželské etudy a Osudové vinobraní – část 1 a část 2. Na začátku roku 2018 vydala knížku pro děti Z deníku kočičky Ťapičky. Její v pořadí sedmnáctou knihou je krimithriller Hedvábná past. Následoval Potemnělý ráj. Více na www.marketaharasimova.cz.


Nakladatelství MaHa založila na sklonku roku 2016 spisovatelka Markéta Harasimová. Opěrnou kostrou jeho nabídky jsou její vlastní díla – tedy knihy ze současného českého prostředí pro české čtenáře, a především čtenářky. Produkci rozšíří o audioknihy, prioritně opět podle svých knižních předloh. Na e-shopu nakladatelství budou postupně k zakoupení také knihy jiných českých a slovenských autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerná vdova

Harasimová, Markéta

MaHa, 2019

Napsat komentář