Vražda v Ráji

Harasimova_Potemnely raj
Laura, hlavní hrdinka románu Potemnělý ráj, si splnila svůj velký sen. Založila vlastní restauraci! Ani v nejhorší noční můře by ji však nenapadlo, s jakými hrůzami se bude muset potýkat. Třeba s vraždou…

Lauře se splnil profesní sen – založila vlastní restauraci s poetickým názvem V Ráji a v podnikání se jí konečně začíná dařit. Ne každému je však její vzestup po chuti a ona tak musí čelit nejrůznějším útokům. Ty jí ale ve chvíli, kdy utrží tvrdou osudovou ránu, začnou připadat malicherné. Při tragické nehodě umírá Lauřin důvěrný kamarád a mladá žena řeší otázku, zda šlo o pouhé neštěstí nebo spíš zlý úmysl. Duše zemřelého muže zřejmě hledá spravedlnost a stále se k Lauře vrací… Na hrdinku se vzápětí sesypou další pohromy, z nichž nejhorší je podivná vražda muže, ke které dojde přímo v Ráji. Laura měla s obětí spory a podezření logicky padá na její hlavu. Částečnou útěchu nachází v rodícím se milostném vztahu s rančerem Lukášem, anebo v sedle milovaného koně Bolera. Avšak právě její čtyřnohý přítel se záhy ocitá v ohrožení života a Laura začíná chápat, že ve hře je tajemná osoba, která jí chce krutě ublížit. Může hrdinka skutečně důvěřovat lidem, kteří ji obklopují – včetně těch nejbližších? A stojí vůbec proti člověku z masa a kostí, nebo je jejím protivníkem neznámá entita ze záhrobí?

 

Potemnělý ráj

Autorka: Markéta Harasimová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-906776-9-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Potemnělý ráj vydalo nakladatelství MaHa.

 

Ukázka z knihy

Pomalu se rozhlížela okolo sebe. Prostor voněl novou výmalbou a čistotou: známky požáru zmizely. Jedinou jeho připomínkou byla prázdnota – židle a stoly byly objednané, měly však přijít až za týden. Do té doby musí Ráj zůstat zavřený.
Nedá se nic dělat, povzdechla Laura smířeně. Byla rozhodnutá strávit část neplánované dovolené na ranči. Nutné papírování v pohodě zvládne, a když už ji tahle patálie zbrzdila, může se aspoň víc věnovat Bolerovi.
A pak je tady ještě Lukáš…
Ne, nebudu plakat nad rozlitým mlékem a zkrátka si ty volné dny užiju. Však nejde o konec světa, pomyslela si, když posléze restauraci opouštěla.
V duchu se ovšem modlila, aby ji nepostihlo další nečekané neštěstí – do elektronického zabezpečení zatím neinvestovala, ačkoli měla na paměti, že co nevidět bude muset.

Přečtěte si celou ukázku.

 

Markéta Harasimová

marketa-harasimovaMarkéta Harasimová je členkou české sekce AIEP a aktuálně se začleňuje i do Obce spisovatelů. Knihy začala vydávat už během studií. Dnes se literární tvorbě věnuje na plný úvazek – kromě románů píše články a povídky, stala se scenáristkou a pravidelně vystupuje se svým kulturním programem. Spolupracuje s řadou známých osobností. Je také autorkou projektu S vínem nad knihou, který kombinuje scénické čtení, hudbu a degustace moravských vín. Založila vlastní nakladatelství MaHa. Autorčina současná tvorba je laděna eroticky a detektivně; často jde až na hranici thrilleru. Tíhne k akci, pádným dialogům a emotivním situacím. Z tvorby Markéty Harasimové můžeme jmenovat například knihy RozcestíMiriamNejkrásnější darOsmnáctRůže a slzy, anebo erotické krimithrillery Sametová kůžeVražedná vášeňPouta z pavučinMrazivé hry, Poháry touhy či Purpurové doteky. Zaujmout by vás také mohl rozhovor s autorkou. Markéta Harasimová přispěla rovněž do naší rubriky Čtení ke kávě povídkami Manželské etudy a Osudové vinobraní – část 1 a část 2. Na začátku roku 2018 vydala knížku pro děti Z deníku kočičky Ťapičky. Její v pořadí sedmnáctou knihou je krimithriller Hedvábná past. Více na www.marketaharasimova.cz.


Nakladatelství MaHa založila na sklonku roku 2016 spisovatelka Markéta Harasimová. Opěrnou kostrou jeho nabídky jsou její vlastní díla – tedy knihy ze současného českého prostředí pro české čtenáře, a především čtenářky. Produkci rozšíří o audioknihy, prioritně opět podle svých knižních předloh. Na e-shopu nakladatelství budou postupně k zakoupení také knihy jiných českých a slovenských autorů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePotemnělý ráj

Harasimová, Markéta

MaHa, 2019

Napsat komentář